Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
Sayın ortaklar, hareketli bir hafta oldu, banka yükselişini düşüşünü dışarıda bırakacak şekilde TL ve USD bazlı XYUZO gidişatına bakarsak sizce borsadaki genel yükseliş havası devam mı tamam mı ne dersiniz?





Bir taraftan herkesin gözü borsadayken ve dolar bazlı zirvelere uzakken yükseliş pek ala devam edebilir ve önümüz de seçim olunca yükseliş için ortam müsait gibi görünüyor, bir taraftan da kısa zamanda hızlı bir yükseliş oldu düzeltme gelirse kimse şaşırmaz. Bana XYUZO'da derin bir düzeltme ihtimali düşük gibi geliyor ama siz ne dersiniz?

Bu seviyeden kredi taşımaya devam edilmesin VİOP kullanılmasın kaldıraçlı pozisyon alınmasın bunlar tamam, ama spot pozisyonlar buradan çıkartıp alternatif nereye koyulabilir ki? Bu fiyatlardan ne ev alınır ne araba, dolar altın devri de bitti gibi, faizin kaç olduğu ortada, gerçekten de geriye kalan pek bir şey yok gibi görünüyor. Düzeltme olsa borsadan çıkan para nereye girsin, nakite dönüp sonra tekrar borsaya geri girecekse düzeltme olsa bile sınırlı kalmaz mı?
Pek alternatif yok haklısınız.. Fed fonlama faizi 5-5,5 arasına gelene kadar da, riskli varlıklar OFF devam edecek gibi. Arada yükseliş tepkileri olsada, çoğu varlık baskı altında kalabilir.

TL olarak değil de, konut piyasası dolar bazlı bir %15 geri çekilse belki oraya para kayabilir. Henüz öyle bir durum yok..

Ben BTC tarafında 18000/2 gibi alıcı olurum mesela.. Orda alır ekran kapatırım