Originally Posted by
1prometheus
Katlılık oranına göre nir yükseliş gösterenilir ama sınırlı olur sanırım.. İyi bir hisse ama hisseyi yürütecek hiç makinisti olmuyor.. Piyasanın balina oyuncularının istediği miktarda malı toplayıp yukarıya taşıyamadığı bir hisse.. Çok sayıda milyonlarca hisse tutan uzun dönemli yatırımcısı var ve onlar hisseyi verimeyince dünemen kimse gecemiyor..sanırım big boss ta pressleyip kontrol uyguluyor, fşnasal borçlar bir şekilde yükseliyor sürekli, oysa mevcut özkaynaklardan finasal borçlar ve finasal giderler minimum düzeye düşürülebilinirdi..
Dolaşımda 35,5 milyon lot var. Nasıl çok sayıda kişide milyonlarca lot olur. Yok böyle bir şey.
Zaten az olan mal da dağınık, toplamak isteyen zaten fiyatı 50 tl yapmadan toplar..insanlar 2 yıldır bıktı, çok zorlanmadan 10 milyon lot toplanır, sonra zaten yukarı gittikçe gelen olur..bizim borsada ucuz malın alıcısı olmaz, ne kadar pahalı o kadar gelen olur.
Tek endişe şu olabilir, patron bedelli açıklar mı, ya da kendi lotlarından satar mı? %83 ü kendilerinde bedelli açıklamazlar, ihtiyaç da yok zaten.
Kendileri satış yapar mı, dolar bazlı çöp fiyattan ve hatta 2006 da kendilerinin aldığı fiyatın altından satacak kadar salak değillerdir. patronun borsada satış düşünmesi için en az 100 tl üzerinde olmalı...zaten yabancıya satacaksa borsada satmasının da anlamı yok, borsa fiyatının üzerinde satacaktır yabancıya.
Geçen twitter da yazmıştım, çok rahat orta boy bir speğinin, 200-300 milyonla götürebileceği bir kağıt, ama belki ileride bir zamana bırakmışlardır..şimdi enerji zamanı diyip, borsa düşerken bunu götürürler...bilemiyorum artık.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri