Sayfa 48/211 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon
Arama sonucu : 1681 madde; 377 - 384 arası.

Konu: Varant 24

1. Est. Ne demek anlattiklarimla yardimci olabildiysem ne mutlu sürc-u lisan ettimse affola. Dediginiz gibi o cesareti bulursaniz bile almak için tekrar bi ben napiyorum diyin nolur vob24 u takip ettigim kadariyla sizde viop ta islem yapiyorsunuz. Bol kazanclar diyelim. Bende vioptan anlamiyom simdilik zaten islemde yapamiyorum bankaya gidip bide onun icin sözleşme imzalamam gerekiyormuş :D varanti actirana kadar sitkim siyrildi zaten onunla ugrasmiyorum o yüzden. :D hayırlı geceler kafanizda rakamlarin donmesigi gözünüzde yeşil kirmizi isiklarin yanmadigi iyi haftasonlariniz olsun.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Sehzade Yazıyı Oku
    Est. Ne demek anlattiklarimla yardimci olabildiysem ne mutlu sürc-u lisan ettimse affola. Dediginiz gibi o cesareti bulursaniz bile almak için tekrar bi ben napiyorum diyin nolur vob24 u takip ettigim kadariyla sizde viop ta islem yapiyorsunuz. Bol kazanclar diyelim. Bende vioptan anlamiyom simdilik zaten islemde yapamiyorum bankaya gidip bide onun icin sözleşme imzalamam gerekiyormuş :D varanti actirana kadar sitkim siyrildi zaten onunla ugrasmiyorum o yüzden. :D hayırlı geceler kafanizda rakamlarin donmesigi gözünüzde yeşil kirmizi isiklarin yanmadigi iyi haftasonlariniz olsun.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    herşey için teşekkürler Allah gönlünüze göre versin. bankalardan işlem yapıyorsunuz aracı kurum değil anladığım kadarıyla. ayrıca o dediğiniz kırmızı yeşil ışıklar artık bizim bir parçamız olmuş. kurtuluşumuz yok gibi. neyse forumu meşgul etmeyeyim cevaplarınız ve yardımlarınız için tekrar teşekkürler sn. Şehzade herşey gönlünüzce olsun. sizede iyi haftasonları

kusura bakmayın bir soru geldi aklıma sormadan edemeyeceğim. şimdi bir örnek vereceğim isimler, rakamlar vs. hepsi uydurmadır.

şimdi garanti spot 10.tl diyelim
    alım varantı gaıhgk temmuz vadesi 10.50 olsun - 20 kuruş
    alım varantı gaıhjk ağustos vadesi 11.00 olsun - 30 kuruş
    şimdi yakın vadeli daha oynak ve daha riskli olmak zorunda hatta vade sonu 0 kuruş olacak neden vadesi bittiği için. yani alım yapanın elinde kalabilir. ( zarar edebilir )
    peki satım varantı aynı vade olsun oda vadesi azaldığında tam tersi yukarı çıkmak zorunda değilmi? çünkü düşecek diye alıyorsun ama vade sonu yaklaşıyor diye zarar ettirecek ya o sebepten yukarı çıkıyor mantık olarak.
    peki sorum şu?

vade bitimine doğru ani hareketler oluyor ve alım düşüyor satım çıkıyor bu sebeple her türlü zarar ediyorsun. peki spot fiyat çıktığında alım varantı kar etmesi gerekmiyormu yani vade sonu diye alım varantının sıfırlanması mantık dışı değilmi? eğer öyleyse sırf vade sonu bitiminde herşey tersine ise bunun çözümü sadece zarar etmemek için oynamamakmı? teşekkürler

ayrıca bir şey daha sormak istiyorum.

şimdi akbank spot 10 tl
    vade sonu temmuz
    kullanım fiyatları:
    akıvc :9 tl
    akbvc: 10 tl
    akfvk: 11 tl
    bunların hepsi alım varantı diyelim peki soru şu şimdi
    birinci varant karda
    2 varant başabaş
    3 varant zararda
    vade bitiminede 15 gün kaldı diyelim
    borsada yükseldi diyelim
    şimdi normalde mantık olarak çıkan varantın düşmesi düşük olan varantında çıkması gerekmezmi? yoksa çıkan daha fazla çıkacak düşük olanda kullanım fiyatının üzerine çıkarak kar yapacak doğrumu mantık? ve satım varantlarıda otomatik düşecek buda doğrumu?

birde şu oranlar var onlar ne işe yarıyor 1-2-5-10 gibi?

ve 1 tl altı yada 1 tl üstü varantlar hangileri daha iyidir?

vadesi gelmeden 0 tl olan varant varmıdır varsa eğer bunlar bir işe yararmı? ( yükselirmi )

son bir soru daha vade tarihleri her ayın sonu peki uzun vadeyi seçmek kullanım fiyatıda makul ve mantıklı olursa riskimiz az olur kazancımızda az olur. mantık olarak. fakat kullanım fiyatı makul vadede yakın ise oynak ve riskli ( kar - zarar ) bir durum söz konusu olur. buda doğrumudur?
    Son düzenleme : bb79; 09-07-2017 saat: 19:58.

merhabalar;

spot akbank 10. tl oldu 11 tl yani %10 yüseldi. peki alım varantı 30 kuruş diyelim oda %10'mu yükselecek 33 kuruş yani yoksa 1 tl mi kar verecek bana. yani.

10 bin lot aldık 30 kuruştan 3.000 tl spotun %10 yükselmesinin bana yansıması 10 katı dersek 60 krş yani 3 bin tl kar mı? yoksa 1 tl çıktı diye 1*10.000 lot = 10 bin tl kar hangi hesap doğru?

6.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    merhabalar;

spot akbank 10. tl oldu 11 tl yani %10 yüseldi. peki alım varantı 30 kuruş diyelim oda %10'mu yükselecek 33 kuruş yani yoksa 1 tl mi kar verecek bana. yani.

10 bin lot aldık 30 kuruştan 3.000 tl spotun %10 yükselmesinin bana yansıması 10 katı dersek 60 krş yani 3 bin tl kar mı? yoksa 1 tl çıktı diye 1*10.000 lot = 10 bin tl kar hangi hesap doğru?
    varantta dayanak vade fiyatı etkiler diyelim aynı dayanak fiyata Ağustos ve ekim vade kıyaslarsak vadesi yakın olan daha fazla pirim yapar. %10 luk bir yükseliş varanta %100 hatta daha fazla olarak yansır tabi ihraççının da biraz keyfine kalmış dışarıda mal çoksa pirimi az malın çoğu kendisindeyse fazla yapar. yani bir hesap kitap var olsada son söz ihraççıda alevere dalevere.Satmak istersin o gün işlemler durur. satamazsın ertesi gün satacağın fiyatın altına düşer küfredersin vs. özellikle Deutcheye dikkat kara yeter dedinmi vur gaç. hedef falan koyarsan sen bilirsin bir de aktiften ver yazarsan pasife almamak için çok ısrar ederi 10 bine karşılık alır 300-500 bekletir. daha iyi yorum yapacak vardır arkadaşlardan
    Bilinsin ki çakalların hükmü kurt ayağa kalkana kadardır.

7.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    ayrıca bir şey daha sormak istiyorum.

şimdi akbank spot 10 tl
    vade sonu temmuz
    kullanım fiyatları:
    akıvc :9 tl
    akbvc: 10 tl
    akfvk: 11 tl
    bunların hepsi alım varantı diyelim peki soru şu şimdi
    birinci varant karda
    2 varant başabaş
    3 varant zararda
    vade bitiminede 15 gün kaldı diyelim
    borsada yükseldi diyelim
    şimdi normalde mantık olarak çıkan varantın düşmesi düşük olan varantında çıkması gerekmezmi? yoksa çıkan daha fazla çıkacak düşük olanda kullanım fiyatının üzerine çıkarak kar yapacak doğrumu mantık? ve satım varantlarıda otomatik düşecek buda doğrumu?

birde şu oranlar var onlar ne işe yarıyor 1-2-5-10 gibi?

ve 1 tl altı yada 1 tl üstü varantlar hangileri daha iyidir?

vadesi gelmeden 0 tl olan varant varmıdır varsa eğer bunlar bir işe yararmı? ( yükselirmi )

son bir soru daha vade tarihleri her ayın sonu peki uzun vadeyi seçmek kullanım fiyatıda makul ve mantıklı olursa riskimiz az olur kazancımızda az olur. mantık olarak. fakat kullanım fiyatı makul vadede yakın ise oynak ve riskli ( kar - zarar ) bir durum söz konusu olur. buda doğrumudur?
    Varantlarda ucuz her zaman pahalı ve risklidir.vade yakın dayanak uzaksa sıfırlamaya mahkumdür. Aynı ndayanak vade farkı olan iki varantta vadesi yakın olanda marj yüksektir. vadesi uzun olanda marj düşük yani kar zarar az olur. 10 kuruş altı varantlar tehlikeli ve risklidir. satarken alırken %10 oynar.Sport fiyatına yakın olanlar tercih sebebidir. Endeks gibi.viop 125 iken en yakın 120 ya da 130 gibi sen gider 135 ya da 115 alırsan riskin fazla olur ha hedefe giderse de iyi kazanırsın başka. dayanak fiyatından çok az altında olsa da ihraççı son gün sıfırlatabilir ben yıllardır çözemedim yani her şeyde kural yok viop gibi vade sonu uzlaşma gibi şeffaf değil ağanın keyfine kalmış.
    Bilinsin ki çakalların hükmü kurt ayağa kalkana kadardır.

cevaplar için teşekkürler alibey bir kaç sorum daha var onlara da cevap yazarsanız sevinirim.

oranlar konusu var onlar ne işe yarıyor 1-2-5-10 gibi?

vadeleri aynı olan karlı bir alım varantı karsız bir alım varantına göre kar yapma şansı daha fazla değilmi.
    örn: 8. tl spot kullanım 12 tl bir diğeri ise hala 8 tlde. yani kar yapan zaten yapmış bu saatten sonra düşme ihtimali olmazmı zaten karda. diğeri ise geride kaldığı için yükselmesi daha garanti değilmi?

vade bitimine doğru ani hareketler oluyor ve alım varantı düşüyor bu sebeple zarar ediyorsun. peki spot fiyat çıktığında alım varantı kar etmesi gerekmiyormu yani vade sonu diye alım varantının sıfırlanması mantık dışı değilmi?

Sayfa 48/211 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •