Sayfa 380/491 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480 ... SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Alıntı Originally Posted by ada Yazıyı Oku
    Nakit olarak yaptırırsanız sonraki ayın son günü yatar.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    allianz ve garanti var bende garantinin sayfası daha anlaşılır.fonları ne zaman ne kadarsan sattı yerine ne zaman ne kadardan aldı falan çok ayrıntılı gösteriyor.

allianz biraz daha teknoloji özürlü.

bakalım 10 yıl doldu fonlar büyüyünce asıl şimdi para kazandırıyor o yüzden sistemde durabildiğim kadar duracağım.borsa altın dolar değerlenirse fonlar da değerlenir.parayı çeksem ne yapacağım yine bu enstrümanlara yatıracağım o yüzden çok elzem bişey olmadıkça devam. @activex31 seni alıntılayacaktım yaşlandık iyice
    Son düzenleme : moza80; 02-09-2022 saat: 23:28.

2.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba. Diyelim 56 yaşını doldurdum. Ve sistemde biriken param atıyorum 500 bin tl. Bu parayı 15 yılda aylık ödemelerini istedim. Ayda ne kadar maaş bağlanır. Teşekkürler Saygılar.
    Garanti emeklilik sayfasinda süreyi veya maasi kendin belirleyecegini belirtmis. 500.000 TL birikimde kendi istedigin maas miktarini belirleye bilirsin.

garanti emeklilik aciklamasi: https://www.garantibbvaemeklilik.com...ekli-olursunuz

diger kurumlarda emeklilik sartlarinin nasil oldugunu bilmiyorum, bilen arkadaslar olursa memnun olurum.

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,816
     Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    allianz ve garanti var bende garantinin sayfası daha anlaşılır.fonları ne zaman ne kadarsan sattı yerine ne zaman ne kadardan aldı falan çok ayrıntılı gösteriyor.

allianz biraz daha teknoloji özürlü.

bakalım 10 yıl doldu fonlar büyüyünce asıl şimdi para kazandırıyor o yüzden sistemde durabildiğim kadar duracağım.borsa altın dolar değerlenirse fonlar da değerlenir.parayı çeksem ne yapacağım yine bu enstrümanlara yatıracağım o yüzden çok elzem bişey olmadıkça devam. @activex31 seni alıntılayacaktım yaşlandık iyice
    ahaha Sorun Yok Moza Hc. Anlayan Anlıyor
    Valla Benim de süre bitince duruma bakıcam. Ya orayı park edip unutacam uzun vadeli kalsın harcamayalım diye.
    Yada ne bilim bir şeye peşinat yaparız artık.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,816
     Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba. Diyelim 56 yaşını doldurdum. Ve sistemde biriken param atıyorum 500 bin tl. Bu parayı 15 yılda aylık ödemelerini istedim. Ayda ne kadar maaş bağlanır. Teşekkürler Saygılar.
    Hocam O dediğin şey enflasyon olmayan Ülkelerde geçerli. Bizde kısaca aptallık olur
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Sayin zeytinci,

asagidaki linkten dilediginiz gibi hesaplayabilirsiniz.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

6.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Sayin zeytinci,

asagidaki linkten dilediginiz gibi hesaplayabilirsiniz.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
    Üstad bu nasıl çalışıyor acaba anlatabilir misiniz? Enflasyon oranı hangi yıl için yazıyoruz? Her sene enflasyon değişmiyor mu?

Alıntı Originally Posted by Moruf Yazıyı Oku
    Üstad bu nasıl çalışıyor acaba anlatabilir misiniz? Enflasyon oranı hangi yıl için yazıyoruz? Her sene enflasyon değişmiyor mu?
    Sayin Moruf,

Hayali bir similasyon sonucta. 15 sene sonra alacaginiz ayligin alim gucunu kestiremediginiz icin, tum hesaplamalari reel olarak yaptiriyorum dosyada.

Ornek olarak: emeklilige hak kazandigim an 500K birikmis param olsun ve 15 yil emekli ayligi almak isteyeyim. 500K'yi 15 e boluyorlar. 500k/15=33333.33.

33K sizin ilk yil ki maasiniz oluyor. 33k yi 12 ye bolerseniz, size her ay 2,777.78 lira maas oduyolar ilk yil icin.

SOnraki yillar icin geriye(500k-33K) 466.667 kaliyor. Tabi bu para 1 yil daha degerlenecek. Burada ben diyorum ki portfoyum 24% buyusun, enflasyon da 20% olsun. Yani reel olarak 4% buyusun. Siz kafaniza gore bu rakamlarla oynayabilirsiniz.

467K'nin 4% reel buyudugu varsayimiyla, 2. yilin basinda birikimim 485333.3333TL (467K*1.04)'ye ulasiyor. SImdi bunu 14'e boluyoruz.(Cunku ilk yil icin maasimizi aldik, geriye 14 yil kaldi). 485K/14=34666.66667. 2. yil icin sirket bize 35K odeme yapacak. Aylik olarak 2,888.89 (=34666.66667/12) yapiyor. Burada onemli nokta 2888.89 tl nin reel olmasi, yani bugunun parasi ile degeri.

3. sene icin elimizde 450666.6667(485333.3333 - 34666.66667). Bu tutar da 4% ile buyuyecek ve 468693.3333(=451K*1.04) olacak. 3. seneki maas bu tutarin 13'e bolunmesi ile bulunacak.

Bu sekilde devam edecek. Burda onemli olan bence emeklililige hak kazandiktan sonra birikimin reel oalrak % kac ile buyuyecegi. Emeklilik sirketleri genelde 4% ile hesapliyorlar muhtemel maasi. Ben de bu sekilde koydum hesaplamaya. Ama dilerseniz, ben enflasyondan 6% daha yuksek getiri elde ederim deyip, 26% getiri, 20% enflasyon diyebilirsiniz.

Dosyada 84% getiri ve 80% enflasyon ile 24% getiri ve 20% enflasyon arasinda bir fark yok. Her ikisinde de ayni emeklilik maasini goreceksiniz. Cunku hesaplama reel getiri uzerindne yapiliyor.

Sorunuz hala var ise lutfen cekinmeyin. Biraz karmasik anlattim gibi geldi.

8. kredi puanı 0 olan biri bes'e katılırsa kredi puanı başlar mı? bes'e aylık ödeme yaptıkça kredi puanı artar mı?

Sayfa 380/491 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •