dow dipte olduğuna göre pazartesi %+3gibi yukarıdan kapatabilir..yazıları da var..
ağlamayın..düşüşler iyidir..
dow dipte olduğuna göre pazartesi %+3gibi yukarıdan kapatabilir..yazıları da var..
ağlamayın..düşüşler iyidir..
dayu..
tarihte hiç bir zaman yaşlı/çalışmayan nüfus gencin üstüne çıkmadı..
yaşlılar ölmüyoruz dedi..
gençlerin pasta küçüldü. az çocuk geldi..
doğal denge/döngü kırıldı..
para basıp düzeltsinler. dayu yaşlı bakım evlerine yatırım yapın.. geleceğin sanayisi.. milyarlarca müşteri geliyor..
vob yapmayın.. bakım evi açın..![]()
![]()
Memento mori
2001 krizi öncesi 1995 ve sonrası yükselen USD nin getirdiği ekonomik ortamla geldi dünyada
2008 krizi ise düşen USD ile gelen bir krizdi.
2008 krizinde piyasadan kaybolan para batan banka ve bankalar sebebi ile olmuştu ve bir anda olmuştu. Şu anda böyle bir durum yok çünkü aslında 2001 öncesi gibi dünya 7 8 yıldır paranın piyasadan çekilmesine hazırlanıyordu.
Tabi bu benim düşüncem bu nedenle Dow dax ta da düşüşün yıllara yayılmasını bekliyorum. Gelişmekte olan ülkeler ise 8 yıldır dayak yediği için daha çabuk kalkabilirler bence.
USD faizi ve USD degeri yükselince ABD da karlılık zorlasacaktir bu nedenle bedava olan gelişmekte olan ülkelere para akisi başlayacaktır diye düşünüyorum. Bunun için FED'in ya faiz artışı sonuna gelmese veya yaklaşması lazım. Benzeri durum dünyada 2001 ve sonrası da yaşanmıştı.
içki içenler mey diageo fiyatlarını bir kontrol etsinler sürpriz var![]()
Yavrular eskiden yaşlı atalarına insani gelenek üzerine bakardı..
Şimdi kanuni olarak çalışarak bakacak...
Kaçış yok yani..
Çok yük olursa dispotik bir lidere bu işi sonlandırırlar..
...
Sanırım tarihtede çok olmuş..
Adı İsveç..
Ama halkı başka yerden gelmiş...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
dow dipte..Ne çöküşü??
Bunu 36.000 de yazsan.. olur.. dow çökecek 28-29 görebilir dersin,tutar ve iyi olurdu..
HALKB'a bir yabancı kuruluş sat ve 2.5 TL fiyat vermişti..5.50 TL'de ..çökene çökecek demek..?boş
sonuç? 16 civarı oldu..
9 sene önce 140 milyar USD eden bankalarımız,toplasan 21 milyar USD ediyor... iş var buralarda iş..
orta çaplı bir isviçre bankasının 1/4'ü..
Yer İmleri