Sayfa 80/760 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 6077 madde; 633 - 640 arası.

Konu: BLCYT - Bilici Yatırım

1. Takibimde olupda gitmeyen birkaç hisseden biri de blcyt.

Ciro ve faaliyet karındaki artış dikkatimi çekti.
    Bu çeyrek kur zararı da olmayacak sadece faizden gelen finansal gider olacak. Bu da 6 aylık için umudumu korumama sebep oldu.

Başka beklentilerim de ama şimdilik onlara bel bağlamıyorum. Ondan yazmak istemedim.

Şirket 1.08 den 1.61 e kadar 2.6 milyon lot alım yaptı. Fiyat 1.4 lere gelmedikçe yeni alım yapacaklarını sanmam.

Zaten gerek de yok. Yeterki bilanço iyi gelsin.

Şirket ek alım yapmadığı halde artan karlılıkla sürekli yükselen bir trend izleyen bir sürü hisse var. Blcyt da kar ve ciro artışı yükseldikçe gidebilir.

Bilanço kötüleşirse patron ancak fiyatı tutmaya çalışabilir yükseltmeye değil.
    Ytd

Sn talabe37 cir ve faaliyet karındaki artış ve 6 aylık bilanço konusunda hemfikiriz.
    Lakin bence hisse geri alım bilançoya kadar devam edebilir. Sonrasında piyasa fiyatlayacaktır.
    Tek oteli olan ve mali yapısı güçlü olmayan halka açık şirketlerin piyasa değerine bakın bir de bilici'nin.
    Gerçekten bu fiyat büyük hayal kırıklığı.
    Diğer beklentilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

3. Siz hisseye daha sonra girdiniz galiba .Hisse Mayıs başından bu yana %40 prim yapmış. Gönül ister ki her gün çıksın lakin daha önce ki operasyondan mimlenmiş bir hisse ve bir patrondan bahsediyoruz. Onun için 6 aylık rakamları beklemeleri son derece normal yapılacak çıkışı ancak bu şekilde açıklayabilirler. Eğer bilanço ilk çeyrekteki performansını devam ettirebilirse hisse alım karı + döviz kuru katkısıyla 8.5/9 milyon kar açıklayabilir. Bu da hisseyi çok daha yukarılara taşıyacaktır.

Şans iyi yatırım yapanın yanındadır. Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Benim 1.17 lerden beri çok alıp satmışlığım var bu hisseyi. En son maliyetim 1.58 lerde.

Sizinde bist teki diğer hisselerden haberiniz yok galiba. Karını 2 ye katlayan birçok şirket hissesi 3 4 kar artışlar yakaladı.
    Sasa, orge, alka grafiklerine bir bakın isterseniz.
    Bunların tek artısı bilanço istikrarı.

Bilanço istikrarı geldikçe hisse değil yüzde 40 yüzde 100 primli olsa alıcı bulur.

Zaten blcyt ilk çeyrekteki 3.8 milyon tl karı her çeyrek getirse f/k oranı 5 gibi komik bir rakam oluyor.

Bu hissedeki şuandaki 2 sıkıntı dan biri dövize duyarlılığı diğeri de otel kamburudur.
    Bu çeyrek hem yaz olması hemde dövizden zarar etmemesi sebebiyle bu sıkıntılar yok ama sonraki çeyreklerde olmayacak demek değil bu tabiki.
    Diğer çeyreklere zamanı gelince bakılır. Şuanda 6 aylık beklenti olma özelliğini korumakta kanımca.
    Ytd

5. 2017 ilk 6 ay hisse performansları :

Sayın MedwiG paylaşmış. Bende buraya bilgi olarak eklemek istedim. Görüldüğü gibi blcyt dan daha prim onlarca hisse var. Ve birçoğunun durumu da blcyt dan kötü.

Evet blcyt yıllarca yatırımcısını süründürmüş uyuz bir hisse.
    Kur ve faiz riskine de duyarlı bir mali yapısı mevcut.
    Bunlara katılırım.

Ama bu bilançoya karşılık yüzde 40 primli çok pahalı sözüne katılamam. Primin devamlılığını karlılığın devamlılığı belirler.
    Onu da takip edeceğiz.
    Ytd

6.  Alıntı Originally Posted by talebe37 Yazıyı Oku
    2017 ilk 6 ay hisse performansları :

Sayın MedwiG paylaşmış. Bende buraya bilgi olarak eklemek istedim. Görüldüğü gibi blcyt dan daha prim onlarca hisse var. Ve birçoğunun durumu da blcyt dan kötü.

Evet blcyt yıllarca yatırımcısını süründürmüş uyuz bir hisse.
    Kur ve faiz riskine de duyarlı bir mali yapısı mevcut.
    Bunlara katılırım.

Ama bu bilançoya karşılık yüzde 40 primli çok pahalı sözüne katılamam. Primin devamlılığını karlılığın devamlılığı belirler.
    Onu da takip edeceğiz.
    Ytd
    Benim gözümde hissenin değeri mali verilerine göre 3 TL'den aşağı değil. Bu hisseyi halka arzından beri takip ederim. İlk çıkışında %100 para kazandım. Benim söylemek istediğim esas ilk çıkışında yaşanan olaylardan dolayı patronların Spk tarafından cezalandırılması ilgili. Bu sefer bu kadar hızlı çıkış yaptırmayacaklarını düşünüyorum. Zaten hisse senedi halen halka arz fiyatlarında .Hisseye güvenmesem geçen sene Nisan ayından beri beklemezdim. Elimde hatırı sayılacak kadar hissem var ve yine % 100 kazanmadan satmayacağım.Başka takip ettiğim hisselerde % 10-20 arası karı görüp erken çıkış yaptım ve bu hisseler yaklaşık 1 yılda %100 prim yaptı. kıssadan hisse anladığım hissene güveniyorsan biraz beklemek lazım. Sonuçta bu sefer 6 aylık bilanço rakamlarını kullanıp hisseyi yükseltecekler yoksa bu kadar yüklü takasları bulunan aracı kurumlar bu hisseleri eritemezler. Hak ettiği değere gelirse hepimiz iyi para kazanacağız. Tahminim ise ay sonuna kadar %10-15 daha artarsa 6 aylık bilançonun iyi geleceği yönünde . Hissedeki mali veriler haricindeki tek beklentim ise % 40-50 aralığında bedelsiz sermaye yapılması yönünde.

Herkese bol şans. Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by HAK Yazıyı Oku
    Sn talabe37 cir ve faaliyet karındaki artış ve 6 aylık bilanço konusunda hemfikiriz.
    Lakin bence hisse geri alım bilançoya kadar devam edebilir. Sonrasında piyasa fiyatlayacaktır.
    Tek oteli olan ve mali yapısı güçlü olmayan halka açık şirketlerin piyasa değerine bakın bir de bilici'nin.
    Gerçekten bu fiyat büyük hayal kırıklığı.
    Diğer beklentilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Zamanı belirsiz beklentiler olduğu için paylaşmaktan çekindim.

Sorunuzu cevaplamak adına yazayım.
    Birincisi, blcyt elindeki arsa ve arazilerin değeri çok düşük gösteriliyor. Bu arazilerin satışı yada projelendirilmesi esnasında gerçek değeri ortaya çıkacak ve iyi bir kar elde edilecektir.

İkincisi, tsgyo nun işgyo ya tamamen devir işlemi tamamlanınca otel ile ilgili gelişmeler de bekliyorum ama bu durum da seneye belli olacak. Tabi beklentiler şekillenince etkisi olacaktır ama daha süreç belirsiz.

Şuanda elimizdeki en somut beklenti bilanço. Vadesi de belli olduğu için ağırlıklı olarak bundan bahsettim.
    Diğerlerinin vadesi biraz daha uzun ve süreç belirsiz. Ondan o beklentilere şimdilik bel bağlamıyorum.
    Ytd

Sn talebe37 bilgi ve yazılarınız için teşekkürler.
    Tekstil yatırımlarındaki kapasite artışı yeni yatırımlar ve gerek sahip olduğu yatırım amaçlı gayrımenkullerde gerekse kentsel dönüşüm alanında kalan Ceyhan'daki gayrımenkul üzerinde proje geliştirilmesi halinde hak ettiği yerlere gelecektir.
    Herkes döviz borcu ve finansman giderinden söz etse de gelişmekte olan her şirkette bu risk var.
    5 yıldızlı bir otelin maliyeti ve yeni tekstil makine yatırımları elbette yüksek rakamlar ve şirketin borçluluğunu arttıran husus ta bu oldu. Yoksa zarar eden esas faaliyetlerini kredilerle çeviren bir şirket değil.
    Bilici Yatırım ailenin diğer faaliyetlerini de kapsayacak şekilde büyümeye devam ederse bu konuşulanlar komik kalır.
    Anadolu'da bir söz vardır acemi nalbant nalbantlığı gavur eşeğinde öğrenirmiş. Malum hadise ve yasaklamalar hep yol yordam bilmemekten,acemilikten olmuştur.Yoksa bu borsanın kökü böyle gidiyor.
    Şirket yatırımcısıyla barışmak zorunda ve açıkladığı geri alımı tamamlamalı diye düşünüyorum.
    Bu meyanda biraz kurumsal yatırımcıya ihtiyacımız var. İnşallah o da olacaktır.
    Şirketin bir sonraki dönemde A grubuna yükselmesi gerektiğini de düşünüyorum ve inanıyorum.
    Son olarak mali durum yanında teknik göstergeler de bir süre sonra yeni yatırımcıları da çekecektir. Ben teknik bakmıyorum ama bir flama ve bayrak direği yakışır. İnşallah bir teknikçi arkadaş yorumlar.

Sayfa 80/760 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •