Sayfa 27/251 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 2005 madde; 209 - 216 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

Cante nin fiyatı odası ilgilendirmez bence, karı ilgilendirir...
    Ben sizlere basit bı şekilde odasla ilgili tahminlerimi söylemek istiyorum...
    Ben odasin 12 aylık karını 2100 milyon bekliyorum..( daha fazla olmasida muhtemel)
    Sene sonu bilancosuna göre en az 7.f/k ya ulaşmasını beklersek,
    2100 kar/1400 sermaye= 1.5
    1.5 × 7 (f/k)= 10.50
    12 aylık bilançoya ve 7 f/k ya göre fiyatının en az
    10.50 TL olması büyük bı olasılık..
    Yani Odas önümüzdeki aylarda illa 10 TL ye ulaşacak ...
    Bu yazdığım rakamlar bana göre en düsuk ihtimallerdir..
    Bilançolar çok daha iyi gelebilir ( bilhassa 4 çeyrek yapılan %30 zamdan dolayı çok iyi gelecektir), tabii bide büyük başların kağıda bicecekleri değer var..ben mütevazı bı şekilde 7 f/k dedim..
    Uzun lafın kısası bu kadar talep gören bı enerji kağıdı ( ayrıca sektörünün bu kadar yükselmesine rağmen en ucuzu) bilançolar geldikçe 10 TL ye ulaşacak ve 10 TL nin üzerinde yoluna devam edecektir...
    İnşallah tahminlerim doğrultusunda hareket eder ve kağıdı elinde tutanlar kazanmaya devam ederler...

2.  Alıntı Originally Posted by asagir Yazıyı Oku
    Aracı kurum raporlarını hiç okumam.
    F/K'yı kullanmayı bilmemek ayrı şeydir, tercih etmemek ayrı şeydir. Bakınız şurada rahmetli Yaşar Erdinç hoca F/K'nın nasıl kullanılacağını çok güzel anlatıyor. Çok sevdiğim bir analistti. Allah gani gani rahmet eylesin.
    https://www.youtube.com/watch?v=4DOby5w9jgs
    Bu linki daha önce de foruma atmıştım.
    Bir hisseye değer biçerken, hisseyle ilgili bütün verilere bakılabilir. Hatta sahibinin karakterine bile bakılabilir.
    Ha, bazı yatırımcılar, bazı verilere bakar, bazılarına bakmaz veya daha az bakar. O, yatırımcıların tercihleridir. Onların dikkate almadığı veriler değerlemede kullanılmaz anlamına gelmez.

Böyle konularda ısrarcı olmam normalde ama bu işlere yeni başlayan/yeni öğrenen ve buraları okuyan yeni yatırımcı veya yatırımcı adaylarının doğru bilgilenmesi için ısrar ediyorum.
    Bol kazançlar.
    F/K ile karşılaştırma yaparsın ama şirket değerlemesi yapamazsın çünkü kambiyo karı / zararı, ertelenmiş vergi geliri / gideri, yeniden değerleme karı gibi unsurlar şirketin gerçekteki değerini pek etkilemezken F/K yı çok etkileyebilir.

Ben de dünya çapında bu işin bir numarası olan kişinin kitabını koyayım. İsteyen çok kısa olan 1. Earnings Multipliers bölümünü okusun. Özetle hisseye değer biçmede değil de şirketi çarpan bazlı değerlediğinde (aslında bu yöntem de ilkel ve pek tasviye edilir bir şey değil) F/K yerine faaliyet karı veya Favök içeren oranları kullanman lazım. Bu arada ben de F/K kullanıyorum. F/K ile sektörel karşılaştırma yaparsın, endekse göre karşılaştırma yaparsın, ben beğenmesem de (çünkü F/K faizlere karşı duyarlıdır) tarihsel F/K ile karşılaştırma yaparsın vb.

https://finanzaspara.com/wp-content/...p-17-18-19.pdf

Mesela investopediada F/K için kısa açıklama.

P/E ratios are used by investors and analysts to determine the relative value of a company's shares in an apples-to-apples comparison. It can also be used to compare a company against its own historical record or to compare aggregate markets against one another or over time.

Bu da investopediada FD/Favök için kısa açıklama.

Enterprise multiple, also known as the EV-to-EBITDA multiple, is a ratio used to determine the value of a company.

Size de bol kazançlar, ben kendi görüşümü yazdım. Rahatsız ettiysem kusura bakmayın.
    Son düzenleme : meteor78; 15-10-2022 saat: 16:30.

3. Takas değişim

Alıntı Originally Posted by anadolulu alp Yazıyı Oku
    Fincan kulp formasyonu Sn kaynak benim hayalim 2 dolar Odaş.
    yükselen kar ve yeni gelişmeler ile tabiki olur. Hatta daha fazlası neden olmasın.
    ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    MUTLULUĞUN SIRRI ÖZGÜRLÜKTÜR. ÖZGÜRLÜĞÜN SIRRI CESARETTİR/EN ACIMASIZ HAYVAN İNSANDIR.

5. Bu gönderiyi 90 üstü IQ’lular için yazıyorum, insan müsveddeleri üstüne alınmasın. Kafası dumanlı iki kişi biri sadece kuduz köpek gibi sağa sola saldırır diğeri sadece yalakalık yapar, 1850-2500 kcal olduğundan ekonomik olarak sadece santrallerde kullanılabilecek Cante’nin asıl kömür rezervini (yani satılsa diğer yerli kömür santrallerine satılır ama o zaman da Cante’nin ekonomik ömrü boyunca kullanacağı kömür rezervi eksikliği olabilir), tam da kömür fiyatları zirve yapmışken bunların uzun dönemde ortalamasına yaklaşacağını da düşünmeden sözde perakende fiyatından hesaplayıp (diğer santraller senden perakende fiyatından alsa maliyetleri Auf’un da üstüne çıkıyor, bu kadar gerzeklik de ancak bizim borsada olur) sözde değer hesaplıyor. (4800+ kcal kömürün toptan satış fiyatı aşağıdaki linkte.) Odas hala çok potansiyelli ve en ucuz enerji hissesi ama diğer birçok enerji hissesinde olduğu gibi Cante’de örgütlü baloncuların oyununa gelen kendine eder.

https://webim.tki.gov.tr/file/f0d2b2...f880e?download

http://www.somalinyit.com/product1.aspx

Karşılıklı konuşabilmek, tartışabilmek güzel hasletlerdir ama ne yazık ki toplum olarak son yıllarda bu konularda çok geriledik. Neredeyse bütün sosyal medya platformlarında durum vahim. Ha, ana medya ve sokakta da durum farklı değil. Nasıl bir ülke olduk böyle...
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

Alıntı Originally Posted by kaynakç Yazıyı Oku
    yükselen kar ve yeni gelişmeler ile tabiki olur. Hatta daha fazlası neden olmasın.
    3,çeyrek açıklanmadan çift haneye gidecek görüntüsü var Odaş ta.İzlemeye devam.

Arkadaşlar ölümlü dünyada yaşıyoruz,kalp kırmaya gerek var mı? Birbirimizi ağır hakaretlerle karalamak kimseye bir fayda sağlamaz.
    Ayni gemide olduğumuz halde,gemiyi batırmak doğru mu?
    Defalarca burada yazdım.Bir daha yazayım.Pahalılık,ucuzluk temel analize göre olur.
    Burada Cante nin bir santrali olduğunu,ayni zamanda bir kömür madenine sahip olduğunu söyledim.
    Cante nin yükselişinin nedeni sadece karlılık değil,kömür madeninin değerlemesini de ayni zamanda satın alıyor.
    Odas ise Cante nin %77 sine sahip.
    Burada fiyatlama yaparken,,santraller+kömür madeninin net değerini(çıkarma maliyetini düşüp) hesaplarsınız ki hesapladık.
    Bunun yaninda Cante ile Odas ın piyasa değeri toplamını alırsınız.
    Aradaki fark iskontoyu gösterir,,bu kadar basit.
    Ha,spek,Cante yi,Odas dan daha fazla fiyatlıyor orası speğe kalmış bir şey,bir bildiği vardır mutlaka,hisse sığdır,götürmesi kolay diye yükseltiyor olabilir,zamanla bunun tersi de olabilir.,ama neticede toplam piyasa değerine bakmak lazım.

Odas ın ayrıca altın madeni ile özbekistan santrali var.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfa 27/251 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •