Ben isdemir de devam edeyim yeter
SM-G780G cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Güvenme insanlarýn samimiyetine menfaatleri uðruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi þayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Çok biliyorsunuz ya babasýnýn hayrýna isdemir kap haberiyle çift tavan yaptý,þimdi farketti piyasa degilmi isdemire yaramadýðýný,!
Bence bu kýsýr bir tartýþma. Daha önce de belirttim daha açýk yazayým.
Isdmr piyasa deðeri 4.7 milyar ve bunun % 95 i Eregl ait kabaca 4.45 milyar usd diyelim.
Eregl piyasa deðeri 7.1 milyar isdmr payýný çýkarýnca kalan kýsýk 2.65 milyar usd
Þimdi bu 2.65 in içinde bir dizi firma var. Kumaþ mesela 2 sene önce 350 milyon dolara alýndý çýkalým onu da 2.3 milyar usd kaldý.
Karadeniz Ereðli deki fabrika ve Ermaden % 90 ý bu 2.3 milyar usd.
Diðer firmalarý 0 kabul ettim lindegaz, servis çelik merkezi vs vs.
Hadi Karadeniz Ereðli fabrika da 0 kabul edelim geriye tek Ermaden býrakalým.
Yani Ermaden % 90 ý þu anda piyasa deðeri 2.3 milyar usd olsun.
Rezerv bulunan yer Ermaden. Yani % 90 ý Eregl ait olan þirket. Anlýk piyasa deðeri 2.3 milyar usd. Bulunan rezervin bugüne indirgenen deðeri ne kadar? Sorunun cevabi neden Eregl fiyat hareketi oluþtuðunu açýklamaya fazlasýyla yeterli.
Isdmr çok iyi bir þirket öyle olmasa zaten Eregl iþtiraki olmazdý. Ama bulunan rezerv hikayesi baþka bir olay. Ismdr yarayan her þey Eregl yarar tabii tersi de. Ama ayný þeyi Eregl için diyemeyiz. Eregl olumlu yansýyan her þey aynen Ýsdmr yarar diyemeyiz. Eregl üst küme ismdr alt küme matematiksel olarak
Syg
Olay anlattýðýnýz gibi tamamen salt matematiksel bir gerçek, zaten Ereðli'nin bu madenin faydasýný saðlayacaðý bu basit matematiksel iþtirak gerçekliði sebebiyle yazýldý. Bu deðerleme günden güne iki hisse arasýnda ki pariteye Ereðli lehine yansýmaya devam edecek. Burada bu ikazý yapanlar hissi bir tahminde bulunmadý. Þahsen ben Ýsdemir de deðer yatýrýmcýsý olsaydým ya da temettü yatýrýmcýsý olup ileride çok daha fazla temettü alabileceðim böyle bir fýrsatýn bu haberle ortaya çýktýðýnýn farkýna varamayýp bu sütunlarda bu durumu fark ettirici iþtirak bilgisini yazýp iþin matematiði gereði ikazda bulunan arkadaþlarýn yazýlarý karþýsýnda çok samimi söylüyorum teþekkür ederdim. Ama ne oldu gördük bir ton hakaret, itham, yakýþtýrma vs...Böyle yapýlýrsa bir daha da kimse burada bir þey yazmaz, paylaþmaz. Ýþte görüyoruz parite gün be gün açýlmaya baþlarken daha hala üstte devam ediyorlar kötü kötü yazmaya. Devam etsinler.
Az insan çok huzur
Eregl/Isdmr parite rasyo iliþkisi bu maden hikayesinden önce farklý idi þu anda farklý bunu matematik olarak kabul etmek, tarafsýz objektif ortaya koymak gerekir. Isdmr þirketinin herhangi bir husustan her türlü herhangi bir þekilde olumlu etkilenmesini sonuna kadar diler isterim çünkü % 95 i Eregl ait. Orada ne olursa Eregl buna kayýtsýz kalamaz. Eregl bir holding gibi düþünülürse Isdmr en önemli iþtirak.
Ereðli'den VOB,varantti,vadeliydi bilumum kumar iþlerinden býkkýnlýk geldigi için isdemire gelmistim birde 5 yýlda 6 temettusu hikayesi cezbetti , endeks düþüþlerinde ayrýca daha defansif oluþu vardý ama bakalým herkes kýsmetini yer artik
Ben de þunu ekleyeyim o zaman. Ereðli hareket alaný olarak az , isdemir saha çok geniþ. Ýsdemir 4.fýrýn açýldý, üstelik liman için çed baþvurusu yapýldý. Bulunan maden ile ilgili yenilikler olacaksa bunu isdemir üzerinden yapacaðýný düþünüyorum. Olasý finansman ihtiyacýnda tine isdemire baþvuracaktýr. Daha önceleri isdemir ereðli yarý yarýya gidiyordum ama artýk sadece isdemirdeyim. Kararlara da saygý duyuyorum.
SM-G780G cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Güvenme insanlarýn samimiyetine menfaatleri uðruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi þayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Yer Ýmleri