tahdacý hedef 3200 aksi takhtirde feci sövecem tahdacý
Yön konusunu sakin kafa oturup düþündüm.
1. Kesinlikle henüz bir satýþ yok çok güçlü almaya devam ediyor. Oyundan çýkanýn yerine yenisi giriyor. Tahminim götürenler maaþ artýþlarý vb.. sonrasý millet dolardan da umudu kesince fon yatýrýmýna yöneldi yani yerli fonlar.
2. Dolar düþüþü harici borsayý düþürecek bi senaryo ben de bulamadým. Dolar düþerse de emlak, konut piyasalarý patlar. Nasýl düþecek? Maaþlar yüksek kalýr. 5500 alan adam 550 dolar mý alacak mesela 10 a kadar düþse, mümkün mü? Ýthalat patlar, zaten borç patlamýþ, cesaret edemezler daha çok para basarlar en kötü dolarý gene düþürmezler. Para yok mb de... Cari fazla da yok, ne olsa düþer bulamadým.
3. Özetle, bankalar, gýdadaki pozum, sikorta alacaktým alamadým çok az aldým, bu tarz biraz ihmal edilen / ralliye geç kalan / çok dayak yiyen ezilenlerden bi portföy yaptým þimdilik devam diyorum.
Viop bugün 3040 döndükten sonra þelale beklentisi ile gaza geldim pozu tam dipte kapatmýþtým ama 3050 tekrar short denedim halt ettik oradan long olsak olurdu aklýma da geldi ama illa piþman olacaðýz ya iþte. 3060 stopladým.
Kýsacasý henüz bi aksiyon yok daðýlabiliriz ama aksiyon olursa kýsa sürede ve þiddetli olur artýk buralardan bence de. Ortalamalardan uzaðýz.
Dolar bazlý 6 hafta üst üste prim yaptýðý olmuþ mesela son rallide. Henüz 3. haftadayýz. Belli olmaz bu iþler.
iki gündür haziran tepesi olan 2970 üstünde tutunuyor- güniçi satýþlar 2970 altýna kayamadan kesiliyor.. teknik olarak oynamasý basit, 2970- 2940 aralýðý trailing stop olarak izlenir, long devam edilir
açýk poz sayýsýnda gözlenen 15 bin artýþ cesaret verici, yarýn kuvvetli satýþ gelme ihtimali çok düþük.. günün kýrýlma noktasý 15.30 amerikan enflasyon verisi olabilir, beklenenden düþük gelecek ve borsalar bunu yukarý oynayacaktýr.. o saate kadar eksiye düþse, shortçuya cesaret verse dahi, gün sonunu artý kapatacak
Dolarda 18 e hukumet razi. Nebati yolunu yapti zaten gecen tvde. Aralikta da 18 di simdi o kadar enflasyon oldu hala 18 tl deger kazandi diyor
Martta da düþecek yeri yok diyordu...
Maden lambasý..
Memento mori
Bende pozisyon vs yok. Ana fikrimi söyleyeyim. Tahýl yað gübre ihtiyacý tamamlansin ab nin. Sonra Rusya nin faturasý bize çýkar. Þuan Rusya'nýn nefes borusu biziz. Ab nin de nefes borusu biziz. Onlarýn zaruri ihtiyaçlarýný temin edelim sonrasý bize bir þey çýkar þapkadan diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri