Ben isdemir de devam edeyim yeter
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Çok biliyorsunuz ya babasının hayrına isdemir kap haberiyle çift tavan yaptı,şimdi farketti piyasa degilmi isdemire yaramadığını,!
Bence bu kısır bir tartışma. Daha önce de belirttim daha açık yazayım.
Isdmr piyasa değeri 4.7 milyar ve bunun % 95 i Eregl ait kabaca 4.45 milyar usd diyelim.
Eregl piyasa değeri 7.1 milyar isdmr payını çıkarınca kalan kısık 2.65 milyar usd
Şimdi bu 2.65 in içinde bir dizi firma var. Kumaş mesela 2 sene önce 350 milyon dolara alındı çıkalım onu da 2.3 milyar usd kaldı.
Karadeniz Ereğli deki fabrika ve Ermaden % 90 ı bu 2.3 milyar usd.
Diğer firmaları 0 kabul ettim lindegaz, servis çelik merkezi vs vs.
Hadi Karadeniz Ereğli fabrika da 0 kabul edelim geriye tek Ermaden bırakalım.
Yani Ermaden % 90 ı şu anda piyasa değeri 2.3 milyar usd olsun.
Rezerv bulunan yer Ermaden. Yani % 90 ı Eregl ait olan şirket. Anlık piyasa değeri 2.3 milyar usd. Bulunan rezervin bugüne indirgenen değeri ne kadar? Sorunun cevabi neden Eregl fiyat hareketi oluştuğunu açıklamaya fazlasıyla yeterli.
Isdmr çok iyi bir şirket öyle olmasa zaten Eregl iştiraki olmazdı. Ama bulunan rezerv hikayesi başka bir olay. Ismdr yarayan her şey Eregl yarar tabii tersi de. Ama aynı şeyi Eregl için diyemeyiz. Eregl olumlu yansıyan her şey aynen İsdmr yarar diyemeyiz. Eregl üst küme ismdr alt küme matematiksel olarak
Syg
Olay anlattığınız gibi tamamen salt matematiksel bir gerçek, zaten Ereğli'nin bu madenin faydasını sağlayacağı bu basit matematiksel iştirak gerçekliği sebebiyle yazıldı. Bu değerleme günden güne iki hisse arasında ki pariteye Ereğli lehine yansımaya devam edecek. Burada bu ikazı yapanlar hissi bir tahminde bulunmadı. Şahsen ben İsdemir de değer yatırımcısı olsaydım ya da temettü yatırımcısı olup ileride çok daha fazla temettü alabileceğim böyle bir fırsatın bu haberle ortaya çıktığının farkına varamayıp bu sütunlarda bu durumu fark ettirici iştirak bilgisini yazıp işin matematiği gereği ikazda bulunan arkadaşların yazıları karşısında çok samimi söylüyorum teşekkür ederdim. Ama ne oldu gördük bir ton hakaret, itham, yakıştırma vs...Böyle yapılırsa bir daha da kimse burada bir şey yazmaz, paylaşmaz. İşte görüyoruz parite gün be gün açılmaya başlarken daha hala üstte devam ediyorlar kötü kötü yazmaya. Devam etsinler.
Az insan çok huzur
Eregl/Isdmr parite rasyo ilişkisi bu maden hikayesinden önce farklı idi şu anda farklı bunu matematik olarak kabul etmek, tarafsız objektif ortaya koymak gerekir. Isdmr şirketinin herhangi bir husustan her türlü herhangi bir şekilde olumlu etkilenmesini sonuna kadar diler isterim çünkü % 95 i Eregl ait. Orada ne olursa Eregl buna kayıtsız kalamaz. Eregl bir holding gibi düşünülürse Isdmr en önemli iştirak.
Ereğli'den VOB,varantti,vadeliydi bilumum kumar işlerinden bıkkınlık geldigi için isdemire gelmistim birde 5 yılda 6 temettusu hikayesi cezbetti , endeks düşüşlerinde ayrıca daha defansif oluşu vardı ama bakalım herkes kısmetini yer artik
Ben de şunu ekleyeyim o zaman. Ereğli hareket alanı olarak az , isdemir saha çok geniş. İsdemir 4.fırın açıldı, üstelik liman için çed başvurusu yapıldı. Bulunan maden ile ilgili yenilikler olacaksa bunu isdemir üzerinden yapacağını düşünüyorum. Olası finansman ihtiyacında tine isdemire başvuracaktır. Daha önceleri isdemir ereğli yarı yarıya gidiyordum ama artık sadece isdemirdeyim. Kararlara da saygı duyuyorum.
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi şayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Yer İmleri