Sayfa 266/1001 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366766 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 2,121 - 2,128 arası.

Konu: Viop XLIV

1.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Olayı yapan meczuptur.
    Arkadaşlarıyla masada alkol almıştır..
    Cebinde bir miktar parası vardır.
    Cinnet geçirip hisse almıştır..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Meczup değil tam kurt borsacılarmış. Önce hisse tahtalarında fiyat yükseltmeden toplayıp boşluğunu almışlar.

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...lasyon-1981980

Sermaye Piyasası Uzmanı Gözlemci, VİOP’daki kaldıraç oranlarıyla birlikte son iki ayda yaşananları şöyle özetliyor:

Banka hisselerinde borsa tarihinde görülmemiş manipülasyonun failleri önce banka hisselerinde spot piyasadan fiyat yükseltmeden bir kısım hisse toplayarak tahtanın boşluğunu aldılar. Bunu yaptıktan sonra bu sefer VİOP’da kaldıraç kullanmanın avantajıyla teorik fiyatın üstünde uzun pozisyon almaya başlıyorlar ve tabii olarak bu durumda arbitraj yani faiz oranları arasında fark oluşuyor.

Bu farkı gören arbitraj fonları teorik faizin üstündeki faizden yararlanmak için VİOP da kısa, spot piyasada uzun pozisyon alarak spot piyasadaki fiyat yükselten konumuna girdiler.

Bu arada spot piyasayla vadeli piyasa arasındaki tuhaf faizi gören bir kısım piyasa oyuncuları, VİOP’da tek taraflı kısa pozisyonu alıyorlar. Bunlar bu manipülasyonun ilk batanları sıfatıyla en zavallı kurbanları oluyor.

Bu batanlardan kazanılan para ile senaryonun failleri yeni uzun pozisyonlar açıyorlar faizi de yükselterek, tabii bu yeni arbitraj fonlarını getiriyor.

Bu sistem spotta yüklü hisse sahibi yatırımcıların hızlı satışa geçmedikleri sürece kendi kendine yürüyen bir sistem, ta ki bir banka munzam sandığı ya da bir yatırım fonunun ani ve yüklü satışına kadar. Nitekim hafta ortasında yaşanan da bu.”

...
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Sandık yerine koydu haberi beklemek gerekir.

>>>>>>>>
    https://www.paramedya.com.tr/devami/...ari-54-milyon/
    ...
    Borsada son yılların en büyük yükselişinde en karlı Akbank T.A.Ş. Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı çıktı. Akbank personellerinin emekli ve özlük haklarının verildiği sandık borsanın tarihi zirvesinde sahibi olduğu banka hisselerinin 8 milyon lotunu 18,9473-18,9473 TL fiyat aralığından satmıştı.

Banka bugün itibariyle 8 milyon lot hisse senedini 12 liradan yerine koyması halinde 54 milyon liralık bir kar elde etmiş olacak.

...

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Meczup değil tam kurt borsacılarmış. Önce hisse tahtalarında fiyat yükseltmeden toplayıp boşluğunu almışlar.

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...lasyon-1981980

Sermaye Piyasası Uzmanı Gözlemci, VİOP’daki kaldıraç oranlarıyla birlikte son iki ayda yaşananları şöyle özetliyor:

“Banka hisselerinde borsa tarihinde görülmemiş manipülasyonun failleri önce banka hisselerinde spot piyasadan fiyat yükseltmeden bir kısım hisse toplayarak tahtanın boşluğunu aldılar. Bunu yaptıktan sonra bu sefer VİOP’da kaldıraç kullanmanın avantajıyla teorik fiyatın üstünde uzun pozisyon almaya başlıyorlar ve tabii olarak bu durumda arbitraj yani faiz oranları arasında fark oluşuyor.

Bu farkı gören arbitraj fonları teorik faizin üstündeki faizden yararlanmak için VİOP da kısa, spot piyasada uzun pozisyon alarak spot piyasadaki fiyat yükselten konumuna girdiler.

Bu arada spot piyasayla vadeli piyasa arasındaki tuhaf faizi gören bir kısım piyasa oyuncuları, VİOP’da tek taraflı kısa pozisyonu alıyorlar. Bunlar bu manipülasyonun ilk batanları sıfatıyla en zavallı kurbanları oluyor.

Bu batanlardan kazanılan para ile senaryonun failleri yeni uzun pozisyonlar açıyorlar faizi de yükselterek, tabii bu yeni arbitraj fonlarını getiriyor.

Bu sistem spotta yüklü hisse sahibi yatırımcıların hızlı satışa geçmedikleri sürece kendi kendine yürüyen bir sistem, ta ki bir banka munzam sandığı ya da bir yatırım fonunun ani ve yüklü satışına kadar. Nitekim hafta ortasında yaşanan da bu.â€

...
    bedava peynir fare kapanında olur .

not:sn ariston bir önceki sayfadaki şu kitap olayına bakışınızı özelden yazar mısınız.tşkler
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

4.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    bedava peynir fare kapanında olur .

not:sn ariston bir önceki sayfadaki şu kitap olayına bakışınızı özelden yazar mısınız.tşkler
    Konsantre olmak lazım. Borsa oynayan zeki çocuk için bir şeyler düşünmüştüm vaz geçtim.
    Bu da benzer.

Malesef insanlara yönlendirme yapmak vs çok tehlikeli. Borsa nispeten daha materyalist bir yer, üzerinde tartışılabiliyor.

Yengem hacıya gitmişti yaşlı kadın, bana sen akıllı adamsın Allah var mı diye sordu var dedim, başka bir şey sormadı.

Ama profesör kardeşi var, onun din ile filan çok alakası yok, o sorsa bu işler felsefik der geçerim.

Güneşe kurşun sıkan adamların memleketi..
    Olur öyle hikayeler..

ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6. Haber geçti mermer mezar fiyatları artmış, millet ölüm tarihi boş olan mezar yaptrıyormuş. 8 binden başlıyormuş. Görüntüde 1976 tarihli bir mezar vardı, ölüm tarihi sonradan eklenecek muhtemelen. Mezar yeri ayrıca bir para.

Modern şehir yaşamı..
    İki metrelik yerin bile yok..
    100 sene sonra o da yok.
    Üstüne bina yaparlar ehli saltanattan değilsen

ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

8.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Modern şehir yaşamı..
    İki metrelik yerin bile yok..
    100 sene sonra o da yok.
    Üstüne bina yaparlar ehli saltanattan değilsen

Anayasaya mezarlıklar ile ilgili özel hüküm konulmalı.

Genelde eski mezarlara akrabaları koyuyorlar gibi.

İstanbul gömülmek için en riskli yerlerden biri.

Sayfa 266/1001 İlkİlk ... 166216256264265266267268276316366766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •