Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 474/1002 ÝlkÝlk ... 374424464472473474475476484524574974 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,785 - 3,792 arasý.

Konu: Yatýrým Fonlarý X

1. Takýldýðým olay fonu alýrým kenara çekilirim , para getirirse bakarým keyfime anlayýþý
    fon demek portföy demek
    Diyelim ki tarým ve gýda sektörü yürüyecek DÝYE DÜÞÜNÜYORSUN ,bununla ilgili fon alýyorsun , almadan önce bakmak gerekir aslýnda portföyüne , ama sonradan bakýyorsun ,

portföyde 7 aydýr yerinden kýmýldamayan kervangýda yerini almýþ hiç deðiþmiyor(bu uygulamayý eleþtirdiðim için burada artisin birisi boþ boþ konuþtu, eleþtirebilir yanlýþ düþünüyorsun der ama temellendirir , doðru söylüyorsa pardon dersin , bu ****** ****** bilmeden konuþuyor)

Ama yerinde duramayan HEKTS yok , ULUUN yok , yurt dýþý traktör hissesi var ama yurt içi TTRAK yok

Þöyle düþünüyorum bu fondaki tüm para þahsýmla ilgili olsa ve hisse tercihi de bende olsa bu tip tercihler yapar mýyým?
    Elbette yapýlmaz , elin oðlu senin adýna hisse alýp satýyor komisyonunu da alýyor ama ....

fon yatýrýmcýlarý gördükleri yanlýþlarý fon yöneticilerine iletiþim araçlarýyla duyurmalarý ,soru sormalarý gerekir .

örnek: bir fon yöneticisi yýllardýr ana pazardan sýð bir hisseyle haþýr neþir oluyorsa ve hisse yürümüyorsa ,þüphe etmek gerekir
    en azýndan NÝYE? sorusu sorulmalý
    ancak böyle iþler düzene girer

2.  Alýntý Originally Posted by Germiyan Yazýyý Oku
    Takýldýðým olay fonu alýrým kenara çekilirim , para getirirse bakarým keyfime anlayýþý
    fon demek portföy demek
    Diyelim ki tarým ve gýda sektörü yürüyecek DÝYE DÜÞÜNÜYORSUN ,bununla ilgili fon alýyorsun , almadan önce bakmak gerekir aslýnda portföyüne , ama sonradan bakýyorsun ,

portföyde 7 aydýr yerinden kýmýldamayan kervangýda yerini almýþ hiç deðiþmiyor(bu uygulamayý eleþtirdiðim için burada artisin birisi boþ boþ konuþtu, eleþtirebilir yanlýþ düþünüyorsun der ama temellendirir , doðru söylüyorsa pardon dersin , bu ****** ****** bilmeden konuþuyor)

Ama yerinde duramayan HEKTS yok , ULUUN yok , yurt dýþý traktör hissesi var ama yurt içi TTRAK yok

Þöyle düþünüyorum bu fondaki tüm para þahsýmla ilgili olsa ve hisse tercihi de bende olsa bu tip tercihler yapar mýyým?
    Elbette yapýlmaz , elin oðlu senin adýna hisse alýp satýyor komisyonunu da alýyor ama ....

fon yatýrýmcýlarý gördükleri yanlýþlarý fon yöneticilerine iletiþim araçlarýyla duyurmalarý ,soru sormalarý gerekir .

örnek: bir fon yöneticisi yýllardýr ana pazardan sýð bir hisseyle haþýr neþir oluyorsa ve hisse yürümüyorsa ,þüphe etmek gerekir
    en azýndan NÝYE? sorusu sorulmalý
    ancak böyle iþler düzene girer
    Çok güzel bir yaklaþým, Biraz daha teknik bilgi kazansam, ama esasen vaktim olsa ben de böyle incelemek ve portföy kuruluþlarýyla didiþmek isterdim. Türkiye'de belli meslek sahiplerinin, meslekten olmayan insanlara karþý her zaman bir büyüklük taslamasý olmuþtur. Doktorlar ve avukatlar arasýnda buna çok rast geliyorum, özellikle avukatlar. Anladýðým kadarýyla fon yöneticileri de böyle. Hiç hata yapmazlar, o bölümü okumuþ olduklarý için sürekli pohpohlanmayý beklerler, bir tercih deðil de zorunlu olarak okumuþlar da lütfediyorlarmýþ gibi davranýrlar. Havalý davranmalarýna lafým yok (sonuçta bu iki meslek de meþakkatli bir öðrenim sürecini tamamlamayý gerektiriyor, ben olsam ben de havalý olurdum); ama iþlerini layýkýyla yapsýnlar Mars'a kadar havalý olsunlar, hiç problem deðil. Ama gördüðümüz kadarýyla fon yöneticileri, nasýl olsa kimse anlamýyor, sýð bir piyasa, rekabet düþük, Türkiye'de mesela dolar üzerinden giderseniz belli zamanlarda çok iyi getiriler saðlayabilirsiniz vb gibi sebeplerden pek de iþlerini ciddiye almýyorlar gibi geliyor.

Ben de çaresiz artýk Tefaþ'ýn ruh ikizi oldum; kendimce getiri dönemlerine vs.ye bakýyorum, sürünüyorsa artýk hiç acýmýyorum. Ha bu arada sanmayýn ki aksam alýp sabah satýyorum. Fon zaten kendini gösteriyor; mesela Mükafat Katýlým Hissesi bana göre hopeless bir vaka. Osmanlý 1. Hisse Senedi de teklemeye baþlamýþtý (OPH galiba) ama son rallide fiþekledi, diyorum ki., demek bunda hala hayat var bekle.

Gözlem altýnda tuttuklarým Fiba ve Albaraka hisse fonlarý var mesela þu anda; bir ay, üç ay, altý ay, 12 ay getirilere bakýyorum ilk 20 fon arasýnda hiçbir þekilde yer almýyorlar. Sularý yavaþ yavaþ ýsýnmaya baþlýyor yani. Sattýðým zaman karýmý top 15'e girmiþ olanlara kaydýrýyorum.

Ama ana prensibim, uzun soluklu elde durmasý.

3.  Alýntý Originally Posted by ActuallyMelik Yazýyý Oku
    Çok güzel bir yaklaþým, Biraz daha teknik bilgi kazansam, ama esasen vaktim olsa ben de böyle incelemek ve portföy kuruluþlarýyla didiþmek isterdim. Türkiye'de belli meslek sahiplerinin, meslekten olmayan insanlara karþý her zaman bir büyüklük taslamasý olmuþtur. Doktorlar ve avukatlar arasýnda buna çok rast geliyorum, özellikle avukatlar. Anladýðým kadarýyla fon yöneticileri de böyle. Hiç hata yapmazlar, o bölümü okumuþ olduklarý için sürekli pohpohlanmayý beklerler, bir tercih deðil de zorunlu olarak okumuþlar da lütfediyorlarmýþ gibi davranýrlar. Havalý davranmalarýna lafým yok (sonuçta bu iki meslek de meþakkatli bir öðrenim sürecini tamamlamayý gerektiriyor, ben olsam ben de havalý olurdum); ama iþlerini layýkýyla yapsýnlar Mars'a kadar havalý olsunlar, hiç problem deðil. Ama gördüðümüz kadarýyla fon yöneticileri, nasýl olsa kimse anlamýyor, sýð bir piyasa, rekabet düþük, Türkiye'de mesela dolar üzerinden giderseniz belli zamanlarda çok iyi getiriler saðlayabilirsiniz vb gibi sebeplerden pek de iþlerini ciddiye almýyorlar gibi geliyor.

Ben de çaresiz artýk Tefaþ'ýn ruh ikizi oldum; kendimce getiri dönemlerine vs.ye bakýyorum, sürünüyorsa artýk hiç acýmýyorum. Ha bu arada sanmayýn ki aksam alýp sabah satýyorum. Fon zaten kendini gösteriyor; mesela Mükafat Katýlým Hissesi bana göre hopeless bir vaka. Osmanlý 1. Hisse Senedi de teklemeye baþlamýþtý (OPH galiba) ama son rallide fiþekledi, diyorum ki., demek bunda hala hayat var bekle.

Gözlem altýnda tuttuklarým Fiba ve Albaraka hisse fonlarý var mesela þu anda; bir ay, üç ay, altý ay, 12 ay getirilere bakýyorum ilk 20 fon arasýnda hiçbir þekilde yer almýyorlar. Sularý yavaþ yavaþ ýsýnmaya baþlýyor yani. Sattýðým zaman karýmý top 15'e girmiþ olanlara kaydýrýyorum.

Ama ana prensibim, uzun soluklu elde durmasý.
    Herkes hata yapabilir sýk sýk yapýlmadýktan sonra sýkýntý yok benim için . Asýl dikkat çekmek istediðim fon yatýrýmcýsý aldýðý fonun içeriðine bakýp inceleyip gözlemlediði kusurlarý yönetime bildirilmesidir , bu geliþirse fon yöneticileri de daha dikkatli olur düþüncesindeyim ,deðilse açýðýný buldum çakayým olayý ergen iþi öyle bir niyetim yok
    Ayrýca hisse konusunda tecrübem var ama fon konusunda eski deðilim , bu tür þeyler bisiklete binmeyi öðrenir gibi düþe kalka tecrübe edinerek öðreniyorsun .

Örneðin gümüþ fonlarýna baktým hepi topu 4-5 tane ama getirileri farklý olmuþ .Ayný þeyi alýp satýyorsan niye getirisi farklý diye düþünüyorsun , porftföyünü inceledin mi ortaya çýkýyor , kimisi sadece gümüþ deðil farklý emtialar da var
    kimisi ise yanlýþta ýsrar etmesi sebebiyle performansý düþük ,yani adam paranýn yarýsýný isviçrede bir gümüþ fonuna gömmüþ , böyle olunca da isviçrenin yürüdüðü kadar yürüyor

fonlar kýsa süreliðine alýnýp/satýlmaz eleþtirisini haklý buluyorum ama burasý Türkiye pek çok fon hala o meþhur 21 aralýk seviyesine gelemedi debelenip duruyorlar , yani uzun süre bekleyen kiþi o fonlarda 5 ayda enflasyona paralel olarak 100 bin lirasý en az 60-65 binliraya gerilemiþ durumda .Bunu da göz ardý etmemek gerekir
    Son olarak yabancý niye kaçýyor iþte bunun için kaçýyor bir gün sonrasýnýn ne olacaðýný kestiremiyor

4.  Alýntý Originally Posted by Germiyan Yazýyý Oku
    Herkes hata yapabilir sýk sýk yapýlmadýktan sonra sýkýntý yok benim için . Asýl dikkat çekmek istediðim fon yatýrýmcýsý aldýðý fonun içeriðine bakýp inceleyip gözlemlediði kusurlarý yönetime bildirilmesidir , bu geliþirse fon yöneticileri de daha dikkatli olur düþüncesindeyim ,deðilse açýðýný buldum çakayým olayý ergen iþi öyle bir niyetim yok
    Ayrýca hisse konusunda tecrübem var ama fon konusunda eski deðilim , bu tür þeyler bisiklete binmeyi öðrenir gibi düþe kalka tecrübe edinerek öðreniyorsun .

Örneðin gümüþ fonlarýna baktým hepi topu 4-5 tane ama getirileri farklý olmuþ .Ayný þeyi alýp satýyorsan niye getirisi farklý diye düþünüyorsun , porftföyünü inceledin mi ortaya çýkýyor , kimisi sadece gümüþ deðil farklý emtialar da var
    kimisi ise yanlýþta ýsrar etmesi sebebiyle performansý düþük ,yani adam paranýn yarýsýný isviçrede bir gümüþ fonuna gömmüþ , böyle olunca da isviçrenin yürüdüðü kadar yürüyor

fonlar kýsa süreliðine alýnýp/satýlmaz eleþtirisini haklý buluyorum ama burasý Türkiye pek çok fon hala o meþhur 21 aralýk seviyesine gelemedi debelenip duruyorlar , yani uzun süre bekleyen kiþi o fonlarda 5 ayda enflasyona paralel olarak 100 bin lirasý en az 60-65 binliraya gerilemiþ durumda .Bunu da göz ardý etmemek gerekir
    Son olarak yabancý niye kaçýyor iþte bunun için kaçýyor bir gün sonrasýnýn ne olacaðýný kestiremiyor
    Doðru bir tespit olmuþ, ayný hatayý çok kez yaptým, fonlarý alýrken sadece aylýk, 3 aylýk, 6 aylýk getirilerine bakýp alýyorum, içeriklerine hiç bakmýyorum, ancak zarar etmeye baþlayýnca incelemek aklýma geliyor.
    Getirisi bugüne kadar iyi olan fonlarý alýyorum ama çoðu aldýktan sonra ayný getiriyi devam ettiremiyor bu da bir yanlýþ aslýnda, bunun yanýnda çeþidi çok tutuyorum takip etmesi ve düþüþlerde alým konusunda karar vermek zor oluyor.
    Uzun vadeli diye alýp aylarca bekleyip sonra zararýný kurtarýnca sattýklarým oluyor, yani fon konusunda da birçok hata yapýlabiliyor.
    Aslýnda bir yandan bu fon iþini tamamen býrakýp kafamý rahat ettirecek bir yatýrýma geçmek istiyorum, bir yandan da uðraþ oluyor diye býrakamýyorum, borsa gibi baðýmlýlýk oldu.

5. ikinize de john bogle'nin saðduyulu yatýrým rehberi adlý kitabýný tavsiye edeyim. adeta fonlar üzerine baþyapýt desem abartmýþ olmam. yatýrým fonlarýnýn amerika'da ilk nasýl çýktýðýndan bugüne kadarki istatistikleri, son zamanlarda nasýl yönetildiði, seçilirken yapýlan hatalar ve nelere dikkat edilmeli...tam yukarda yazdýklarýnýza biçilmiþ kaftan. ben de bi sesli kitap uygulamasýnda rast geldim her haftasonu sahilde sabah yürüyüþümde takýyorum kulaklýðý bakýyorum keyfime: ) bu sesli kitap iþini akýl edenden allah razý olsun arkadaþ.

6. 28.05.2022 Cumartesi gününden geçerli olmak üzere

benzin grubunda 70 kuruþ,

Motorin grubunda 97 kuruþ fiyat artýþý bekleniyor.

ziraatbankta fon iþlemi yapýyorum, ipv eurobond fonu, 1 hafta öncesine kadar , fon açýklamalarýnda olduðu gibi satýþ parasý 3 gün sonra hesaba geçiyordu. hafta baþýnda 4 güne çýktý. bugün verdiðim satýþýn parasý 6 gün sonra ayýn 6 sýnda hesaba geçecek. böyle kuralsýzlýk, kanunsuzluk olur mu? bu fonlarý para lazým olduðunda 3 gün önce satarýz diye tutuyoruz. güvenilecek bir fon deðil.

8.  Alýntý Originally Posted by þef Yazýyý Oku
    ziraatbankta fon iþlemi yapýyorum, ipv eurobond fonu, 1 hafta öncesine kadar , fon açýklamalarýnda olduðu gibi satýþ parasý 3 gün sonra hesaba geçiyordu. hafta baþýnda 4 güne çýktý. bugün verdiðim satýþýn parasý 6 gün sonra ayýn 6 sýnda hesaba geçecek. böyle kuralsýzlýk, kanunsuzluk olur mu? bu fonlarý para lazým olduðunda 3 gün önce satarýz diye tutuyoruz. güvenilecek bir fon deðil.
    Fon satis valoru t+3 yaziyor hala tefasta. Degistigini t+4 veya baska bir durum oldugunu dusunmuyorum.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPV

30 Mayis abd tatil. 2-3 haziran londra tatil. Bu tatiller fon alis - satis valorunu etkileyebilir.

https://tr.investing.com/holiday-calendar/

Alýntý Originally Posted by friendly_1980 Yazýyý Oku
    ikinize de john bogle'nin saðduyulu yatýrým rehberi adlý kitabýný tavsiye edeyim. adeta fonlar üzerine baþyapýt desem abartmýþ olmam. yatýrým fonlarýnýn amerika'da ilk nasýl çýktýðýndan bugüne kadarki istatistikleri, son zamanlarda nasýl yönetildiði, seçilirken yapýlan hatalar ve nelere dikkat edilmeli...tam yukarda yazdýklarýnýza biçilmiþ kaftan. ben de bi sesli kitap uygulamasýnda rast geldim her haftasonu sahilde sabah yürüyüþümde takýyorum kulaklýðý bakýyorum keyfime: ) bu sesli kitap iþini akýl edenden allah razý olsun arkadaþ.
    Hangi uygulama ile dinliyorsunuz sn friendly ?

Sayfa 474/1002 ÝlkÝlk ... 374424464472473474475476484524574974 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •