desidero ya katılıyorum,
maltepe sıfır araç almak normal çalışarak kazanan biri için mantıklı değil. Az yakan, orta konfor, otomatik bir araba alayım desen fiyatı ikinci el ev fiyatı.

Tekrar söyleyeyim, sadece emeğinin karşılığını alan biri, parası olsa bile gidip sıfır araba değil ikinci el ev alır kiraya verir. Gelen kira ile kredi çeker (yada biriktirir) ikinci el araba alır.

Ancak baba parası yiyenle kolay kazananlar sıfır araba alır. Hak ettiğinden fazlasını kazananlar alır. Tabi bu lafa alınan çok olacaktır ama izah edeyim. İyi okul mezunusun iyi bir yerde yüksek maaşla işe başladın. Bi kaç sene sonra gittin sıfır araba aldı kız tavlayacaksın. Bunu geçiyoruz, kız tavlama ve hava atma amaçlı alınan araçlar mantığa girmiyor duygusal alımlar bunlar. Bunu geçtik aynı yerde 10 sene çalıştın maaşın katlandı sıfır ev aldın sıfır araba aldın. İşte ben böyle yerlerde uzun seneler çalıştım evler arabalar aldım ama hepsi hak etmediğim paraydı. Dev şirketlerde basit ekip işleri yapıp tonla para kaldırıyorduk.

Hak etmediğim paraydı ve yüzlerce kişi çalışıyorduk tek kişi hak etmiyordu. En başta yöneticiler hak etmiyordu. O yüksek maaşların çoğu haram paraydı çünki bize böyle yüksek ücret veren büyük şirketler devleti direk soyan yada bankalar gibi devletle ortak halkı soyan şirketlerdi. Halkı soyup bize bol maaşlar veriyorlardı. Oralarda çalışan yüzlerce teknik elemana ve yöneticiye sorsanız, çalıştıkları şirketlerin kendisine verdiği parayı nereden kazandığını bilmediği için aldığı paranın da haram olduğunu bilmez. Çalışıyorum hak ediyorum diye düşünür. Her neyse.

Diyeceğim oki hakettiğini kazanıp ev ve sıfır araba alacak olanlarda çok var ama onlar dediğim gibi ev-arsa alabilecekken o parayı sıfır arabaya gömmez diye düşünüyorum. Araba fiyatları olayını defalarca yazdım. Türkiyede otomotivde devlet destekli KARTEL var ve otomobilde bu ülke 60 yıldır acaip soyuluyor.