Sayfa 816/1019 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 6,521 - 6,528 arası.

Konu: Viop XLV

1.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Yaw tek suçlu ekonomi yönetimi mi? Hiç mi fırsatçı stokçu yok? Hiç mi şuursuz tüketicinin hatası yok? Elin alamanı 20-30 senelik arabalara biniyor bizde herkes 3 senede araba eskidi değiştireyim derdinde. Millet krediye alıştı ya da alıştırıldı. Önce zihniyetin değişmesi lazım. Ev arabayla yatırım olmaz, yatırım üreten şeye kişiye olur. Bu yılların sorunu bugünün sorunu da değil elbet. Finansal olur yazarlık zaten yerlerde.
    1 liranın hurdası 3 lira olmuş. gayet doğal bir sonuç 85 model sahinin TL karşısında değer kazanması. Tabiki tek suçlu ekonomi politikası uygulayicilaridir. Paranın temel fonksiyonlarini ortadan kaldırirsan olacak olan budur. Bu kafa bir dönem daha ülkeyi yönetsin sokaklarda kağıt paralar görürsün. Tasarruf sahipleri bu anlamsız saçma sapan politikalara çözüm üretmişler. Tabiki problem saçma sapan olunca çözümüde saçma sapan oluyor. Benim için bu yönetimin yaptığı doğru tek bir şey yoktur. parası pul olmuş herkesin stok yapmaya çalıştığı bir ekonomi modeli olamaz. Doğru yaptıkları hiç bir şey yok. Tek suçlu onlar.

TR, Restauranta yıllarca yemek yiyen ve hesabı KREDİ KARTI ile ödeyen vatandaş gibi.

Kredi kartı ödeme zamanı gelince, tekrar başka bankadan kredi alıp kartına yatırmış ve bunu
    onyıllarca devam ettirmiştir.

Restaurant sahibide durumu bilir, idare eder,hesap ödendiği sürece yemek servisine devam eder,etmiştir.

Ancak geçen sene ve bu sene KREDİ KARTI limiti dolunca rezil olmamak için
    aklına yandaki masalarda oturan esnaftan yardım istemek gelir.

Yan masadaki RUS hesabı öder, zaman kazanır.. Yine gelir KART geçmez bu defa diğer masada oturan
    İHRACATÇI arkadaşların parasına %40 el koyar, adamını gönderir,zorla hesabı ödettirir..

Fakat aslında istediği diğer masada oturan Suudlu Selman'ı çarpmak ve voliyi vurmaktır...
    Olmaz istediği ancak yine de selman 5 mil.gibi bir borçla savuşturur..

Diğer masada oturan KATAR'lı esanafı defalarca çarptığı gibi yine bu hafta 10 mil. gibi bir
    rakamla girişimlerde bulunur..

Sicili bozuk restaurant vatandaşının sürekli para döndürmekte olduğu bilindiğinden,
    yeni aldığı borçlar ve geçmiş hesapları da dikkatle takip edilmekte olup,
    bu işin sonunda nereye toslayacağı merakla beklenmektedir..

3. sabah peynir reyonuna yolum düştü uykum acildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    sabah peynir reyonuna yolum düştü uykum acildi.
    Süt ürünlerinde bunlar daha iyi gunler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
    1 kg orta kalite peynirin fiyatı (110-160) 1 kg dana kıymayı geçmiş durumda.. sırada sanırım pirzola et var

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Süt ürünlerinde bunlar daha iyi gunler
    bizim çilek tarlasında bir keresinde koyunlar girmişdi çileklerin arasına dalmışdı.
    bende çocuklara bakın içtiğiniz çilekli sütler böyle oluyor demiştim.
    o günden beri bizim çocukların hayalinde çilekli süt içmek için koyun beslemek var.

not:sular çekildiğinde baraj kıyısına geliyor sürü sahibi kiralıyor yerleri ufak bir meblağ karşılığında tahminen.
    Sebze meyve karşılığı bize yaptığı peynirden veriyor geçinip gidiyoruz.Peynire para vermeyizde(belli aylar) çocuklar inek peyniri yediği için mecburen alıyoruz .Bir de hep durmuyorlar burda sular yükseldiğinde gidiyorlar.

Muşdaykende birileri bize durmadan peynir getirirdi.bir gün peynirli pide yaptıralım dedik.peynir o kadar yağlıydıki.pide yaparken eriyip pide fırınını berbat etmiş.Al dedi bu seferlik pidelerini.Ama daha da getirme der gibi oldu fırıncı .
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

7.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Yaw tek suçlu ekonomi yönetimi mi? Hiç mi fırsatçı stokçu yok? Hiç mi şuursuz tüketicinin hatası yok? Elin alamanı 20-30 senelik arabalara biniyor bizde herkes 3 senede araba eskidi değiştireyim derdinde. Millet krediye alıştı ya da alıştırıldı. Önce zihniyetin değişmesi lazım. Ev arabayla yatırım olmaz, yatırım üreten şeye kişiye olur. Bu yılların sorunu bugünün sorunu da değil elbet. Finansal olur yazarlık zaten yerlerde.
    Ortada ekonomi yönetimi diye birşey var mı ?... Ekonomi faizi düşürün enflasyon düşsün şeklinde ilerliyor galiba... Naci ağbal sonrası grafiklere bakınız ne olduğunu anlarsınız.. ortada instagramdan istifa eden bir maliye bakanı var kardeşim gerçi ortada değil gözükmüyor galiba ? Milyonlarca gencin deist olduğu ve intihar etme ihtimali konuşuluyor sizce bu normal birşey mi kardeşim ? Yazık değil mi bu insanların hayatının heba olmasına. orta yaşlılar, yaşlılar ben unumu eledim eleğimi astım kafasında ilerlerken bu gençlerin çalıştığı sektörlere muhtaç olacağını ve ya yönetici olduğu bir hayatta yaşayacaklarını düşünmüyor bunu atlıyorlar sıfır umut var 0 zero ENFLASYON AHLAKSIZLIK GETİRİR bunu kafanıza kazıyınız çıkmasın kafanızdan sebep sonuç sıralamasını daha iyi yapmanızı öneriyorum. Patates soğan lobisi var dediler tanzim noktası kurarak çözüm bulduk dediler hatırladınız mı ? oysa ki planlama denetleme yoktu şimdi peynir et fiyatlarını geçti deniyor planlama denetleme destekleme yapılsaydı/doğru yapılsaydı böyle olur muydu ?
    Yorum ve düşünceler yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by semh Yazıyı Oku
    Ortada ekonomi yönetimi diye birşey var mı ?... Ekonomi faizi düşürün enflasyon düşsün şeklinde ilerliyor galiba... Naci ağbal sonrası grafiklere bakınız ne olduğunu anlarsınız.. ortada instagramdan istifa eden bir maliye bakanı var kardeşim gerçi ortada değil gözükmüyor galiba ? Milyonlarca gencin deist olduğu ve intihar etme ihtimali konuşuluyor sizce bu normal birşey mi kardeşim ? Yazık değil mi bu insanların hayatının heba olmasına. orta yaşlılar, yaşlılar ben unumu eledim eleğimi astım kafasında ilerlerken bu gençlerin çalıştığı sektörlere muhtaç olacağını ve ya yönetici olduğu bir hayatta yaşayacaklarını düşünmüyor bunu atlıyorlar sıfır umut var 0 zero ENFLASYON AHLAKSIZLIK GETİRİR bunu kafanıza kazıyınız çıkmasın kafanızdan sebep sonuç sıralamasını daha iyi yapmanızı öneriyorum. Patates soğan lobisi var dediler tanzim noktası kurarak çözüm bulduk dediler hatırladınız mı ? oysa ki planlama denetleme yoktu şimdi peynir et fiyatlarını geçti deniyor planlama denetleme destekleme yapılsaydı/doğru yapılsaydı böyle olur muydu ?
    Hayvan beslemek zorlaşınca ,hayvanlar mezbahaneye gitti ve gidiyor.sütü için beslenen malda mezbahaneye düşünce et geçici bir süre bollaştı ve süt arzıda azalınca fiyatlar süt/et dengesi süt lehine gelişdi
    bir sonraki süreçte kesilecek hayvan kalmayınca et fiyatlarıda pahalanacak .
    Bu sene yiyebildiğimiz kadar et yemeliyiz görece ucuz kalmışdır süte peynire vsye göre..Bir sonraki sene ete anca değme zenginler ulaşır gibime geliyor.
    Umarım yanılıyorumdur.

not:zeytinin kilosuda yeşil ham zeytin 17-20 tl Adanada kendin kıracan kendin zeytin yapacan kendin tuz alacan.....sofraya gelişi ne olur hesap ediniz.
    marketde kg mı 40tl -65tl arası zeytin var. yarısı çekirdek saysak zeytininde yenilebilen kısmı kg mı 80-130 arası ..sütü geçtim zeytinde eti yakalamışdır. Hani bir zamanlar " Gerekirse zeytin soğan ekmek yeriz " cümlesindeki zeytinden bahsediyorum.
    Artık "gerekirse soğan ekmek yeriz" olmalı doğrusu bugünlerde.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Sayfa 816/1019 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •