Artan

10,57 9.99 16:40
4,52 9.98 16:40
6,95 9.97 16:40
14,78 9.97 16:40
216,20 9.97 16:36
Artan Hisseler

Azalan

61,75 -9.99 16:40
321,00 -9.96 16:40
90,40 -9.96 16:40
5,54 -9.92 16:41
52,20 -9.92 16:40
Azalan Hisseler

İşlem

10.780.568.738,38 16:41
8.917.740.308,50 16:41
8.792.542.320,69 16:40
5.721.226.135,50 16:41
4.740.167.437,50 16:41
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 3951 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Hangi tarihte nereye ne kadar yatırdığınızı paylaşırsanız son getiriniz ne oldu görebilirsek daha iyi fikir sahibi oluruz. Ben bese yatırım yapıpta ciddi kazanç elde eden görmedim.
    Asagidaki linkten yonettigim babamin adina olan BES detaylarini bulabilirsiniz. XIRR sayfasinda, gun gun ne kadar para yatirdigimi gorebilirsiniz. Hem dolar hem euro cinsinden.

Summary sayfasinda yillik ortalama getirimi de hesaplanmis sekilde gorebilirsiniz.

TL cinsinden yillik ortlama getirim: 54%
    DOlar cinsinden: 13.4%
    euro cinsinden: 15.7%

yillik ortalama 13.4% dolar cinsi getiri, dunyanin her yerinde basarili bir performanstir. BES baslangici 2013 eylul.

Kendi adima olan BES de ise daha iyi bir getirim var. babam seneye emekli olacagi icin, vaktinden once hisselerden ciktim maalesef.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Asagidaki linkten yonettigim babamin adina olan BES detaylarini bulabilirsiniz. XIRR sayfasinda, gun gun ne kadar para yatirdigimi gorebilirsiniz. Hem dolar hem euro cinsinden.

Summary sayfasinda yillik ortalama getirimi de hesaplanmis sekilde gorebilirsiniz.

yillik ortalama 13.4% dolar cinsi getiri, dunyanin her yerinde basarili bir performanstir. BES baslangici 2013 eylul.

Kendi adima olan BES de ise daha iyi bir getirim var. babam seneye emekli olacagi icin, vaktinden once hisselerden ciktim maalesef.

Allianzin hesaplamasina gore yillik ortalama getirim 56%

Sent from my iPhone using Tapatalk

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,733
     Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku

Allianzin hesaplamasina gore yillik ortalama getirim 56%

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Size de maşallah diyelim. Dolar bazlı yıllık %13 çok iyi bir getiri. Bes te iyi takip eden kazanıyor. Küsmek soğumak filan aman aman..

4.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku

Öncelikle sizlerede maşallah diyelim

Hocam XIRR ı anlama adına soruyorum. 2013 den bu yana 9 yıl olmuş. Senelik ortalama dolar bazlı büyüm %13. Bileşke oranı bulurken (1,13)^9 yanlış oluyor değil mi ? Her sene aynı tutar yatırılmadığı için. XIRR formülü o yatırım ağırlığını da alıp bu oranı oluşturuyor. Normalde dolar bazında 9 senede %60 civarında büyümüşsünüz. Bu yüzde 60 üzerinden ortalama senelik bir yüzde çıkarmak doğru olmuyor her geçen ay ağırlı değiştiği için. Doğru muyum ?

Bu arada yurtdışında tuttuğunuz bir temettü veya hisse portfoyunuz var mı ? Onu da bes serüveniniz gibi hikayeleştirseniz şahane olurdu. Paylaşımlarınız çok öğretici.

Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku
    Öncelikle sizlerede maşallah diyelim

Hocam XIRR ı anlama adına soruyorum. 2013 den bu yana 9 yıl olmuş. Senelik ortalama dolar bazlı büyüm %13. Bileşke oranı bulurken (1,13)^9 yanlış oluyor değil mi ? Her sene aynı tutar yatırılmadığı için. XIRR formülü o yatırım ağırlığını da alıp bu oranı oluşturuyor. Normalde dolar bazında 9 senede %60 civarında büyümüşsünüz. Bu yüzde 60 üzerinden ortalama senelik bir yüzde çıkarmak doğru olmuyor her geçen ay ağırlı değiştiği için. Doğru muyum ?

Bu arada yurtdışında tuttuğunuz bir temettü veya hisse portfoyunuz var mı ? Onu da bes serüveniniz gibi hikayeleştirseniz şahane olurdu. Paylaşımlarınız çok öğretici.
    COk tesekkur ederim yorumlariniz icin sayin chrzgs.

Yazdiklariniz dogru. Odemeler, belirli tarihlerde ve belirli tutarlarda olmadigi icin, yillik ortalama getiri XIRR formulu ile excelde hesaplanabiliyor. Aksi halde altindan kalkmak mumkun degil.

Bu yaziyi okuyan herkese de yatirim kararlarinin olcumu icin, bu formulu kullanmalarini tavsiye ederim. Allianzin yillik ortalama getirisi(56%) benim hesaplamamdan(54%) daha iyi cunku ben net cebime girene gore hesapliyorum. Vargiler dusuldukten sonra bir diger deyisle. Bir de kredi kartimdan cekildigi icin, valorlu gidiyor allianz, ben kredi kartimdan kesildigi an, direk excele giriyorum. 2% lik fark normal bu sebeple.

Yurt disinda yonettigim 2 portfoy var. TUrkiye de yonettigim 1 portfoy var. Babamdan gelecek bu BES i de TR portfoyune ekleyecegim.

Nasil yapilir, nasil bir yontem izlenir bilmiyorum ama bir platformda konusmak, yazismak guzel olabilir. Vakit de lazim tabi.

6.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    COk tesekkur ederim yorumlariniz icin sayin chrzgs.

Yazdiklariniz dogru. Odemeler, belirli tarihlerde ve belirli tutarlarda olmadigi icin, yillik ortalama getiri XIRR formulu ile excelde hesaplanabiliyor. Aksi halde altindan kalkmak mumkun degil.

Bu yaziyi okuyan herkese de yatirim kararlarinin olcumu icin, bu formulu kullanmalarini tavsiye ederim. Allianzin yillik ortalama getirisi(56%) benim hesaplamamdan(54%) daha iyi cunku ben net cebime girene gore hesapliyorum. Vargiler dusuldukten sonra bir diger deyisle. Bir de kredi kartimdan cekildigi icin, valorlu gidiyor allianz, ben kredi kartimdan kesildigi an, direk excele giriyorum. 2% lik fark normal bu sebeple.

Yurt disinda yonettigim 2 portfoy var. TUrkiye de yonettigim 1 portfoy var. Babamdan gelecek bu BES i de TR portfoyune ekleyecegim.

Nasil yapilir, nasil bir yontem izlenir bilmiyorum ama bir platformda konusmak, yazismak guzel olabilir. Vakit de lazim tabi.
    Üstad selamlar,

Sayın mavi1610mavi nin yaptığı hesaba göre elimize geçen para hangi fona girdiğimize göre müthiş değişiyor. Bunu hesaplamalarınıza dahil ettiniz mi? (Çıkacağınız zaman (56 yaş ya da 10 sene) %5 ile 15 arasında bir stopaj dan da bahsediliyor. Birde günlük kesilen fon yönetim gideri var. Bunu da katmak gerekmez mi hesaba? Para artınca inanılmaz rakamlara ulaşıyor bu.)

Bahse konu hesaplama linki:
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...25#post6223025

Alıntı Originally Posted by Moruf Yazıyı Oku
    Üstad selamlar,

Sayın mavi1610mavi nin yaptığı hesaba göre elimize geçen para hangi fona girdiğimize göre müthiş değişiyor. Bunu hesaplamalarınıza dahil ettiniz mi? (Çıkacağınız zaman (56 yaş ya da 10 sene) %5 ile 15 arasında bir stopaj dan da bahsediliyor. Birde günlük kesilen fon yönetim gideri var. Bunu da katmak gerekmez mi hesaba? Para artınca inanılmaz rakamlara ulaşıyor bu.)

Bahse konu hesaplama linki:
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...25#post6223025
    Sayin Moruf,

Hesaplamam da butun giderler dusultukten sonradir. Butun hesaplamalarim, tum giderler ve vergi dusultukten sonradir. Fonun fiyati, bahse konu olan gider dusultukten sonra olusur. TEFAS ya da BEFAS da gordmus oldugunuz fon fiyatlari, fon gideri dusultukten sonra olusan fiyattir.

5 yillik, 10 yillik vs hesapalamalar tabiki yapilabilir ama butun dunyada gecerli olan hesaplama yillik ortalama getiridir. Yillik ortalama getirinizi benim gibi hesaplayin, daha sonra bu getirinizi karsilastirmak istediginiz benchmark ile kiyaslayin. Sizi mutlu ediyorsa devam edin, etmiyorsa yatirim yapmayin tabiki.

8.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Sayin Moruf,

Hesaplamam da butun giderler dusultukten sonradir. Butun hesaplamalarim, tum giderler ve vergi dusultukten sonradir. Fonun fiyati, bahse konu olan gider dusultukten sonra olusur. TEFAS ya da BEFAS da gordmus oldugunuz fon fiyatlari, fon gideri dusultukten sonra olusan fiyattir.

5 yillik, 10 yillik vs hesapalamalar tabiki yapilabilir ama butun dunyada gecerli olan hesaplama yillik ortalama getiridir. Yillik ortalama getirinizi benim gibi hesaplayin, daha sonra bu getirinizi karsilastirmak istediginiz benchmark ile kiyaslayin. Sizi mutlu ediyorsa devam edin, etmiyorsa yatirim yapmayin tabiki.
    Üstad teşekkürler,

Yukarda youtube videosunda linkini attığım fon yönetim giderleri konusunda ne düşünüyorsunuz?
    Amerika' da bayağı problem olmuş. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

Hem 56 yaşına kadar çıkmamayı taahhüt edicem hem fon yönetim gideri olarak %3-4 civarı kesilecek hemde çıkışta stopaj vs. Bir şeyi taahhüt ediyorsam, kendimi yükümlülük altına sokuyorsa daha az ücret ödemem gerekmiyor mu? Bu BES'te valör zamanları da ilginç. Geçen değiştireyim dedim fonumu 10 gün sonra anca değiştirdiler. Hisse fonuna geçsem ertesi gün istediğim fona geçebiliyorum. Sn.mavimavi1906 ya teşekkürler. Forumun bu özelliğini seviyorum. Farklı fikirler var.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •