chucky'nin burada yazmayı bırakması büyük eksiklik.
tanıyanlardan ricam buraya yönlendirmeleri.
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
sanırım kendisi şu crashçılardan bıktı o yüzden bıraktı burayı. konuları çok dallandırmamak lazım.
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
Faiz enflasyon karşısında erimesin yeter .
İşyerinin olduğu yerde %20-25 oranında zam geldi tüm lokantalara bayram sonrası .
Haftada aynı parayla 5 gün giyebiliyorsan 4 güne indi .
Peki bizim paramızın değeri aynı kaldı mı .
Örnek olarak gıdayı örnek verdim temel ihtiyaç ne yapalım evden ekmek arasına sandöviç yapalım [emoji2][emoji2][emoji2]
Başka örnek ekmek baharda 75 krş yaz başladı 1.25 oldu buda arz talep dengesi bozuldu ondan sanırım
Enflasyon 25 den az değil benim aldığım ürünlerde .
Stopajdan sonra 12.50 faiz var ama para eriyor gün be gün .
Hala 15 14.75 vs vs diye konuşuyoruz ama paranın satın alma gücü gün be gün azalıyor .
Karınca misali birikim yapıyorsun ama Ağustos böceği daha rahat yaşıyor birikimi olmayan .
Eskiden enflasyon yüksekti ama o oranda faizde yüksekti şimdi enflasyon sözde düşük ona mukabil faizlerde düşük .
Nereden bakarsak bak külliyen zarar .
Üçlü hesap açtım dolara geçerim diyordum uygun olursa diye 10 krş oda yükseldi .
Ne yapsak bilmiyorum birikimle emlak almakta mantıklı değil .
Sürekli her sokakta yürürken ilanlar göze çarpıyor .
Ev dükkan satılık kiralık her yer .
Fiyatlarda uçmuş gitmiş .
Sıfır bina ile aynı parayı isteyen bir sürü mal sahibi var 30-40 yıllık binalara.
Hisse senedi vs desen külli zarar 500 milyon dolar 1 milyar dolar pd si var diyorsun aldığın anda robotlar basıyor .
1 milyar dolarlık şirkette 100 k bile göze batıyor batmadığı olmadı .
Küçük hisseler ise mezar gibi giren onlardan hiç çıkamaz sanırım .
Niye bireysel yatırımcı gelmiyor diyorlar böyle düzen olursa niye gelsin zaten .
Sonuçta son zamanlarda ne yapmak lazım diye kafa yoruyorsun ama bir arpa gidemiyorsun .
En iyisi birikimi boşverip gençken yapabilecek durum var ise yemek sanırım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
burası turkiye iste 5 dakka sonrası bilinemez boyle gelmis boylede gidiyor..turkiyede paraso olanda dertli olmayanda ...bu devirde finansal piyasalarda para kolay kazanılmaz..isi biliyorsanız al sat yaparsınız bilmiyorsanız tl ya da dolar altın gibi estrumanlara yonelip beklersiniz..sahsen %50 paramı tl de tutarım her ay sabit bir getiri gelmesi icin..asla dolar tutmam ..%50 siyle diger enstrumanlarda al sat yaparım...bu arada dunden beri birkac bankayı aradım ve internetten karsılastırma yaptım kucuk buyuk banka farketmiyor oranlar yeni paraya 14.75-15 aralıgında hepsi birbirine esitledi .
Arkadaşlar yakın zamanda 3,5 den usd alabilen küçük yatırımcı olabildi bu mi?Usd o seviyedeyken medya bastı haberi 3,2 e kadar yolu var dedi alacak adam da korktu alamadı.Şimdi çıkışa geçti.Şahsım adına ben 3,7 ve 3,59 dan aldım doları.Şimdi aynı seviyeye yaklaştı diye seviniyorum.Dolar işi küçük yatırımcı için al ve unut şeklinde olmalı diye düşünüyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri