tahdacı hedef 3200 aksi takhtirde feci sövecem tahdacı
Yön konusunu sakin kafa oturup düşündüm.
1. Kesinlikle henüz bir satış yok çok güçlü almaya devam ediyor. Oyundan çıkanın yerine yenisi giriyor. Tahminim götürenler maaş artışları vb.. sonrası millet dolardan da umudu kesince fon yatırımına yöneldi yani yerli fonlar.
2. Dolar düşüşü harici borsayı düşürecek bi senaryo ben de bulamadım. Dolar düşerse de emlak, konut piyasaları patlar. Nasıl düşecek? Maaşlar yüksek kalır. 5500 alan adam 550 dolar mı alacak mesela 10 a kadar düşse, mümkün mü? İthalat patlar, zaten borç patlamış, cesaret edemezler daha çok para basarlar en kötü doları gene düşürmezler. Para yok mb de... Cari fazla da yok, ne olsa düşer bulamadım.
3. Özetle, bankalar, gıdadaki pozum, sikorta alacaktım alamadım çok az aldım, bu tarz biraz ihmal edilen / ralliye geç kalan / çok dayak yiyen ezilenlerden bi portföy yaptım şimdilik devam diyorum.
Viop bugün 3040 döndükten sonra şelale beklentisi ile gaza geldim pozu tam dipte kapatmıştım ama 3050 tekrar short denedim halt ettik oradan long olsak olurdu aklıma da geldi ama illa pişman olacağız ya işte. 3060 stopladım.
Kısacası henüz bi aksiyon yok dağılabiliriz ama aksiyon olursa kısa sürede ve şiddetli olur artık buralardan bence de. Ortalamalardan uzağız.
Dolar bazlı 6 hafta üst üste prim yaptığı olmuş mesela son rallide. Henüz 3. haftadayız. Belli olmaz bu işler.
iki gündür haziran tepesi olan 2970 üstünde tutunuyor- güniçi satışlar 2970 altına kayamadan kesiliyor.. teknik olarak oynaması basit, 2970- 2940 aralığı trailing stop olarak izlenir, long devam edilir
açık poz sayısında gözlenen 15 bin artış cesaret verici, yarın kuvvetli satış gelme ihtimali çok düşük.. günün kırılma noktası 15.30 amerikan enflasyon verisi olabilir, beklenenden düşük gelecek ve borsalar bunu yukarı oynayacaktır.. o saate kadar eksiye düşse, shortçuya cesaret verse dahi, gün sonunu artı kapatacak
Dolarda 18 e hukumet razi. Nebati yolunu yapti zaten gecen tvde. Aralikta da 18 di simdi o kadar enflasyon oldu hala 18 tl deger kazandi diyor
Martta da düşecek yeri yok diyordu...
Maden lambası..
Memento mori
Bende pozisyon vs yok. Ana fikrimi söyleyeyim. Tahıl yağ gübre ihtiyacı tamamlansin ab nin. Sonra Rusya nin faturası bize çıkar. Şuan Rusya'nın nefes borusu biziz. Ab nin de nefes borusu biziz. Onların zaruri ihtiyaçlarını temin edelim sonrası bize bir şey çıkar şapkadan diye düşünüyorum.
Yer İmleri