Mahfi Hoca borsanın rekorlar kırdığını ima ederek yazısını yazmış ama görünürde rekor kıran bir şey yok. Henüz borsa ancak Enag enflasyonu kadar artmış. Üfe oranının da biraz üstünde artmış durumda. Sasa, Hektaş ve bunların ekürisi hisseleri ayrı tutarsak halen enflasyon oranında bile yükselmeyen çok hisse var. Balondan bahsetmek için Bist f/k oranının tarihi ortalamasının oldukça üzerinde olması lazım. Şu an halen tarihi ortalamanın altında gidiyor. Mahfi Hocayı severim kitaplarını alırım ama bu yazıya katılmıyorum.
Melihşah neyin yanlış olduğunu yazmış... benim fazla bir şey eklememe gerek yok... bu iktisatçıları hepimiz severiz ama borsadan maalesef pek anlamıyorlar, çünkü yıllardır uzaklar bu piyasadan... oturup ses getirmesi için, yazmış olmak için, baştansavma yazılmış bir yazı... mahfi hocanın şu an endeksin f/k'sından da, dolar bazlı değerinden falan da haberdar olmadığına eminim... ve ona bu yazıyı asla ve asla yakıştıramadım... anlamadığı ya da yıllardır uzak kaldığı bir konuda yazması gerekmezdi...
bugün faizleri yıllık %70 e çıkardık deseler borsa da pek kimse kalmaz , gider faize koşar (ben dahil), faiz hassasiyeti olan da altına hücum
eee bu kadar insan hisse satarsa borsa 1 kere değil , bir kaç kez çöker , çökerken de şu hisse az düşmüş diye bakmazlar
yani matematik gibi bir kural bu , adam bunu anlatmış
yarın olacak dememiş ama bir gün olacak demiş , bunda ben yanlış bir şey göremedim
Adam doğru demiş ..Borsalar dögüsel olarak zaman zaman çöküş yaşarlar...Asıl mesele o zamanlamayı yakalamak...Mesela 2000 de dotcom krizini görüp maldan çıkan 2001 de döviz dalgalanmasında mala girse bile 11 Eylül 2001 saldırısını bilemezdi
2008 krizini şahsen öngörmeme rağmen kriz çıktığında cesaret edip mala giremedim..
Pandemi diye birşey çıkardılar krizi öngörüp maldan çıktım diplerden mal toplarken ben krize grip az daha tahtalı köye gidiyordum...Hastaneden çıkar çıkmaz malları bedavaya satıp 1 yıl piyasadan uzak kaldım...Atı alan üsküdarı geçti...
Kısaca krizleri öngörseniz bile mal almak için cesaret ve zamanlama çok daha önemli...Ayrıca konjoktüre göre mallanmak ayrı bir avantaj...
Bizim borsa şubattta 12 aylığa-bilançolara - kadar sağlam dayanır sonrası benim için bekleme dönemi olacak ....
https://www.mahfiegilmez.com/2022/12/paradan-kacs.html
Şu yazıda bi tane politik yada siyasi bir şey yok, Adam genel hatları ile ekonomiden bahsetmiş. Ulan cahillik insana nasıl bir özgüven veriyor arkadaş.
Ülkenin ve insanının niye her yıl daha çok fakirleştiğinin açık kanıtı.
decamercion cahillik sıfatını benim için kullandıysan sana fazlasıyla iade ediyorum... terbiyeni takın bence yorum yaparken saygısızlık etme hiç kimseye...
Yer İmleri