Sayfa 116/210 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Aesir dolar problemini cozdum
    dolari vadeliye koydum 3.50 den ve nakit blokaj verdim karsiliginda 2.000.000 tl aldim an itibari ilede arbitraj icin kullandim
    Hayırlı olsun

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Anlık verileri ücretsiz veren bir site var mı ki? hangisinden çekeceksiniz
    Anlık yok her site bu ~15 dk olan paketi kullanıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Düşük meblağlarla beklemeden başlayın, en iyi öğrenme yöntemi bu bence, okuyunca karmaşık geliyor.
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum uygulama yapmadan öğrenmek çok zor görünüyor, en düşük meblağ ile deneme yapayım, başka türlü olmayacak.

Alıntı Originally Posted by Aesir Yazıyı Oku
    Anlık yok her site bu ~15 dk olan paketi kullanıyor.
    Hocam arbitraj işleminde değil 15dk saniyelerin bile önemi var
    Gecikmeli verilerle arbitraj olmaz

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Neredeyse hiçbir anlamı yok. Misal, ziraat yatırımdan diyelim 100 bin liralık şekerbank hissesi aldım (20 bin adet), viopta da 200 kontrat short açtım, (200x68) 13600 lira nakit teminat yatırmam gerekiyor. Bunun için benim tüm hisseleri rehin alıyorsa 100 bin liralık hissemi işleme kapatıyor demektir, sonraki zararları da zaten nakit ödeyeceğim, o halde tek faydası başta pozisyona girmek için spot+viop 113,6 bin yerine 100 bin gerekmesi. Bence değmez.
    Ben sonraki teminat tamamlama işinden de kurtuluruz diye düşünüyordum hep ama teminatlardaki kar/zarar günlük hesaba geçtiği veya çekildiği için mümkün değil gördüğüm kadarıyla.
    sayın pilavlı

konunun anlaşılması için soruyorum

' sonraki zararları da zaten nakit ödeyeceğim ' yazmaktaki kastınızı tam anlamadım

off set ve başlangıç teminatından sonra isterse vadeli piyasasındaki fiyat % 100 düşsün , bu durumda sorun kalmıyor .
    ama hisseyi teminat göstermeden vadeli fiyatı düştükçe teminat tamamlama çağrısı yapılır ve her gün teminat yapma zorunluluğu çıkmaz mı ? yanlış mı düşünüyorum

YTD

Bankalarda teminatlar arttırılmış
    Ama en yüksek kaldıraçlar gene bankalarda genelde

Benim aracı kurumdaki son değişimler aşağıdaki gibi:

7.  Alıntı Originally Posted by arda2727 Yazıyı Oku
    sayın pilavlı

konunun anlaşılması için soruyorum

' sonraki zararları da zaten nakit ödeyeceğim ' yazmaktaki kastınızı tam anlamadım

off set ve başlangıç teminatından sonra isterse vadeli piyasasındaki fiyat % 100 düşsün , bu durumda sorun kalmıyor .
    ama hisseyi teminat göstermeden vadeli fiyatı düştükçe teminat tamamlama çağrısı yapılır ve her gün teminat yapma zorunluluğu çıkmaz mı ? yanlış mı düşünüyorum

YTD
     Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    bugün aracı kurumla yaptığım görüşmede arbitraj işlemlerinin offset teminata girdiğini ve spot hisselerin tamamını rehin bırakmanız durumunda nakit teminat yatırmanıza gerek olmadığını ilettiler. Ancak short pozisyondan edilen zararı nakit yatırmanız gerekiyor. İlaveten pozisyon kapatmak istediğinizde rehin hisseleri çözmek için gene nakit ihtiyacınız olacak.
    Koyu alıntıladığım kısım için yazmıştım, başlangıç teminatı çok sorun değil, sonradan hisse tavan çektikçe teminat tamamlamak gerekiyor, onun için hisse kabul edilmeyip günlük nakit tamamlama isteniyor, asıl sıkıntı yaratan da bu teminat istekleri zaten, hisseyi saydırma bunu çözmediği için çok anlamı kalmıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Koyu alıntıladığım kısım için yazmıştım, başlangıç teminatı çok sorun değil, sonradan hisse tavan çektikçe teminat tamamlamak gerekiyor, onun için hisse kabul edilmeyip günlük nakit tamamlama isteniyor, asıl sıkıntı yaratan da bu teminat istekleri zaten, hisseyi saydırma bunu çözmediği için çok anlamı kalmıyor.
    hisseleri offset teminat göstermek başlangıç teminatını 0 yapabilmek azımsanmayacak kadar iyi bir durum.
    nereden baksak başlangıç teminatı tl portföyümüzün %10 ile 15 kadar bir oran tutuyor.

tek sıkıntısı var offset teminatta hisselerinizi satıp poziyon kapatamıyorusunuz.
    o yüzden hisselerinizin hepsini offset teminat göstermemek gerekiyor.

benim aracı kurumda MT temsilcisine offset teminattan şu kadarını çözermisiniz dediğimde 30 dk içersinde çözdüler ve işlem yapabildim.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 116/210 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •