Onemli Gunler Banner
Sayfa 303/442 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403 ... SonSon
Arama sonucu : 3532 madde; 2,417 - 2,424 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

  1. Tarihi zirve 20,60 idi ama haftalık kapnışlarda tarihi zirve 19,20 civarı idi.


    Bugün ikisi de tarih oldu. Artık yeni zirve 20,82 , haftalık kapanış olarak da yeni zirve 20,80.

    Hissenin gün içi zirvesinde kapatması pazartesi günü de yükselişle açılacağının işareti. Bu mesajı muhtemelen teknikçiler de almıştır ve hafta sonu bu uzun ve yeşil hacimli mumun yorumunu yapacaklardır.


    Haftaya teknikçiler tekrar alıma gelir çünkü hissenin önü açıldı. Geçen yazmıştım bu saatden sonra TL değil USD grafikler daha anlamlı olur diye. 1,15 USD'da cılız bir direnç var ( 22 lira ) ama asıl direnç 1,5 USD yani 28 liralarda. Bir şekilde orayı hedefleyecektir önümüzdeki 1-2 ay içinde.


    Bunu sadece piyasanın genel havası bozabilir ama bugün endekse çok da takılmadığımızı da gördük. Genelde endeks düşerken sanki çok yükselmişiz gibi en önde ve en fazla düşenlerden olurduk ama bugün endeks bir ara %2 aşağıdayken bile biz %3 yukarıda idik.


    Pazartesi endekse çok sert satış gelmezse bence yine endeksden bağımsız hareket ederiz ama eğer endeksde %2-3 gibi sert bir satış olursa bu sefer tepkisiz kalır mıyız çok emin değilim ama pazartesi yukarı açılmamız büyük olasılı eğer haftasonu çok olumsuz bir olay olmaz ise.


    Bazen sabretmek lazım. Her hissenin bir zamanı vardır. Bazılarımız haddinden fazla sabır etti biliyorum ama inşaallah sonu güzel olacak.


    Şirketin işlerinin çok iyi olduğunu biliyoruz. Tek sorun finansal borç ve ödenen faiz. Buna bir çare bulunursa yada faizler düşerse öyle de bir sorunumuz kalmıyor. 2023 içinde 40 liranın çok rahat yakalanacağını düşünüyorum.

    Olağan üstü durumlarda veya çok iyi haberlerle 3 USD hedefi de tutabilir ( bugünkü kur ile 55-56 lira )



    Herkese iyi hafta sonları dilerim. Pazartesi bugünden güzel olsun inşaallah.

  2. Çok şükür 20 lere ulaştık. Umarım geri gelmez ve uzun süre beklemeden 30.lara doğru gideriz.

  3. Bugün CHP li Faik Öztrak konuşmasında bulut sistemi de geçti. Arena bulut sistemin de iyi diye biliyorum. Fakat kaç yıl oldu bir ilerleme varmı yok mu bilemiyoruz.

  4. Hocam aslında çok iştiraki var arenanın, aslında şu zamanda enerji ile ilgili gelmez mi bir kap gelmez mi bi şirket haberi.....

  5. Bu gelişme kısa vadede hem paynetin değerini arttırır hem de daha çok kişinin paynetin satışı ile ilgilenmesini sağlar.




    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/mer...a-acti/2752723



    Paynet satışı arap saçına döndü. 9-10 aydır bir gelişme yok ama belki de hayırlısı şimdi satılmaması olacak. Paynetin işleri çok iyi gidiyor. İşlem hacmi bu sene 17 milyar lirayı geçecek. Gelecek sene 25-30 milyar işlem hacmi ve 1 milyar lira ciro olabilir paynette. Bu da en az 70-80 milyon lira konsolide net kara katkı demektir.


    Paynetin bir an önce satılmasını istememin tek sebebi , yüksek kredi faizleri yüzünden daha fazla finansal gider ödemeyip borcu azaltma isteğidir. Ama eğer borcu azaltmak için başka bir yöntem ile taze ve ucuz para bulunursa o zaman Paynetin 1-2 sene daha bizde kalması daha hayırlı olacaktır.


    Paynet şu anda 50-60 milyon USD ediyorsa 2-3 sene içinde en az 100-150 milyon USD arası bir değere ulaşabilir.

  6. Teknikçi arkadaş bi grafik atsa beklentisi nereler acaba maşallah diyelim utandırdı bizleri

  7. 2-3 ay kadar önce elektronik ürünlerdeki ÖTV ve KDV oranlarda indirim yapılacak diye bir haber dolaştı her tarafta. Yakında açıklanacak dendi ama çok net bir açıklama yapılmadı.


    En net açıklama AK parti genel başkan yardımcısından gelmişti. Gençlerden böyle bir talep var üzerinde çalışıyoruz demişti. Sonra bir haber çıkmadı.


    Ancak geçenlerde Erdoğan gençlerle olan bir buluşmasında bu yönde gelen bir soruya olumlu yanıt verdi. Hatta sanayi ve teknoloji bakanı Mustafa Varank da maliye bakanlığı üzerinden çalışıyor dedi.


    Bu haber manşet olarak hiçbir yerde çıkmadı ama son 1-2 haftadır teknoloji hisselerinin yükselmesinde bu haberin etkisi olabilir.

    Henüz ortada net bir açıklama olmadan buralara taşıdı bu haber bizi. Bir de açıklanırsa , manşetlere çıkarsa o zaman asıl etkiyi yapar.



    Bu haberi gören olmadı mı ? Ben duydum ama bulamadım bir yerde.

  8. Aman emirhan hocam önce bir EYT açıklansın varsın ÖTV indirimi sonraya kalsın 😁

Sayfa 303/442 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •