Sayfa 378/493 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478 ... SonSon
Arama sonucu : 3937 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    Bes'de bir yıl için yatırılabilecek tavan ücret 60.000 civarı. Farklı kurumlardan Bes açsak her biri için 60.000 TL mi yoksa toplamı 60.000 TL mi. Ben de bir bes hesabı var ama 44 yaşında bir kaç tane daha açabilirim. Minimum dan ödeyip 55 yaşın Aralık ayında tüm yılı 1 seferde ödeyip 56 yaşın ocak ayında 1 yılı tek seferde ödeyip şubat ayında sistemden çıksam sadece 2 tavanın %30 unu mu alabiliyorum yoksa farklı kurumlardan açtığım her bes için ayrı ayrı tavanların %30 unu mu alabiliyorum
    öyle olsa ne güzel olur maalesef bi tane de 10 tane de hesap varsa farketmez tavan 64-65 oldu sanırım onun %30unu alırsınız

Alıntı Originally Posted by debo Yazıyı Oku
    Nakit yaptırınca da yatırılan aydan sonraki ayın son iş günü devlet katkısı hesaba geçiyor.

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    mesela 15 nisanda yatırdım 30 mayısta alabiliyorum anladım.neyse çıkacağımız zaman ödemeyi 2 ay önce kesip çıkmak lazım o zaman ana gelecek katkılar yani

Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku

geçen aya göre yaklaşık %6 üzerine koyarak devam.enflasyonun ciddi artması sebebi ile aylık ödemeyi de bi tık arttırdım.

2 ayda ödemeler dahil %10 üzeri getiri var. fena değil %45 altın %30 döviz %25 hisse senedi gibi yaklaşık dağılım var .döviz ve altında atak beklediğim için dağılımla yılbaşına kadar oynamam sanırım

4.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    mesela 15 nisanda yatırdım 30 mayısta alabiliyorum anladım.neyse çıkacağımız zaman ödemeyi 2 ay önce kesip çıkmak lazım o zaman ana gelecek katkılar yani
    Evet tam olarak öyle yatıyor.

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    Öğrenmek niyetine yazıyorum, gerçekten 2 ay önce kesmek mi gerekir yoksa "çıkıyorum" diyince hesaba normalde 2 ay sonra dahil olacak katkı payı ve devlet katkısı hop diye dahil ediliyor mu?

üstadlar, BES'te katkı payı otomatik olarak TÜFE ile artıyor bildiğim kadarıyla. TÜFE %100 çıksa iki katına mı artacak? Bunu biz ayarlayamıyor muyuz? %1000 TÜFE olsa adamlar 10 katına mı çıkaracak katkı paylarını
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

7.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    üstadlar, BES'te katkı payı otomatik olarak TÜFE ile artıyor bildiğim kadarıyla. TÜFE %100 çıksa iki katına mı artacak? Bunu biz ayarlayamıyor muyuz? %1000 TÜFE olsa adamlar 10 katına mı çıkaracak katkı paylarını
    yazdığınız herkes için geçerli değil diye düşünüyorum, örneğin şirket katkılı hesaplar yüzde ile çalışıyor.

brüt ücretin 3% ü vb..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
    BES de başka kurumlardan/şirketlerden fon seçimi yapıldığında kurumun diğer fonlarında olduğu gibi belli bir süre sonra sağlanan fon kesinti iadesi sağlanmıyor diye biliyorum. Böylece BES şirketleri yatırımcıların kendi fonlarından çıkmanın cazibesini azaltmışlar..
    O yüzden uzun vadede en iyi olacağına inandığınız 2 şirketten de ayrı ayrı BES açmak daha mantıklı olabilir kanaatindeyim..

Sayfa 378/493 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •