Sayfa 612/1002 İlkİlk ... 112512562602610611612613614622662712 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,889 - 4,896 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. son bir not , biraz araştırdım hiç bir fonun hepsiburada hissesi yok sadece ZFB de var

Gözümden kaçmış olabilir , bilen arkadaş varsa lütfen yazabilir mi başka bir fonda hepsiburada hissesi var mı ?
    bu benim için gerçekten önemli .
    Teşekkürler...
    özelden de yazabilir, teşhir edecek değilim ,sadece doğruluğunu teyit için inceleyeceğim

2. Buradaki arkadaşların bir kısmı tanımadığı için , amma kafaya takıyorsun diyordur muhtemelen , kimisi de paran çok kıymetliyse ne işin var fon olayında vs diyorlardır

Bunu diyenlere samimi söylüyorum saygım yoktur ,olmaz ,olmayacaktır ,
    çünkü böyle düşünenler samimi söylüyorum cahil insanlar

ABD de Avrupa da bu işler nasıl gidiyor bilmiyorum doğrusu ,paranı benim adıma kullan diye emanet ettiğin insanı /kurumu dolaylı olarak denetlemek medeniyetin kendisidir , vicdanına bırakmak doğu toplumların ,kaderciliğin tezahürüdür derim konuyu kapatırım

3. Bugün endeks artı kapattı ama hisse yoğun fonlarda fena düşüşler var. Sasa ve Hektaş ile endeksi tutup diğer hisselere devre kestiriyorlar. Hvz:-2.63, Nnf:-1.62

4.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    öfkeliyim çünkü hakkını arayamıyorsun , mevzu zarar değil ister inanılsın ister inanılmasın bu fondan ettiğim zararın 12 katını bir kaç hisseden kısa sürede çıkardım
    Ama fonlara güvenim kalmadı ve altın fonu hariç , karda olanlara satış verdim ,hatta epey karda olan akportföyün GUM fonuna ilk başta satış verdim
    Buradaki bazı akıllı vatandaşlar , yeah şu fon bunu getiriyor , yeah demeye devam etsinler

not: daha bu gün şurada yazılan bir fonu portföyüne baktım en büyük oran bist 100 dışı dandik bir hissenin %7 oranıydı
    hiç mi bakmazsınız be kardeşim aldığınız sattığınız şeylere
    bu adam fon parasının %7 si olmasa bile %5 ini niye böyle bir hisseye gömer diye hiç mi aklınıza gelmez
    sonra gelip burada yazanlara akıl veriyorsun ..neyse...
    hocam konuya hakimsen kendi portföyünü neden yapmıyorsunki. niye fon yönetimleriyle boğuşuyorsun..ben şahsen o konuda hem beceriksiz hem üşengecim. başarıya bakıyorum sadece, 1-5 yıllık bazda başarı göstermiş fonlar arasından 3 ayda bir kıyaslama yapıp karar verme gibi bi sistem geliştirdim. gmr'yi bugün sattım işte misal goh'a ekliycem. ne kadar ekmek o kadar köfte.

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam konuya hakimsen kendi portföyünü neden yapmıyorsunki. niye fon yönetimleriyle boğuşuyorsun..ben şahsen o konuda hem beceriksiz hem üşengecim. başarıya bakıyorum sadece, 1-5 yıllık bazda başarı göstermiş fonlar arasından 3 ayda bir kıyaslama yapıp karar verme gibi bi sistem geliştirdim. gmr'yi bugün sattım işte misal goh'a ekliycem. ne kadar ekmek o kadar köfte.
    Dikkat ederseniz bahsettiğim fon hisse fonu değil , hisse fonum da yok ,hisse fon almam , hisseyi kendim alır satarım sonuçlarına katlanırım
    ama yabancı hisse veya fon olunca işin rengi değişiyor ve bunlar yerli de alıp satıyor

6. Sanırım özet geçmem gerekecek , olay ZFB (AK PORTFÖY FİNTEK VE BLOKZİNCİRİ TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON)
    Bu fonla ilgili iki hisse hakkında geçmiş günlerde genel merkeze şikayette bulundum
    Hissenin birisi matriks BİST hissesi , Diğeri HEPSİBURADA ( yerli ama nasdaq hissesi)
    adı geçen fonda bu hisselerin ağırlıkları her biri %4 ,
    neden bu hisselerde ısrar ediyorsunuz ,birisi operasyon yemiş 84 den 32 lere düşmüş ,diğeri 9 dolardan arz olmuş 0.70 lere düşmüş ve hacimleri son derece düşük şeklinde genel merkeze mail attım ,gelen cevap monitör yapıyoruz falan şeklinde
    Ben dedim ki mailde fonun kötü yönetildiğine inanıyorum , art niyetli insanlar da demedim ...........

7. Katılım hassasiyeti olup, bir miktar risk alarak, katılım hesapları kar payı üzeri getiri hedefi olanlar ve özellikle ne alacağına karar veremeyenler (tek fonda çeşitlendirme yaparak yatırım yapmak isteyen) için tespit ettiğim fonlar;

Muhafazakar değişken - PDD - Qinvest Portföy Katılım Fonu - Minimum yatırım vadesi 3 ay. Yaklaşık %10 hisse senedi, %10 döviz kira sertifikaları, geri kalan kısmı TL katılma hesapları ve kira sertifikalarına yatırım yapan bir fon. Risk değeri 7 üzerinden 3-4 arası.

Dinamik değişken - FFH - Qnb Portföy Çoklu Varlık Katılım Fonu ve NJY - Nurol Portföy katılım Fonu - yıl içinde seyrekte olsa konjektürel olarak hisse ve döviz bazlı yatırımları azaltıp arttıran(genellikle %5-%35 arası),karma fon yapısında, risk değeri 7 üzerinden 4-5 arası fonlar. Minimum yatırım vadesi 6 ay.

Agresif değişken - KTM - KT portföy katılım TL fonu. Dönemsel olarak %35-50 arası hisse senedi bulunduran, geri kalan kısmı TL kira sertifikaları ve katılım hesaplarında değerlendiren bir fon, risk değeri 7 üzerinden 5. Fon TL fonu unvanlı olduğu için döviz bazlı enstrümanlara yatırım yapamıyor (döviz sukuk, döviz katılma hesabı, yabancı hisse senedi, altın, gümüş vs yatırım yapamıyor.) Minimum vade 1 yıl.

Saydığım fonlar, 31.12.2022 tarihine kadar stopaj muafiyeti olan fonlar arasında yer almaktadır.

Yukarıdaki açıklamalar kendi tespitlerim olup, yatırım tavsiyesi değildir.

Şahsi olarak, (ana olarak yatırım yaptığım fonlar dışında) bu fonlardan şuan Ffh'ta bir miktar yatırımım bulunuyor. Pdd'de şuan olmasada, dönem dönem yatırım yaptığım bir fon. Njy de takibimde bir fon. Ktm sadece TL bazlı bir fon olduğundan (döviz bazlı yatırım bulunduramıyor) radarımda değil.

Bir not olarak paylaşmak istedim.

Saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Katılım hassasiyeti olup, bir miktar risk alarak, katılım hesapları kar payı üzeri getiri hedefi olanlar ve özellikle ne alacağına karar veremeyenler (tek fonda çeşitlendirme yaparak yatırım yapmak isteyen) için tespit ettiğim fonlar;

Muhafazakar değişken - PDD - Qinvest Portföy Katılım Fonu - Minimum yatırım vadesi 3 ay. Yaklaşık %10 hisse senedi, %10 döviz kira sertifikaları, geri kalan kısmı TL katılma hesapları ve kira sertifikalarına yatırım yapan bir fon. Risk değeri 7 üzerinden 3-4 arası.

Dinamik değişken - FFH - Qnb Portföy Çoklu Varlık Katılım Fonu ve NJY - Nurol Portföy katılım Fonu - yıl içinde seyrekte olsa konjektürel olarak hisse ve döviz bazlı yatırımları azaltıp arttıran(genellikle %5-%35 arası),karma fon yapısında, risk değeri 7 üzerinden 4-5 arası fonlar. Minimum yatırım vadesi 6 ay.

Agresif değişken - KTM - KT portföy katılım TL fonu. Dönemsel olarak %35-50 arası hisse senedi bulunduran, geri kalan kısmı TL kira sertifikaları ve katılım hesaplarında değerlendiren bir fon, risk değeri 7 üzerinden 5. Fon TL fonu unvanlı olduğu için döviz bazlı enstrümanlara yatırım yapamıyor (döviz sukuk, döviz katılma hesabı, yabancı hisse senedi, altın, gümüş vs yatırım yapamıyor.) Minimum vade 1 yıl.

Saydığım fonlar, 31.12.2022 tarihine kadar stopaj muafiyeti olan fonlar arasında yer almaktadır.

Yukarıdaki açıklamalar kendi tespitlerim olup, yatırım tavsiyesi değildir.

Şahsi olarak, (ana olarak yatırım yaptığım fonlar dışında) bu fonlardan şuan Ffh'ta bir miktar yatırımım bulunuyor. Pdd'de şuan olmasada, dönem dönem yatırım yaptığım bir fon. Njy de takibimde bir fon. Ktm sadece TL bazlı bir fon olduğundan (döviz bazlı yatırım bulunduramıyor) radarımda değil.

Bir not olarak paylaşmak istedim.

Saygılar.
    şu yazdıklarınızı hiç şüphem yok iyi niyetle yazdığınıza , ben azıcık çakır keyfim 2 cümle okudum bıraktım
    bu işlere yeni başlayanlar ne anlasınlar ki be abi ,olaya empatiyle mi başlasak ne
    bana akıl verile verile bende akıl verir oldum artık kusura bakma

Sayfa 612/1002 İlkİlk ... 112512562602610611612613614622662712 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •