Sayfa 597/1002 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,769 - 4,776 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Yabancı hisse fonlarında tek korkum doların düşmesi yoksa bir sıkıntı yok piyasa dipleri gördü bence.
    Bizim piyasa ise bambaşka herhalde seçime kadar 5500 -6000 ler görülecek gibi.
    Hızlı hareket için doğrudan hisse yatırımı daha mantıklı gibi.
    Temel teknik az çok biliniyorsa ilave olarak bir sürü yorumcu var oradan sepetler yapılabilirse zaman da varsa daha mantıklı olabilir.
    Ytd

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum doların durumu biraz şüpheli, hele geçen sene yediğimiz darbenin vakti yaklaştıkça insan biraz çekiniyor, düşürmek için yeni bir hamle gelebilir mi diyorum özellikle de seçimler yaklaştıkça, tabi yabancı hisse ve emtialar da dolara endeksli olduğu için biraz riskli oluyorlar.
    Hisse olarak azar miktarlarda çeşitli şeyler alıyorum ama biraz çıkanı satıyorum zararda olanlar hariç bekleme olayını bir türlü yapamıyorum, bu kadar yükselişe rağmen hisse senedi olarak neredeyse hiç kazanç sağlayamadım ama hisse fonlardan %30-40 arası bir getiri oldu tabi keşke zamanında cesaret edip daha fazla alabilseydim. Bu durumda düzeltme oldukça hisse fonların miktarını arttırmaktan başka çare yok herhalde.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hükümet ve yandaşlarının dolar almasanız yükselmez enflasyon da olmaz gibi bir suçlama durumu var milleti. faizi zaten bitirdin, peki ne gelir kaynağı sunuyorsun sen vatandaşa? devlette tanıdığın yoksa mafyadan koruyabileceğin cezalarla dayak yemeyen uzun vadeli bi iş kuramazsın, kursan bile büyük paralar harcanmış ses getirecek bir iş değilse bu fakirlikte iş yapamazsın. işe girsen 6 bin lira maaş. hadi küçük esnafa lafım yok, zaten onlarda 18-20 yaşında gençler çalışıyor, ama antalyada bakıyorsun odanın gecesini 6 bin liraya veren, her sene yeni otel açan milyar dolarlarla oynayan zincir karteller de 6 bin lira maaş veriyor. sen hükümet olarak bu konuyla ilgili ne yaptın bugüne kadar? nasıl bi ortam yaratıyorsun da piyasanın tek gerçeği işçi sömüren açgözlü patronlar oluyor? gelir dağılıyla ilgili ne yaptın ya kömür ve makarna dağıtmak dışında? isviçredeki adam tabi eksi faizi sorun etmez aylık 3000 dolar maaşı olunca. parayı nerden bulucaz onu anlat bize hikaye anlatma.
    siyaset ekonominin önemli bir parçasıdır. ekonomide mikro ve makro diye ayrılır. Türkiyemizde siyaset ve ekonomiyi birbirinden farklı zanneden iktisad çılar türedi. IMF TÜRKİYE HARİÇ BÜTÜN EKONOMİLERE FAİZİ ARTTIRMAYIN DERKEN. TÜRKİYEYE FAİZİ ARTTIR DİYOR. Bu adamların ekonomi öğrettiği iktisad çıların lafına bakanlar bu borsadan para kazanamaz.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    dolar düşerse bistin etkilenmeyeceğini düşünüyorsunuz yani: ) 18'e kadar belki etkilemez ama 18 altı gelirse ben buralarda kalmasını pek mümkün görmem. paranın gideceği yer bir anda değer kazanan lira olabilir. bloomun ve muhalefetin çöküş söylemine pek de güvenilmeyeceğini gösteren çok olay yaşadık son 1 yılda. bana kalırsa %50 bist %50 abd borsaları hala en mantıklı yatırım. riskli ama yapacak birşey yok dolar düşerse tekrar yükselmesini bekliycez.
    Doları yabancı girişi düşürür ya da faizler.
    Faizler seçime kadar artmayacak bu kesin gibi.
    Ama dolar artarsa enflasyon olur.
    Sonuç olarak yabancı girişi olmadıkça dolar şimdilik yatayda tutulmaya çalışılacak.

Şuanki eksi reel faizle gidecek fazla bir yer yok gibi borsadan başka.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Herkese selamlar
    Ben yıl sonu hedefinin 4500 ler olacağını düşünüyordum ancak 5000 lere varacak gibiyiz.
    BİST 100 dışı endeks de iyi gitti. Çoğu ky orada gibi. O yüzden yabancı çıkışından etkilenmiyor.
    Bu arada Rpd de stopaj var değil mi?
    Orada bayağı bir kar ettim karın yüzde %10 nu vermek istemiyorum
    Nasdaq tecnoloji de zarardayım 7000 lerde maliyet NDXT için. 120 k zarar var orada.
    Birde doğrudan hisseler var 10 adet 250k ile al sat yapmaya çalışıyorum, ya da düştükçe topluyorum.
    Bol kazançlar

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    refiye nin raptiyesinde stöpej var. delişmen fon kategorisinde olduğu içün.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

5.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    18 in alti mumkun degil bence ,ki olursa alim firsati yaratir.orta vadeli abd borsalarinda beklenmeli bence

Kenarda varsa alım fırsatı yaratır. Açıkçası dolar sepetinin de zirveye yaklaştığını düşünüyorum, yakında değer kayıp serileri başlayacaktır. Tabi bu TL değer kazanacak demek olmaz, zaten orda müdahaleler ile bu seviyede tutuluyor. Atıyorum, serbest bıraksalar 25 olacakken, dolar değer kaybettiği için salsalar 21-22 olacak, tabi biz bunu dolar kurunu arz-talep değil, devletin müdahalesi ile gördüğümüzden hiç bilemeyeceğiz. Bizim için 19'dan 22'ye çıkmış olacak. Ama müdahale etmeselerdi, 25'e dayanmış, sonra yavaşça 22'lere gerilemiş bir kur görecektik. Bu arada pek çok ihracatçı pek çok fırsat yakalamış, işlerini yoluna koymuş olacaktı. İthalatçılar bu kadar rahat mal getirtemeyecek, vatandaş zaten almakta zorlandığı ürünlere, daha zor ulaşacaktı, enflasyon daha az körüklenecekti.

Tabi her seçim, bir vazgeçiş demek. Siyasi irade doğru-yanlış böyle bir seçim yaptı, ama uzun dönem faturasını hep birlikte ödeyeceğiz.

6. TCD'nin sıfr stopaj imkanından yararlanan oldu mu bugüne kadar.

7.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Takip ettigim ve yatirim yaptigim bazi fonlarin guncel dagilimlarini paylasayim. Kap a bildirilen dagilimlar degismis olabilir Nisan ayi son islem gunundeki dagilimi gosterir.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

AOY %5.68
    OLD %2.40
    IKP %2.50

Bu kadar fark hesaplama saati arasindaki farktan dolayi olsa gerek. OLD ve IKP saat 18 kapanisini esas aliyor AOY ise gun kapanisini hesaplamaya yansitiyor olsa gerek.

Bazi kisiler Twitter da tabloyu kendi yapmis gibi paylasiyor ve takipci arttirmaya calisiyorlar.

O yuzden made by black mirror from hisse.net ibaresini dusme geregi duydum.

Saygilar , bol kazanclar.
    Herkese bol kazanclar , yeni link paylasayim. Bazi fonlar guncel degil , henuz vakit bulamadim.

https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=915349198

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    TCD'nin sıfr stopaj imkanından yararlanan oldu mu bugüne kadar.
    1 yil elde tutanlar mi muaf? Yontemi nedir daha once 1 yili askin durdu elimde ama bisey yapmadim

Sayfa 597/1002 İlkİlk ... 97497547587595596597598599607647697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •