Sayfa 795/1312 İlkİlk ... 2956957457857937947957967978058458951295 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,353 - 6,360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

  1. #6353
    Her yatırımın iyi zamanları olur kötü zamanları olur.Nadir oluşan fırsat dönemleri aldatıcıdır.Misal damatın dolara baskı yaptığı ayların en son günlerinde dolar kopmadan dolara giren de o aylarda çok mutlu olmuştur doların üstüne yatırım tanımam demiştir,sasa hektaş gibi kağıtların yatırımcılarI ise yıllarca kendilerine piyango çıkmış gibi olduğundan borsa dışında hiç bir şeyin getirisi ile mutlu olamazlar.Emlak yatırımını ben çok severim,her memur çocuğu gibi elim para tutunca hemen ev aldım sonra ikinciyi aldım daha sonra da alımlara da satımlara da devam ettim.Yıllarca dolar bazlı da altın bazlı da takip imkanım oldu.Dolar bazında bakarsanız uzun vadede emlağa karşı doların hiç şansı yok,altın bazında baktığımda altın her zaman emlağı geçti,en azından benim aldığım emlakları geçti.Borsaya gelince zaman zaman tüm nakitimi koyduğum borsa yatırımı bence kısa sürede al satla kesinlikle bunların ikisini de geçer,yalnız kısa süre derken günlük demedim uygun kağıtlara en azından 6 aylık uygun yerden alımlarda sıkı para kazanılabiliyor,zaman zaman bazı kağıtlar piyango gibi de olabiliyor.Yalnız borsanın önemli noktası borsayı bilmeyen yatırımcının asla bulaşmaması gereken bir yer olması,yoksa adamın canına okurlar,dövizde emlakta veya altında uzun vadede çok can sıkıcı bir durum olmaz,ama borsa öyle değil,acemiliği affetmeyen bir mecra,hatta bazen ustalık ta yetmez şans lazım.Her neyse uzun bir yazı oldu,bence bunlara bu bunu döver gözüyle bakmamak lazım,hep ucuz olanın peşinde koşmak lazım,biri sürekli kazanacak diğeri kaybedecek diye bir şey yok.Misal şu anda döviz baskının allahını görüyor,bu böyle devam eder mi,mümkün değil,e ne zaman kopar ,onu bilen zaten bu mecralarda yazmaz)))))))) Tüm forumdaşlara yatırımlarında bol kazançlar,burası kaliteli bir mecra fikir teattilerini çok abartmaya gerek yok,bence kalp kırmadan fikir yazıp bence demek yeterli.Tabi BENCE BÖYLE.)))))))))

  2. #6354
    Farkettiyseniz kripto ve faiz konusunda hiç yazmadım,kripto akıl işi değil,faiz de bence pek yatırım mentalitesine uyan bir şey değil.Ben pek faizden para kazanamadım,hep enflasyonla paramı tırtıkladılar ,o yüzden faizi sevmem.

  3. Söz borsadan açılmışken bir anımı paylaşayım. Merak etmeyin, dipten aldım tepeden sattım 30x kâr ettim demiycem
    Yıl 2000 şimdiki gibi herkes borsada oynuyor, seans salonlarından fiyat takip ediyoruz. Ekonomi gazeteleri endeks 2 katına çıkacak filan diyor ben de gaza geldim, kız kardeşimden borç aldım parayı katlıycam dedim. Akçansa aldım. Sonra 2001 şubat anayasa kitapçığı krizi geldi filan derken borsa çöktü, bizim kağıt %90 değer kaybetti. Ben artık olan oldu zaten, bu fiyata satmanın anlamı yok dedim, borsayı unuttum, hiç takip etmedim.

    Yıllar sonra, 2006 da kulağıma borsa lafı çok gelmeye başladı, uçtu, kaçtı vs. Bi bakayım bizim kağıt ne olmuş dedim? Yatırdığım para dolar bazında kâra geçmiş, hemen sattım.

    Borsada da başka yatırımlarda da önemli olan doğru zamanı yakalayabilmektir. Yoksa geriye dönüp bakıp şunu şurdan alsaydım bu kadar kâr ederdim demenin pek anlamı yok.

  4. #6356
    Hayatım boyunca bir hisse hariç hiç bir hisseyi (oda şeref diz mayın kağıdı tektu sağlam zarar yazdıydım) 1 yıldan hatta 3 aydan fazla tutamadım. Borsa bana göre değil kallavi zarardan sonra altın döviz al sat işine girdim. Oda 2 yıl güzel kazandırdı. 1 yıldır yerinde sayıyor. Tek adam gibi karı gayrımenkulden elde ettim. Hiç zarar yazmadı. Şimdiye kadar 3 ev sattım en az kazandıranı 10 yılda 5 kat kazandırmıştır. Kirasıda ekstrası. Sattığım her evi daha güzeli ile yerine koydum. Hep mennun olduğum tek geçeceğim yatırımdır gayrımenkul
    69 mu yok daha neler. Bu yıl mı? İmkansız.Bozguncular ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu?

  5. #6357
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Farkettiyseniz kripto ve faiz konusunda hiç yazmadım,kripto akıl işi değil,faiz de bence pek yatırım mentalitesine uyan bir şey değil.Ben pek faizden para kazanamadım,hep enflasyonla paramı tırtıkladılar ,o yüzden faizi sevmem.
    Faiz konusuna katılmıyorum denk geldi mi müthiş kazandırıyor. Zamanında tansu çillerde tıpkı bu zamandaki gibi faiz düşürme sevdasına kapılmıştı. 1994 yılında bu politikanın sonu facia ile bitmişti. Dolar 4 e 5 e katlamıştı. 5 veya 10 puan faiz indireceğim diyen tansu çiller %70 lerdeki faizi çıkardığı %400;lük süprr bonolarla 5 kattan fazla arttırmıştıda doları anca durdurmuştu. O dönem tıpkı bi rantiyecimgibi para kazanmıştım ha hanudu götürenler yine para babalarıydı. Paralarını önce dolardan sonra faizden 7 ye 8 e katlamışlardı.
    69 mu yok daha neler. Bu yıl mı? İmkansız.Bozguncular ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu?


  6. #6359
    Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Yaş
    55
    Gönderi
    3,166
    Antalya'da, yabancı emlakçı sayısı, yerlileri geçmiş.

    https://t24.com.tr/haber/antalya-da-...oluyor,1073962

  7.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Antalya'da, yabancı emlakçı sayısı, yerlileri geçmiş.

    https://t24.com.tr/haber/antalya-da-...oluyor,1073962
    Mersin'de bir Rus çift tantunici açmış, alışalım bunlara

Sayfa 795/1312 İlkİlk ... 2956957457857937947957967978058458951295 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •