Sayfa 524/1002 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,185 - 4,192 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    5,25 NKolay repo var hem de %15 stopajlı.
    Makasları da en düşük banka.

Ama durum çok sıkışırda döviz hesaplarını şu kurdan TL yaptık denir mi, pek sanam ama tek canımı sıkan bu endişe.

Eski fonlarım aynen duruyor, şunu gördüm aslında,
    hsyf fonlarımın bazısı dönem dönem %25 eksilere de düşse şu anda mevduatla falan kıyaslanamayacak derecede artıdalar.
    Sabredip durabilmek çok önemli.

Bist'te bir geri çekilme olduğu anda ne var ne yok hsyf'lere çevireceğim fonları.Uzun vade de kaybettirmeyeceğini bizzat gördüm.
    5,25 aslında güzel bir oran, en azından piyasadaki diğer alternatiflere göre ama aynı endişe bende de var, döviz hesaplarına bir şekilde müdahale edilir mi diye düşünüyor insan,
    diğer taraftan seçimler yaklaştıkça borsanın çıkma ihtimali de yüksek diyorlar, düşüşlerde oradaki ağırlığı arttırmakta mantıklı geliyor,
    abd borsa fonları da uzun vadede düşünülebilir, hem dolar artışından hem borsadan getirisi olur diyorum,
    zaten başka da seçenek kalmıyor, bu şekilde üçe bölmek en mantıklısı herhalde.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Alacak fon bulamıyorum.
    Ya döviz ya bist dayanaklılardan alacağım
    Ama,
    Bist biraz şişti, 3000'i görecek ama artık geri gitmeye bahane arar gibi duruyor, o yüzden bist ağırlıklıları bir süreliğine erteleyeyim diyorum.
    Döviz ağırlıklı olanlardan ise doları alıp %5 ten faize koymakla,
    Makasa, vergiye takılmadan FPE,IPV,TDG gibi fonları almak arasında gidip geliyorum.Bunların da T3'leri kötü.

Makası düşük bir bankadan direkt döviz alıp faize koymaya daha yakınım
    Bakalım ne olacak.

Varmı bu durumda olup bekleyenler.

Haa birde KKM var tabi, ama onunda %5'lik dolar faizi karşısında cazibesi kalmadı.

Döviz ağırlıklı ne tür bir yatırımı tercih edersiniz.
    fon sepetinde 1 aylık getiri eksi olan sadece AES var, macerayı sevmiyorsunuz sanırım

3.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Pamuk hariç emtiaların alayına çakıyorlar , en fazla da petrol ve Nikele

AES e takviye zamanı gelmiş
    Petrol için bence biraz daha bekleseniz iyi olabilir. WTI 87.5 altına giderse 70'lere kadar düşme tehlikesi var. Bu düşüş zaten Çin'deki büyüme hızının düşmesi kaynaklı deniyor. Şahsen daha aşağı salma ihtimaline karşın bekliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Petrol için bence biraz daha bekleseniz iyi olabilir. WTI 87.5 altına giderse 70'lere kadar düşme tehlikesi var. Bu düşüş zaten Çin'deki büyüme hızının düşmesi kaynaklı deniyor. Şahsen daha aşağı salma ihtimaline karşın bekliyorum.
    Abanmıyorum , kademeli biraz biraz alıyorum

evet düşüşün çin kaynaklı olduğu söyleniyor , sıfır covid saplantıları dolayısıyla yine kapanmaya gidip sert önlemler almışlar

bu gün şöyle bir haber düştü :Citi Research, Brent petrolü için kısa vadeli hedef fiyatını 80-85 dolar/varil olarak belirledi

yarın - %3.5 civarı gelir , bir yerde dönecektir ve çıkışı da düşüşü gibi sert olur , tabandan yakalayana iyi para kazandırır diye düşünüyorum

5.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    fon sepetinde 1 aylık getiri eksi olan sadece AES var, macerayı sevmiyorsunuz sanırım
    Onun biraz soft'u olan TGE var. Onunla yetiniyorum şimdilik.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Onun biraz soft'u olan TGE var. Onunla yetiniyorum şimdilik.
    TGE , AES kadar sopa yememiş bugün , sanırım portföyünde doğalgaz fonları falan da var
    üstat hisse senedi alışkanlığından mıdır nedir fonlarda uzun süre kalamıyorum
    ha hisse senedinde her zaman istediğin oluyor mu tabi ki bazen ters köşe yapıyorlar
    3-4 gün önce gece resmi gazetede Sigorta şirketleriyle ilgili düzenlemeyi yayınlamışlar ,özetle okkalı zamlara ilaveten aylık 4,4 civarıda otamatik artışa bağlamışlar

haber gece geldiği için sabah aracı kurum günlük bültenlerine yansımamış , sigorta şirketleri bu gün iyi prim yapar düşüncesiyle varlık fonunun elinde olan TURSG u aldım , aslında aksigorta daha iyiyidi ama bedelli hikayesi falan varmış , yani uzun soluklu incelemedim hepsini

Neyse ertesi gün sigorta şirketlerinin alayı epey prim yaptı , bir benim aldığım TURSG hariç
    böyle de olabiliyor şans , bekleyelim bakalım 3-5 gün daha

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Alacak fon bulamıyorum.
    Ya döviz ya bist dayanaklılardan alacağım
    Ama,
    Bist biraz şişti, 3000'i görecek ama artık geri gitmeye bahane arar gibi duruyor, o yüzden bist ağırlıklıları bir süreliğine erteleyeyim diyorum.
    Döviz ağırlıklı olanlardan ise doları alıp %5 ten faize koymakla,
    Makasa, vergiye takılmadan FPE,IPV,TDG gibi fonları almak arasında gidip geliyorum.Bunların da T3'leri kötü.

Makası düşük bir bankadan direkt döviz alıp faize koymaya daha yakınım
    Bakalım ne olacak.

Varmı bu durumda olup bekleyenler.

Haa birde KKM var tabi, ama onunda %5'lik dolar faizi karşısında cazibesi kalmadı.

Döviz ağırlıklı ne tür bir yatırımı tercih edersiniz.
    Şu aşamada kısa vadeli olarak Nasdaq/S&P fonlarının Eylül içerisinde de artışlarına devam edeceğini düşünüyorum. İlaveten portföyünüzde yer almıyorsa Kıymetli Madenler düşünülebilir. Altın'da özellikle kısa/orta vadede bir atak bekliyorum. Petrolü 15 gün önce elden çıkarmıştım. Bir süre daha bekleyip Ekim gibi tekrar alım planlıyorum. Konuyla alakasız ama MJB fonunu da bir incelemenizi tavsiye ederim. Tematik fonlardan oluşturulmuş bir Fon Sepeti fonu. Döviz bazlı hangi fona yatırayım kararsızlığı yaşıyorsanız güzel bir alternatif olabilir. Fikir güzel ancak kendi içinde porföy dağılımını ne derece güzel yapabildiklerine bağlı elbette.

8. Ortaya karışık isteyen YJH de bakabilir adı iklim değişikliği fonu ama yöneticisi her hoşuna giden hisseyi doldurmuş , fena da olmamış
    ben beğendim

Bim marketten ereğiliye , Akbanktan koç holdinge ne ararsan var portföyündeki yabancı hisselerin içeriğine bakmadım

Sayfa 524/1002 İlkİlk ... 24424474514522523524525526534574624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •