Ülkemizin çok başarılı ekonomi yönetimi ( babacan, şimşek, reis ) beraberce 460 milyar dolar borç yapmış. Albayrak ve sonrasını hariç tutarım çünkü borç artmamış bunlar geldikten sonra 2019'dan beri. (460 değil 100 + 360 imiş baktım da, anladınız temel noktayı)
Ama ödenememiş de...
Çünkü bu paranın sonucunda fazla veren bir ülke ortaya çıkmamış. Hala açık devam ediyor ve habire para gerekiyor. Bu sene bulunsa, hatta batı dönse al sana istediğin kadar ek borç dese ne fark edecek, 5 sene sonra gene patlayacak.
Paraları aldığın adamlar da ya istediğim politikaları uygula ya da paraları öde diyor. Not mot düşüşü tabi hikaye, aynı durumda iyi not da vermeyi bilirler, ama onlara kızmaya ne hakkımız var? Kafamıza silah mı dayadı borcu verirken? Zorla illa verimsiz kullanın mı dedi parayı? Bu parayı veriyorum ama sonra istediğini yap hiç geri istemeyeceğim mi dediler?
Bu resmi net şekilde ortaya koyan kişilere ülkeyi sevmiyor mu diyorsunuz? Bu resmi çizenlere deseniz daha doğru olmaz mı?
Damat borç alamadığı için artmadı..
Tüm kapılardan eli boş döndü..
Gelen para ya pudra parası
Yada yurt dışına kaçırdıkları ak para
Dövüzle avm yapıyı diye övündükleri günü de biliriz
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
cevap gelirse cimer' den paylaşırsınız umarım.
Deniz 43' ü savunmak haddime değil ancak yazdıklarınız bilimsellikten uzak (metot). kahvehane muhabbeti bile sizin yaptığınız "lakırdı" yanında mantıklı kalır.
sizin bahsettiğiniz hangi "gerçek" uzman 180 milyar dolarlık ödemenin içindeki eski borcu söylüyor ? öğrenmek istiyorum. sizden rica ediyorum beni aydınlatınız.
gelelim başka bir konuya. bunu öderiz şunu öderiz ülke batar çıkar geçelim onları. ben yaklaşık 15 senedir(olmuştur herhalde) hisse.net üyesiyim, hisse.net tarihinde açılmış en işe yarar başlık sahibine böyle saçma bir tavır takınmanızı hoş karşılamıyorum.
deniz 43' e katılmadığım yerler oluyor, genelde bir şey yazmıyorum (adam 1 sene önceden abd enflasyonunu tutturuyor - eğer bu adama atıp tutacaksan ondan daha bilgili olman lazım bende cahilin tekiyim) ancak anladığım konular olursa burada doğru bir üslup kullanmaya çalışarak fikirlerimi paylaştım, kendisi sağ olsun beni kırmadı ve bana cevap verdi. özelden zamanında çok sorular sordum kendisi sağ olsun yine beni kırmadı cevaplar verdi.
bak senin anlayacağın dilden anlatayım, o kibarlığından yazmaz ama ben şöyle söyleyeyim.
senin seviyene çekelim. sen ihtiyaç kredisi kullanacaksın, banka seni inceliyor diyor ki: önceki kredilerin limite gelmiş dayanmış, kredi puanında kredi kartı asgarilerini ödemekte olduğun için düşmüş. ben sana bu ortamda(ülkenin şartları) yeni kredi veremem. şansını başka bankada denedin diyelim, o banka senin istediğin kredi tutarının ancak yarısını verebileceğini ve faizi ise piyasanın 2 katı olacağını söylüyor ve vadede sadece 1 yıl olacak diyor.
adam sana bankalar sendikasyon kredisini 1 yıllık vade ile alıyor diyor sen 180 milyar ödememiz olamaz diyorsun. git merkez verilerini incele sonra gel konuş. kırıcı olmadan konuş, insanları burada germe ya da gerersen ger bir süre sonra sana kimse cevap vermez yazdığın ile kalırsın.
Not: bu başlığa karşı ciddi bir zaafım var. tartışma çıkarmayın bu başlıkta, ciddi söylüyorum. deniz 43' e itiraz edecekler (tabii denk gelip okurlar ya) gidin özelden tartışın.
hacı bu ne ? ben de seni ciddiye alıp cevap verdim.
sen şeyi bilir misin? tunus' u neden verdik ? midhat paşa kim falan ? en çok toprak kaybeden padişah aslında en büyük evliya imiş. ya işte bunlar hep tapınakçıların işi. polatı orada ikna edeceklerdi şimdi dış borcumuş 500 milyar dolar olmuştu. böylelikle diğer ülkelere karşı övünecektik. mesela dış fazla veren ve Türkleri işçi olarak alan köle sistemini dayatan almanlar falan gıpta ile bakarlar.
bu başlığa takılan lümpenlerin derdi zaten sabah akşam devleti aliyeyi kötülemek bakma sen o zavallılara. büyük sultan toprak kaybeden padişah efendimiz hiç hatalı olur mu ? o evliya gökten kalbine nurlar iniyor bunların hepsi islamı getirmek için. tarihte bankalar hiç bu kadar kar etmemişti ama neden diye sor bu bankalar hep gavurların bankaları . biz onlara faiz ödüyoruz onlarda diyorlar ki "bak henry Türkleri görüyor musun ? nasıl güçlü ülkeler... 6 ayda ettiğimiz kar bilmem kaç yıla bedel."
ancak bende hatlar karışmış olabilir. şahıslar tarihler vs. tarih bilgim o kadar iyi değil. kusuruma bakma kardeş. dünyayı 6 ailenin yönettiğini söylemiş miydim ?
Faiz enflasyonun altında olması elbet cazibe.
Gayrimenkul yatırımı yaptığımız için şuan para bulursak sorun yok.
Ama para bulamaz (kredi) isek sakat.
Halka açılma durumu ise daha zaman var gibi.
Niyet var
Oda okur inş
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://thegoldobserver.substack.com...-sends-gold-to
Turkish Central Bank Sends Gold To London. In Need for FX?
Yazar dünya altın piyasasının önde gelen uzmanlarından biri, daha önce burada birçok yazısını yayınlamıştım.Şimdi de Türkiye'nin altın rezervleri ile ilgili bir yazı yazmış,yazı Pazartesi gününe ait ama yoğunluktan şimdi gördüm.İçerisinde swaplar,zorunlu karşılıklar gibi dışarıdan bakanlara karışık gelen merkez bankası analitik bilançosundan net altın rezervimizi hesaplamakta zorlanmış ama, dünyanın önde gelen altın uzmanlarından biri olduğu için yazısını burada paylaşıyorum.
Daha önce bu başlıkta paylaştığım altının fiyat dinamiği ile ilgili aşağıdaki linkteki yazılar, altın yatırımı olan veya yapmayı düşünen herkesin mutlaka okuması gereken yazılar.
https://thegoldobserver.substack.com...e-of-gold-part
https://thegoldobserver.substack.com...-gold-part-d25
Son düzenleme : deniz43; 14-08-2022 saat: 17:15.
Yer İmleri