Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 3949 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    2005 ten beri sistemdeyim. Bes Emeklisi olduğumda portföy birbuçuk milyona yaklaşacak maşallah diyelim lütfen.

Hangi tarihte nereye yatırdığım uzun yıllardır bu başlıktaki mesajlarımda mevcuttur.
    Hocam önce maşallah diyelim çok güzel gözüküyor. Yani şu tabloları görüp insanların bes yatırımına çöp diye atıfta bulunması çok talihsiz.

Şimdi bu çok eleştirilen fon yönetim ücretleri bes yönetim ücretlerinden ne kesiliyor olacak veya ne kadar kesilmiş bu zamana kadar onla ilgili data çekebiliyor musunuz hesabınızdan ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,733
     Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku
    Hocam önce maşallah diyelim çok güzel gözüküyor. Yani şu tabloları görüp insanların bes yatırımına çöp diye atıfta bulunması çok talihsiz.

Şimdi bu çok eleştirilen fon yönetim ücretleri bes yönetim ücretlerinden ne kesiliyor olacak veya ne kadar kesilmiş bu zamana kadar onla ilgili data çekebiliyor musunuz hesabınızdan ?
    Açıkçası ben kesintilere hiç kafa yormadım. Her fonu yöneten yerine göre departman büyüklüğünde kadro olduğunu anlatmışlardı seminerde.
    Örnek: koç iştirakleri bes fonu olsun. Bu fon yöneticisi kadro koç grubunda hangi hissenin temeli daha sağlam ise o hissenin bu fondaki ağırlığını artırıp ötekilerin ağırlığını azatıyor. Yani çürük elmaları ayıklıyor.o yüzden toplam gelire odaklanıyorum.

Ama getirisi yüksek fonların kesintisinin yüksek olduğunu biliyorum. Özetle :
    Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez.
    Kesintiye değil getiriye bakalım…

3.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Açıkçası ben kesintilere hiç kafa yormadım. Her fonu yöneten yerine göre departman büyüklüğünde kadro olduğunu anlatmışlardı seminerde.
    Örnek: koç iştirakleri bes fonu olsun. Bu fon yöneticisi kadro koç grubunda hangi hissenin temeli daha sağlam ise o hissenin bu fondaki ağırlığını artırıp ötekilerin ağırlığını azatıyor. Yani çürük elmaları ayıklıyor.o yüzden toplam gelire odaklanıyorum.
    kesinlikle bende aynı mentalitedeyim. Sadece bunca senelik bir hesap üzerinden bu dataları görmek iyi olurdu. Uçuk kaçık birşey çıkacağını düşünmüyorum çıksa da bu getiri geldikten sonra dediğiniz gibi dikkate alınmasına gerek yok helali hoş olsun.

4.  Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku

Kesintiiler çok önemli hani başarı gösterirsinde %5 kesersin onu anlarım.Altın fonunun %1,5 kesintisi nedir Allah aşkına. %0,1 i geçmemeli. Hisse fonlarda gider kesintisi yüksek olsun, getiriside yüksek olsun. Ama olmuyor. Yatırım fonlarındaki hisse fonlarına göre besteki hisse fonlar vasat. Ama gider kesintisi aynı. Hatta şöyle örnek vereyim MAC fonu gider kesintisi %1,5 besteki fonlar %2,5. Garanti para nede olsa performans göstermeye gerek yok tavukları kümese toplamışlar. Kendimi öyle görüyorum şuan

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •