Sayfa 1404/2460 İlkİlk ... 4049041304135413941402140314041405140614141454150419042404 ... SonSon
Arama sonucu : 19678 madde; 11,225 - 11,232 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Yatırımı özsermayeyle yapmıyor ki kazancının neredeyse tamamını temettü olarak dağıtıyor ve %35-40 faizle bono çıkartıp borçlanıyorlar Benim gözden kaçırdığım birşey yok sanırım
    Kısmen doğru, yani bono çıkardığı da doğru.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    1 yıl içinde ödenecek kısa vadeli borcumuz 182.3 milyar dolar+kabaca 60 milyar dolar cari açık finansmanı=260 milyar dolar kabaca dış finansman ihtiyacı yanında oldukça yetersiz kalıyor.

Bu paragrafı her önüne gelen iyi niyetle veya kasten ifade ediyor.bunu bilem ama miktar akıl dışı bu parayı kimse rusya bile ödemez saçma bir olay kısa vade = 5 sene olmasın mı ????

Objektif bakış açısıyla rasyonel bir mantık hatası mevcut . Rakamlar kesinlikle 1 senelik ödeme ile alakalı olamaz , olsa olsa kredi büyümesi ve borç ötelenme , ilavesidir uzak vadeye dönük finansal bir işlem olmalı ..

Medyamız hatırlarım hep aynı dilde bu sene 100 -150-200 milyar dolar acil borç ödicez , battık bu sene diye yazar ..
    Bu rakamlar çok absürt derecede Türkiyeyi aşan rakamlar arkadaşlar !!!

Bu borçlar her sene bol miktarda 120 -150-180 milyar dolar yazılır hep 4 senedir de yazıldı , karşılıksız Cepten nakten Ödenmiş olsa 3 senede 500 milyar dolar TÜRKİYE borç ödemiş olurdu.Kamu bütçesinden fazla parayo ödemek şaka olmalı her sene hem de sanayi tarım hizmetlet tüm sektörlerde öyle bir kar birikim finansal tasarruf bile olmuyor.bu borç işlemleri karşılığı net ticari alım satın olan ithalat ihracat kredi ve işlemlerin karşılığı olan borçlar olmasın mı ?? Yani başka bir açıklaması da yok borcumuz aslında ithalatcının borcu ...ticari bir akredite kredi işlemi olabilir mi ??

Peki gerçekte ne oluyor. 150 milyar dolar borç mu var 12 ay vade mi var .... 160 milyar dolar borç al eski borcu kapa tarzı işlemler oluyor ama nasıl olduğunu bilen de yok yszan da yok !!!! Başka türlüsü mantık dışı , olamaz da .500 milyar dolar borç mu ödedik.

Ben bu haberlere ŞÜPHECİ bakarım , bu iş bu kadar basit ve anlamsız olamaz derim , gerçekçi değildir ve finansal matematiğe ters bir HABERCİ ANLAYIŞIN ÜRÜNLERİ BUNLAR.. 3 senede 500 MİLYAR dolsr borç ödemedi ülkemix , borç ile borç kapafı şirketler muhtemelen bankalar üstelik 2023 de 2024 de bu sene 200- 240 milyar dolar acil borç ödemek zorundayız gazete haberi okuruz

2020 den beri 3 senedir 100 milyar -180 milyar dolar kısa vade borç ödememiz var hala batmadık , kamu bütçesinden fazla borç ödemek mi ŞAKA MI BU ???

3 senedir ne hikmetse bu dış borç hiç öfenmedi hep arttı ama nasıl ? Bu mevzunun %70 finansal ve sahibi yabancı dev sermaye gruplarına ait olwn yerli bankaların finansal orta vafe öteleme işlemleri mi ? Borçları muhtemelen de en düşük faiz koşullarında daha uzun vade borçlara döndürme işlemleri mi ? 15 ila 30 milyar mecburi kısa vade demişti bir spk uzmanı arkadaşım .

Banka sendikasyonları kısa vade zorunlu borç drğil C kredi notunda bile basitçe Cds bile ilave ödemeden uzatılır neticede ab ve abd Negatif faiz varken %8 euro dolara faiz ödemek isteyen asla temerrüte düşmemiş kurumlarımıza para yağdırırlar bu batı finans kurumları erimiş durumda para kazanmayı unutmuşlar iyi ki türkiye var diye dua ederler demişti.

260 değil de 100 milyar dolara ihtiyacımız var turizm ve hata noksan yarısını karşılar yarısını da ya öteler bankalarımız, müteahhütlik gelitleri ve işçi dövizleri de vsr ayrıca kayıt dışı sermaye girişleri ve yurtdışı yerleşiklerden gelen sıcak para ve yatırımlar da var sanırım abartılacak bir kriz içinde değiliz , ekonomistler neden kötümserler , fazla korku filmi ve felaket sensryosu izliyorlar veya siyasi tavırla mı bakıyorlar ekonomiye , ben muhalifim bu kadar kötürmser ekonomisti bir arada aynı ülkede yaşıyor olmasına da hep şaşırıyorum .

Saygılar ,
    Ekonomistler yanılır çünkü Klasik iktisat kurallarıyla yönetilmeyen ülkelerde para kayıtdışı üretilebilir ve enflasyon yabancı para karşı devalüasyonlar ile de faturayı yine halk öder , ek vergilerle ek harcama mecburiyeti ile de devlet ve özel sektöre dinamizm sağlar faturayı halk fakirleşerek öder kriz olmaz işsizlik de olmaz geçinir gideriz.
    Ülkemizin çok başarılı ekonomi yönetimi ( babacan, şimşek, reis ) beraberce 460 milyar dolar borç yapmış. Albayrak ve sonrasını hariç tutarım çünkü borç artmamış bunlar geldikten sonra 2019'dan beri. (460 değil 100 + 360 imiş baktım da, anladınız temel noktayı)

Ama ödenememiş de...

Çünkü bu paranın sonucunda fazla veren bir ülke ortaya çıkmamış. Hala açık devam ediyor ve habire para gerekiyor. Bu sene bulunsa, hatta batı dönse al sana istediğin kadar ek borç dese ne fark edecek, 5 sene sonra gene patlayacak.

Paraları aldığın adamlar da ya istediğim politikaları uygula ya da paraları öde diyor. Not mot düşüşü tabi hikaye, aynı durumda iyi not da vermeyi bilirler, ama onlara kızmaya ne hakkımız var? Kafamıza silah mı dayadı borcu verirken? Zorla illa verimsiz kullanın mı dedi parayı? Bu parayı veriyorum ama sonra istediğini yap hiç geri istemeyeceğim mi dediler?

Bu resmi net şekilde ortaya koyan kişilere ülkeyi sevmiyor mu diyorsunuz? Bu resmi çizenlere deseniz daha doğru olmaz mı?

Damat borç alamadığı için artmadı..
    Tüm kapılardan eli boş döndü..
    Gelen para ya pudra parası
    Yada yurt dışına kaçırdıkları ak para
    Dövüzle avm yapıyı diye övündükleri günü de biliriz
    SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    Cimere yazdım.
    İthalatçının mı bankaların mı ticari miktarı ne kadar hazine garantiai ne kadar , kimin borcu her sene aynı haberi okutuyor türk medyası diye sordum , medya korku yayoyor bozgunculuktur. Yatırımcıyım sayın devletim bana bunu anlat dedim.

Resmi açıklamalar ve gerçekler önemli bence kısa vadeli senc değil kahve sohbeti değil bu hakikati arıyoruz , arkadaşlar buradaki ekonomi Bilgisi her sene 180 milyar dolar borç ödemesinin ticari mi eski borç bakiyesi mi olduğunu ispat etmeye yetecek seviyede değil se , devlete ve gerçek uzmanlara sormak şart , basın milyon dolar ile milyar dolar arasında farkı bilmeden milyar yerine milyon ibaresi bile kullanır , onlarca kez hatalı ifade ve haber yayınlamış bir ülkeyiz.

Ülkemizin dolar bazında cari milli geliri 750-850 milyar dolar seviyesinde. 180 milyar dolar caride tam 180/800= %22.5 tüm gelirden paranın banka tasarufun ayrılıp ödenmesi demek giriş yapan paranın sadece 80 milyar dolara sendikasyon ktedi bşle olsa maliyeti 10 miluar dolar dır . Faiz bu biz dış borcumuza her sene 10 -20 milyar dolar faiz ödeyip 160 milysr ana parasını ödesek 2 senede borcumuz Sıfırlanırdı.

Bu borç ticari karşılğı bankalarda olan döviz rezerveleri ithalayçıların kurumların , yurtdışı hesapları da var bu adamların öfeme ülke içinden yapılması şart da değil , mal karşılılığı olan bir ithalat işlemine veya senfikasyın işlemine bu yüzden benzemektedir. Karşılığı var olan ülkeye giriş yapmış yapacak bir paradır. Düşüncem bunlar saygılar
    cevap gelirse cimer' den paylaşırsınız umarım.

Deniz 43' ü savunmak haddime değil ancak yazdıklarınız bilimsellikten uzak (metot). kahvehane muhabbeti bile sizin yaptığınız "lakırdı" yanında mantıklı kalır.

sizin bahsettiğiniz hangi "gerçek" uzman 180 milyar dolarlık ödemenin içindeki eski borcu söylüyor ? öğrenmek istiyorum. sizden rica ediyorum beni aydınlatınız.

gelelim başka bir konuya. bunu öderiz şunu öderiz ülke batar çıkar geçelim onları. ben yaklaşık 15 senedir(olmuştur herhalde) hisse.net üyesiyim, hisse.net tarihinde açılmış en işe yarar başlık sahibine böyle saçma bir tavır takınmanızı hoş karşılamıyorum.

deniz 43' e katılmadığım yerler oluyor, genelde bir şey yazmıyorum (adam 1 sene önceden abd enflasyonunu tutturuyor - eğer bu adama atıp tutacaksan ondan daha bilgili olman lazım bende cahilin tekiyim) ancak anladığım konular olursa burada doğru bir üslup kullanmaya çalışarak fikirlerimi paylaştım, kendisi sağ olsun beni kırmadı ve bana cevap verdi. özelden zamanında çok sorular sordum kendisi sağ olsun yine beni kırmadı cevaplar verdi.

bak senin anlayacağın dilden anlatayım, o kibarlığından yazmaz ama ben şöyle söyleyeyim.

senin seviyene çekelim. sen ihtiyaç kredisi kullanacaksın, banka seni inceliyor diyor ki: önceki kredilerin limite gelmiş dayanmış, kredi puanında kredi kartı asgarilerini ödemekte olduğun için düşmüş. ben sana bu ortamda(ülkenin şartları) yeni kredi veremem. şansını başka bankada denedin diyelim, o banka senin istediğin kredi tutarının ancak yarısını verebileceğini ve faizi ise piyasanın 2 katı olacağını söylüyor ve vadede sadece 1 yıl olacak diyor.

adam sana bankalar sendikasyon kredisini 1 yıllık vade ile alıyor diyor sen 180 milyar ödememiz olamaz diyorsun. git merkez verilerini incele sonra gel konuş. kırıcı olmadan konuş, insanları burada germe ya da gerersen ger bir süre sonra sana kimse cevap vermez yazdığın ile kalırsın.

Not: bu başlığa karşı ciddi bir zaafım var. tartışma çıkarmayın bu başlıkta, ciddi söylüyorum. deniz 43' e itiraz edecekler (tabii denk gelip okurlar ya) gidin özelden tartışın.

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Paraları aldığın adamlar da ya istediğim politikaları uygula ya da paraları öde diyor. Not mot düşüşü tabi hikaye, aynı durumda iyi not da vermeyi bilirler, ama onlara kızmaya ne hakkımız var? Kafamıza silah mı dayadı borcu verirken? Zorla illa verimsiz kullanın mı dedi parayı? Bu parayı veriyorum ama sonra istediğini yap hiç geri istemeyeceğim mi dediler?
    Bence bunlara para vermiyorlar cunku parayi gotureceklerini biliyorlar.

Ulkenin daha demokratik ve daha guclu olacagindan endise ediyorlar.

Putin ile iliskilerinin karsilikli menfaat iliskisi oldugunu biliyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku

183 milyar dolar borç mevzu ise devletin resmen tcmb sitesinde yazarak egosunu şişirdiği , belki de övündüğü bir güçlüyüm borç benim gibi delikanlı için nedir ki mevzudur.

.

hacı bu ne ? ben de seni ciddiye alıp cevap verdim.

sen şeyi bilir misin? tunus' u neden verdik ? midhat paşa kim falan ? en çok toprak kaybeden padişah aslında en büyük evliya imiş. ya işte bunlar hep tapınakçıların işi. polatı orada ikna edeceklerdi şimdi dış borcumuş 500 milyar dolar olmuştu. böylelikle diğer ülkelere karşı övünecektik. mesela dış fazla veren ve Türkleri işçi olarak alan köle sistemini dayatan almanlar falan gıpta ile bakarlar.

bu başlığa takılan lümpenlerin derdi zaten sabah akşam devleti aliyeyi kötülemek bakma sen o zavallılara. büyük sultan toprak kaybeden padişah efendimiz hiç hatalı olur mu ? o evliya gökten kalbine nurlar iniyor bunların hepsi islamı getirmek için. tarihte bankalar hiç bu kadar kar etmemişti ama neden diye sor bu bankalar hep gavurların bankaları . biz onlara faiz ödüyoruz onlarda diyorlar ki "bak henry Türkleri görüyor musun ? nasıl güçlü ülkeler... 6 ayda ettiğimiz kar bilmem kaç yıla bedel."

ancak bende hatlar karışmış olabilir. şahıslar tarihler vs. tarih bilgim o kadar iyi değil. kusuruma bakma kardeş. dünyayı 6 ailenin yönettiğini söylemiş miydim ?

7. Faiz enflasyonun altında olması elbet cazibe.
    Gayrimenkul yatırımı yaptığımız için şuan para bulursak sorun yok.
    Ama para bulamaz (kredi) isek sakat.

Halka açılma durumu ise daha zaman var gibi.
    Niyet var
    Oda okur inş
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Yemekçi abi;
    Özkaynağınızı ilave sermaye ile güçlendirmek veya borsada halka açılma gibi tercihleri yapmayıp faizle finansman yolunu tercih sebebiniz nedir?
    Faizin enflasyonun altında olması sizin için bir cazibe unsuru mu?
    Saygılar
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

https://thegoldobserver.substack.com...-sends-gold-to

Turkish Central Bank Sends Gold To London. In Need for FX?

Yazar dünya altın piyasasının önde gelen uzmanlarından biri, daha önce burada birçok yazısını yayınlamıştım.Şimdi de Türkiye'nin altın rezervleri ile ilgili bir yazı yazmış,yazı Pazartesi gününe ait ama yoğunluktan şimdi gördüm.İçerisinde swaplar,zorunlu karşılıklar gibi dışarıdan bakanlara karışık gelen merkez bankası analitik bilançosundan net altın rezervimizi hesaplamakta zorlanmış ama, dünyanın önde gelen altın uzmanlarından biri olduğu için yazısını burada paylaşıyorum.

Daha önce bu başlıkta paylaştığım altının fiyat dinamiği ile ilgili aşağıdaki linkteki yazılar, altın yatırımı olan veya yapmayı düşünen herkesin mutlaka okuması gereken yazılar.

https://thegoldobserver.substack.com...e-of-gold-part

https://thegoldobserver.substack.com...-gold-part-d25
    Son düzenleme : deniz43; 14-08-2022 saat: 17:15.

Sayfa 1404/2460 İlkİlk ... 4049041304135413941402140314041405140614141454150419042404 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •