Sayfa 26/359 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 201 - 208 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. EGSER Yatırımcı İlişkilerine cevaplanmak üzere bu soruları ilettim, henüz dönüş olmadı.

1) Geçici olarak üretimi durdurulan bölümlerin toplam üretim kapasitesine oranı nedir?
    2) Burada üretimi durdurulan ürünlerin temini stoklardan mı sağlanacak?
    3) Bu durum şirket satışlarında nasıl bir etkiye sebep olacak? Toplam satışlarda 2022 yılı 3. ve 4. Çeyrekleri itibariyle bu kısmi kapanmadan dolayı nasıl bir azalma öngörülüyor?
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Sabah ilk iş tabandan satışa koyduğum EGSER'ler sonunda satılmış.. Şimdi ordan gelen nakitle ne yapacağım sorusunun cevabını bulmam gerekiyor.
    Clausewitz

3. EGSER'den çıktığım lotlarla epeydir bulaşmadığım, ama takip listemde tuttuğum KERVT alımı yaptım 8,57 TL ortalama ile.

Portföyde 2 gıda (TUKAS ve KERVT) oldu, (GYO'lardan da 2 tane oldu KLGYO ve OZKGY).. Normalde yapmadığım bir şey ama kısa bir süreliğine kalabilirler.

Allah utandırmasın.
    Clausewitz

4. 7.90-8.30 arasını yoklayabileceğini bilerek KERVT aldım.. Kırdığı bölgeye onaya gitmesini bekliyorum. Ama yine de risk aldım. Belki yarın sabah satar akşama tekrar alırım, KERVT'in huyu değişmedi ise bu hareketi yapabiliriz sanırım.
    Clausewitz

5. EGSER Yatırımcı İlişkileri gönderdiğim emaile cevap vermek yerine KAP atmayı tercih etmiş. En azından bu kısmi kapatma ile üretim kapasitesinin son çeyreklik bazda %25 azalacağı, bunu yıllık üretim kapasitesine vurursak toplamda öngörülen yıllık üretimden % 6 azalma olacağını belirtmişler. Siparişlerdeki daralmadan kaynaklı stoklarda biriken artışı bu şekilde azaltacaklarmış.. Blah blah blah.. Neyse en azından hesap kitap yapılacak bir done ortay çıktı.

Üretim azalıyorsa doğal olarak Satışlarda da bir azalma olabileceğini öngörmek çok zor değil. Fiyatlamalar önden gideceği için ben kabaca şöyle bir bakkal hesabı yapacağım EGSER için (adı üstünde bakkal hesabı) Son çeyrekte % 25 üretim azalması sözkonusu olacaksa ben bunu son 2 çeyreklik için fiyatlara ortalamalara vurup çeyreklik bazda %12.5 satış azalması olarak değerlendiririm. Ürün satış miktarlarının ve fiyatlarının aynı oranda azaldığını varsayabiliriz dolar bazında ancak doların değer kazanması ile bu kayıpların bir kısmı telafi edilecektir. Çeyreklik bazda satışlardaki daralmanın ortalama % 5-10'dan daha fazla olabileceğine çok ihtimal vermiyorum TL bazında. Bu durumda olay kâr marjlarında bitecektir. Marjlarda ilk 2 çeyrekte TL bazda gözle görülür bir daralma sözkonusu değildi (net kar marjı bazında) ama enerji maliyetlerinin artması ile burada bir daralma yaşanacaktır eğer ürünlere zam yansıtması hemen yapılamıyorsa. Enerji maliyetlerinin toplam maliyetlerin ne kadarını oluşturduğunu incelemeye kalıyor iş, ki bu konuda faaliyet raporlarında detaylı bilgiye rastlayamadım. Ben ne en kötü senaryoyu ne de en iyi senaryoyu baz alacağım ve çeyreklik bazda reelde % 10, TL bazında ise (kurun yükselmesinin daralmayı kısmi telafi edebileceği düşüncesi ile) kabaca takriben % 5'lik bir daralma bekliyorum. Sonuçta çok büyük bir daralma değil bu, ancak gözlerimiz hep büyüme rakamlarına odaklanmışken çeyreksel bazda daralma görmenin psikolojik etkisi fiyatlara yansıyacaktır, ta ki bilançolar görülene kadar. Ancak geçen yılın aynı dönemki rakamlarına göre yine bir büyüme devam edecektir TL bazında. Bu durumda iş piyasanın (ya da tahta yapıcının) olayı hangi tarafa yontacağına kalıyor. Ben risk almak istemeyip tabandan sattım malları. Belki bu detaylı KAP'ı olumlu yorumlayıp yarın tepki alımı bile olabilir. Olursa da sağlık olsun. Üstüne bir de KERVT'in düşeceği tutarsa 1/9'luk portföyden ufak bir dayak yemiş olacağız. Diğerleri bu kaybı telafi eder umarım tez zamanda deyip burada nokta koyalım.

EGSER'den çok para kazandık, o sebeple kızamıyorum da.. Ama içimde bir burukluk var. İyi büyüme rakamları, iyi karlılık ve iyi rasyolar vardı, o sebeple portföyde özenle tutuyor, hatta paylarımı artırıyordum. Görüntüde herşey olumlu iken fiyatın bunu yansıtmaması aslında işkillendiriyordu. Demek böyle bir hikaye çıkacakmış ardından.

Allah var, gam yok. Sonuçta nasibimiz başka bir yerden çıkar ya da gider yine başka bir zamanda bundan çıkar. Çok da büyütülecek bir durum değil.
    Clausewitz

6. Dün dediğim gibi KERVT’leri sattım şu anda % 2 küsürlük bir günlük kâr ile. Dediğim bölgeye kadar geri çekilme ihtimalini düşündüğüm için böyle yaptım. Akşama kadar o fonu ne yapacağıma karar vereceğim. Belki tekrar alırım. EGSER düşüşe devam etti. Şansımız yaver gidip dün çıkabilmişiz tabandan. Bazen acı reçeteyi uygulamak gerekiyor.

7. Elimdeki GSDDE hisselerinin tamamını sattım ve eşit şekilde KONKA ve MERCN aldım tekrar. Bu iki hissede getiri beklentimin daha yüksek olması nedeniyle portföy paylarımda bu şekilde bir değişiklik yaptım.

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Elimdeki GSDDE hisselerinin tamamını sattım ve eşit şekilde KONKA ve MERCN aldım tekrar. Bu iki hissede getiri beklentimin daha yüksek olması nedeniyle portföy paylarımda bu şekilde bir değişiklik yaptım.
    Satış zamanlamam iyi olmuş hasbel kader.

Sayfa 26/359 İlkİlk ... 1624252627283676126 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •