Konunun baþlarýnda konuþulmuþtu benim hatýrladýðým þirket hem UK'de listelenecek, hem de hq UK'de olacak diye konuþulmuþtu ama þimdi kaynak bulmaya uðraþamam. Yukarýdaki þirket UK'de listelenmiyor. Bence sebebi budur.
ytd
Konunun baþlarýnda konuþulmuþtu benim hatýrladýðým þirket hem UK'de listelenecek, hem de hq UK'de olacak diye konuþulmuþtu ama þimdi kaynak bulmaya uðraþamam. Yukarýdaki þirket UK'de listelenmiyor. Bence sebebi budur.
ytd
GB sirketi olarak görünüyor bence. Belki baska bir sikinti vardir .
Belki Patrick Bateman'in yazdigi daha dogrudur da, bayagi ilginc bir durum.
https://sec.report/CIK/0001601072
Ýngiliz þirketi olduðuna þüphem yok aslýnda. Þirketin okumadýðým SEC Filing'i ve websitesinde bakmadýðým yer kalmadý. Ama bazý durumlar komplikasyon yaratýyor galiba.
Birincisi, bu bir YieldCo þirketi bununla alakalý kendine özel yasalar var.
Ýkincisi de normalde þirketler karýnýn çoðunu 'Ordinary Taxable Dividend' olarak daðýtýyor. Bu þirket Return of Capital olarak daðýtýyor. Kendi sitesinden indirdiðim aþaðýdaki dokümanda bunu onaylýyor. Onlar 'Non Dividend Distribution' olarak ifade etmiþler kendileri pdf'te.
Benim anladýðýma görede ABD'de bu þekilde temettü daðýtma bir takým avantajlar yaratýyor Amerikan yatýrýmcýlara. Ama galiba, baþka bir komplikasyon yaratýyor bu durum ve normalde ABD tarafýndan withhold edilmeyen dividend bir nevi form deðiþtirdiði için tax ediliyor.
Bunu onaylayabilecek bir iki yorum da okudum birkaç yerde ama ABD vergi yasalarýnda uzmanlaþmaya niyetim yok o yüzden daha fazla baþýmý aðrýtmamak için býraktým araþtýrmayý.
Tabi sayýn Bateman'in dediði gibi Ýngiltere'de listelenmediði için oluyor gibisinden bir þey olabilir.
https://www.atlantica.com/wp-content...stribution.pdf
Güvenen varsa tavsiye ederim. Yurtdýþýndan parayý getirtmeden harcamak veya çekmek için DukasCopy'de debit card için baþvurdum. Baþvuru ücretsiz. Ýsviçre bankasý. Video ile canlý baþvuru var. Ne olur bilemem ama ben bu yola baþvuracaðým.
Forex ile ilgili bilgisi olduðuna emin olan var mý? Yurtdýþýndaki forex gelirleri nasýl vergilendiriliz? Ayný ABD hisseleri gibi mi? % kaç?
Yer Ýmleri