Dostum kupon gelirinde bu ufe duzeltmesini yapabiliyor muyuz..........
Originally Posted by CARTAGE
kupon için maaş geliri hariç tüm gelirlerin (kira vs)toplamı 70.000 tl sınırı var.aşmıyorsa beyan bile vermeyeceksiniz.(2022 kupon gelirleri için)
elinizdeki e.bond sattınız diyelim .satış günü mb döviz kuru ile çarpacaksınız.bu a olsun..sonra alış günü mb döviz kuru ile çarpacaksınız. Bu da b olsun..
Kaç ay geçmiş ise o dönemi kapsayan üfe satış günü elde ettiğiniz tl den(b den) oransal indirilecek. Bu da c olsun.
C-a= vergi beyan rakamınız olacak.
Maalesef.Kupon geliri tam beyana tabi üfe düzeltmesi yok..Üstelik Maaş haric yüm gelirleriniz birleştirilecek, 70.000 tl sınırını aşıyorsa beyana tabi.
69999 tl ise beyan yok
70000 ise tamamı vergiye tabi.
What a shame diyorum neyse vergiyi odemeye devam seneye........
NOT EYTliyim emekli maas seneye almaya baslicam... o da bu gelire tabi olmucak....
Originally Posted by CARTAGE
Maalesef.Kupon geliri tam beyana tabi üfe düzeltmesi yok..Üstelik Maaş haric yüm gelirleriniz birleştirilecek, 70.000 tl sınırını aşıyorsa beyana tabi.
69999 tl ise beyan yok
70000 ise tamamı vergiye tabi.
Kuponlari abd eflasyon verilerine gore degerlendirmek lzm. Bu yil %8'in uzerinde kupon verimi olmayanlar zararda, vergi vermelerine gerek yok. Mantiksiz mi?
Kuponlari abd eflasyon verilerine gore degerlendirmek lzm. Bu yil %8'in uzerinde kupon verimi olmayanlar zararda, vergi vermelerine gerek yok. Mantiksiz mi?
Yer İmleri