Sayfa 142/1019 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: Viop XLV

1.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Ahanda
    Forumda kavga çıktı
    Üstelik kavga gundwane ile çıktı
    Yarına gırmızı olur mu reis
    Burda hergün para dağıtıyorlar, niye kavga çıkıyor enteresan hakkaten
    Aslında bi posta sopayı hakketti gundwane abi ama memedabi yi bi cikolatalı gofretinen sakinleştirdim.
    Kavga büyürse o zaman tası tarağı toplayıp kavgayı ayırmayız, genelde kavgayı ayıran zopa yiyor
    Hamdım Piştim Yandım

2. uzun vadede hiçbişeyin arttığı yok...

kedninizi kandırmayın istisnalar varmı var....

ama istisnalar kaideyi bozmaz...

matrikste para birimini dolar yapınca madalyonun kirli yüzü ortaya çıkıyor...

1 doların üstünde bankan yok neredeyse...

bir tek garan 1 doların üstünde...

o bile zamanında 5 dolarmış..

çok yükseldi dediğimiz tuprs zamanında 30 dolarmış...

pgsus 10 yıl önce 22 dolarmış...şimdi uzaya gitti dediğimiz pgsus 17 dolar...

10 yıl önce doları bozdurup borsaya koyan kimse şimdi gidip aynı parayla ev araba alamaz...

tablo aşağıda...keşke reel getiri sağlasaydı...

Yatırım tavsiyesi değildir.

3. 2012 de 280,000 liraya daire almışım şimdi güncel değeri 4,500,000....

hangi bist hissesi bu sürede şimdi bozdursam bu daireyi bana alabilirdi...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Yazdıklarımızı anlayanlar doğru tahtaları seçtilerse bu bilanço dönemide güzel para kazandılar .
    3040 dip dedik anahtar kelimemiz 14-16 BAR hikayemizdi .
    3900 endeks beklentimiz vardı şükür oda gerçekleşti.
    3900-4200 arası bilançolara göre tahtalar arası geçiş dönemi olur badem sporda.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

5. Büyük şehirlerde asgari ücretle tek kişinin ya da ailenin geçindiğini veyahut hayatta kaldığını düşünmek çok naif olur.

Ben size söyleyeyim nasıl ayakta kalıyor insanlar. Evin hane nüfusu 5 veya 6. Herkes asgari ücret alıp eve getirip koyuyor 20-25bin oradan geliyor. Evde en az bir tane akraba evliliğinden doğan engelli çocuk olsa 1.5-2 de devlet oradan veriyor etti mi 27? 6-7'sini kiraya veriyor 1-2 de faturalar yemek. kalanını da yiyorlar işte.

Yoksa 5.500 ile ev geçinmiyor dayu yok öyle bir dünya.
    Yazdıklarım kendime günlük tutma amaçlı olup hiçbir şekilde YATIRIM TAVSİYESİ İÇERMEZ.

guzum gavga etmen. burda hepimize yetecek bir ton kağıt var. balye balye.

olmadı hep beraber batarız
    audentes Fortuna iuvat

7. Son zamanlarda aklıma gelen bir soru var 25 yaşına kadar okuyan (yüksek lisans ve ya doktora ortalama bu yaşlarda bitiyor). Düz hesap 25 yaşında eğitimini bitirmiş ülkeyi kalkındıracak olan genç 75 yaş ömrü olacak desek 3te biri zaten gitmiş alacağı maaş 1.000 dolar değil bu insan bu ülkede neden dursun Almanyaya giden doktorların Almanya ekonomisine katkısı bir yılda 3.5 milyar euro deniyor. Şimdi bu ülkeyi kalkındıracak nüfus ülkede kalmaz ise kalkınma nasıl gerçekleşir göçmenler gitmezse nüfus artışı sağlayacak demografik yapıda bozulursa uzun vadeye nasıl umutlu bakılır bilemiyorum. Madem viop yapmıyoruz bu düşüncelerde benden bay memed e selam olsun para birimimizin geldiği noktayı bende kabullenemiyorum. Viop dışı yazdığım için rahatsız olan varsa kusura bakmasın bunlar uzun vadede borsamızı etkileyebilir bu taraftan bakınız

8.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    2012 de 280,000 liraya daire almışım şimdi güncel değeri 4,500,000....

hangi bist hissesi bu sürede şimdi bozdursam bu daireyi bana alabilirdi...
    Üstelik kayıp yaşarım diye kaygı endişe ve stres yaşamadınız. Bu çok önemli bir etken nacizane görüşümdür.

Sayfa 142/1019 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •