Originally Posted by
tory
Eğer bütün satışlar zamanında teslim alınmış ve teslimler satış sırasına göre yapılmışsa dediğim gibi olmaz. Ama 2. Çeyrek kârı bence satış rakamlarına göre çok düşük geldi.
Bugün 3. Çeyrek kapandı. Kapanış kuruna göre hesap yaptığımızda özsermaye 98,5 milyardan 115 milyar gibi bi rakama çıkacak. 28,18 TL olan defter değeri, 32,5 ile 33 TL arasında bi rakama yükselecek.
Tabi bilançoda stok durumlarına bakacağız. Kışa biraz daha hazırlık yapmış olabilirler. Gelen nakiti tekrar stok alımında kullanmış olabilirler. Yani kışın alacağı kömürü cevheri yazdan baya bi almış olabiliriz.
Onun haricinde 2022 sonu ile beraber 3 yılda yapılan 1 milyar dolarlık verimlilik yatırımı bitiyor. Yani son 3 yılda ettiğimiz karın haricinde yıllık 350 milyon dolarlık yatırım bitmiş oluyor. Bu yatırımı yapmasa idik her sene 0,1 dolar daha temettü dağıtabilirdi. Artık bu yatırım bittiği için 2024 de temettüye 10 sent daha eklenebilir. Bir de yaptığımız yatırımın sonucu olarak daha verimli üretim yapacağız 2023 de. Yani aynı kömürle ya %10 fazla üreteceğiz veya %10 daha az kömür yakacağız mevcut üretim miktarları için.
Teşekkürler bilgileriniz için...elinize sağlık.Tekrar itibar puanı veremedim önceden verdiğim için.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri