chucky'nin burada yazmayý býrakmasý büyük eksiklik.
tanýyanlardan ricam buraya yönlendirmeleri.
Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.
sanýrým kendisi þu crashçýlardan býktý o yüzden býraktý burayý. konularý çok dallandýrmamak lazým.
Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.
Faiz enflasyon karþýsýnda erimesin yeter .
Ýþyerinin olduðu yerde %20-25 oranýnda zam geldi tüm lokantalara bayram sonrasý .
Haftada ayný parayla 5 gün giyebiliyorsan 4 güne indi .
Peki bizim paramýzýn deðeri ayný kaldý mý .
Örnek olarak gýdayý örnek verdim temel ihtiyaç ne yapalým evden ekmek arasýna sandöviç yapalým [emoji2][emoji2][emoji2]
Baþka örnek ekmek baharda 75 krþ yaz baþladý 1.25 oldu buda arz talep dengesi bozuldu ondan sanýrým
Enflasyon 25 den az deðil benim aldýðým ürünlerde .
Stopajdan sonra 12.50 faiz var ama para eriyor gün be gün .
Hala 15 14.75 vs vs diye konuþuyoruz ama paranýn satýn alma gücü gün be gün azalýyor .
Karýnca misali birikim yapýyorsun ama Aðustos böceði daha rahat yaþýyor birikimi olmayan .
Eskiden enflasyon yüksekti ama o oranda faizde yüksekti þimdi enflasyon sözde düþük ona mukabil faizlerde düþük .
Nereden bakarsak bak külliyen zarar .
Üçlü hesap açtým dolara geçerim diyordum uygun olursa diye 10 krþ oda yükseldi .
Ne yapsak bilmiyorum birikimle emlak almakta mantýklý deðil .
Sürekli her sokakta yürürken ilanlar göze çarpýyor .
Ev dükkan satýlýk kiralýk her yer .
Fiyatlarda uçmuþ gitmiþ .
Sýfýr bina ile ayný parayý isteyen bir sürü mal sahibi var 30-40 yýllýk binalara.
Hisse senedi vs desen külli zarar 500 milyon dolar 1 milyar dolar pd si var diyorsun aldýðýn anda robotlar basýyor .
1 milyar dolarlýk þirkette 100 k bile göze batýyor batmadýðý olmadý .
Küçük hisseler ise mezar gibi giren onlardan hiç çýkamaz sanýrým .
Niye bireysel yatýrýmcý gelmiyor diyorlar böyle düzen olursa niye gelsin zaten .
Sonuçta son zamanlarda ne yapmak lazým diye kafa yoruyorsun ama bir arpa gidemiyorsun .
En iyisi birikimi boþverip gençken yapabilecek durum var ise yemek sanýrým.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
burasý turkiye iste 5 dakka sonrasý bilinemez boyle gelmis boylede gidiyor..turkiyede paraso olanda dertli olmayanda ...bu devirde finansal piyasalarda para kolay kazanýlmaz..isi biliyorsanýz al sat yaparsýnýz bilmiyorsanýz tl ya da dolar altýn gibi estrumanlara yonelip beklersiniz..sahsen %50 paramý tl de tutarým her ay sabit bir getiri gelmesi icin..asla dolar tutmam ..%50 siyle diger enstrumanlarda al sat yaparým...bu arada dunden beri birkac bankayý aradým ve internetten karsýlastýrma yaptým kucuk buyuk banka farketmiyor oranlar yeni paraya 14.75-15 aralýgýnda hepsi birbirine esitledi .
Arkadaþlar yakýn zamanda 3,5 den usd alabilen küçük yatýrýmcý olabildi bu mi?Usd o seviyedeyken medya bastý haberi 3,2 e kadar yolu var dedi alacak adam da korktu alamadý.Þimdi çýkýþa geçti.Þahsým adýna ben 3,7 ve 3,59 dan aldým dolarý.Þimdi ayný seviyeye yaklaþtý diye seviniyorum.Dolar iþi küçük yatýrýmcý için al ve unut þeklinde olmalý diye düþünüyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri