Bear_Bull
@BearBull26
İsfin bugün %75-80 civarı getiride, yeni gireceklere duyurulur. Ben de elimdeki isgyoları kapatıp buna çevirdim. Yalnız hisse yükselişte, teminat tamamlama işinden baş ağrıtabilir.
sonunda dayanamadım bu teminat konusu ile ilgili cimer üzerinden spk ya biraz önce şikayette bulundum.
bakalım bir sonuç çıkar mı? yada çıkarsa ne zaman çıkar göreceğiz ?
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Arkadaslar merhaba ilk arbitraj islemimi yapacagim. Bilen birisi yardimci olabilir mi simdiden cok tesekkur ederim.
1.Bir kurumdan viop ve hisse hesabi acip 100 hisse alip 1 short yapacagim dogru anlamis miyim? Vade sonunda kapama islemi otomatik mi oluyor elle ben mi yapacagim ve nasil yapacagim?
Getirisi basit bir sekilde nasil hesaplanir.Mk olarak degil vade sonunda. Burda paylasilan oranlara bakiyorum genelde. Birde hangi araci kurum onerirsiniz?
Benim kurumda otomatik oluyor, otomatik olmayan hatta erken kapatan bile varmış. Kurumunuzu arayıp sormanız en doğrusu.
Elle kapatacaksanız alışta yaptığınız işlemlerin tersini yapmanız lazım. Yani spot sat + viop al yapmanız lazım
Spotta aldığınız fiyat alış fiyatınız, viopta sattığınız fiyat da satış fiyatınız. vade de belli, buradan basit bi şekilde hesaplama yapılabilir.
Tabi işin içine komisyon + viopta tutulan teminata gelen nema + teminat tamamlama gerekirse eklenecek tutar gibi detaylar var. Onları hesaba katarak hesaplama yapan bir excel paylaşmıştım bu başlıkta eski gönderilerilerime bakabilirsiniz.
İdeal kurum arayışım devam ediyor kendi adıma
Henüz netleştirdiğim birşey yok
Ama kriterlerim şunlar, bilgi aldıkça paylaşırım
Siz de gözünüze kestirdiğiniz kurumları arayıp bilgileri burda paylaşırsanız güzel olur
1-düşük hisse ve viop komisyon
2-Herşeye komisyon istememeli (emir iptaline, fiyat/adet değiştirmeye, para yatırıp çekme vs.)
3-Hisseleri teminat olarak kabul edecek(online yada direk telefonla, kağıt kürek ile uğraştırmayacak)
4-Teminatları kafasına göre arttırmayacak
5-Hisse bazlı İşlem limiti koymayacak(Ziraat koyuyormuş mesela)
6-Hisseler kiralanabilecek(getirisi çok azmış bu işlemin ama bonus olur olursa)
Yer İmleri