Sayfa 395/491 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445 ... SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 3,153 - 3,160 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,722
     Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Hangi tarihte nereye ne kadar yatırdığınızı paylaşırsanız son getiriniz ne oldu görebilirsek daha iyi fikir sahibi oluruz. Ben bese yatırım yapıpta ciddi kazanç elde eden görmedim.
    2005 ten beri sistemdeyim. Bes Emeklisi olduğumda portföy birbuçuk milyona yaklaşacak maşallah diyelim lütfen.

Hangi tarihte nereye yatırdığım uzun yıllardır bu başlıktaki mesajlarımda mevcuttur.

2.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Çok güzel tespitler benimde besim var bende yönetmeye çalışıyorum. Ama sistemde çok fazla tuzak var ve bunlar pek dillendirilmiyor. Bende bunları eleştirerek aslında farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Çok fazla insan bese alınıyor birçoğuda fonları bile bilmiyor. Sistemi kuranlar sanki bu durumu özellikle kullanmak istiyor gibi geliyor bana. Millet parasını yatırsın zaten anlamazlar bizde birikim adı altında onların parasını kullanalım.

Fon yıllık ücretleri çok yüksek düşürülmeli, madem teşvik var stopaj kaldırılsın, devlet katkısını ben istediğim fonda değerlendireyim. Yatırım fonlarından da fon seçme özgürlüğüm olsun. Bunlar olmadığı sürece bes bana göre tasarruf aracı değildir. Dediğiniz gibi parayı tutamıyorum harcıyorum en azından bes yapayım orda dursun diyenlere uygundur. Bende zamanında bese çok güvendim inandım ama ciddi hayal kırıklığına uğradım. Öğrendiklerimide buradan paylaşıyorum. Belki sistemi kuranlar bu eleştirilerimizi okurda bişeyleri düzeltirler.
    Hocam tuzaklar dediğiniz neler oluyor tam olarak

3.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    2005 ten beri sistemdeyim. Bes Emeklisi olduğumda portföy birbuçuk milyona yaklaşacak maşallah diyelim lütfen.

Hangi tarihte nereye yatırdığım uzun yıllardır bu başlıktaki mesajlarımda mevcuttur.
    Hocam önce maşallah diyelim çok güzel gözüküyor. Yani şu tabloları görüp insanların bes yatırımına çöp diye atıfta bulunması çok talihsiz.

Şimdi bu çok eleştirilen fon yönetim ücretleri bes yönetim ücretlerinden ne kesiliyor olacak veya ne kadar kesilmiş bu zamana kadar onla ilgili data çekebiliyor musunuz hesabınızdan ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,722
     Alıntı Originally Posted by chrzgs Yazıyı Oku
    Hocam önce maşallah diyelim çok güzel gözüküyor. Yani şu tabloları görüp insanların bes yatırımına çöp diye atıfta bulunması çok talihsiz.

Şimdi bu çok eleştirilen fon yönetim ücretleri bes yönetim ücretlerinden ne kesiliyor olacak veya ne kadar kesilmiş bu zamana kadar onla ilgili data çekebiliyor musunuz hesabınızdan ?
    Açıkçası ben kesintilere hiç kafa yormadım. Her fonu yöneten yerine göre departman büyüklüğünde kadro olduğunu anlatmışlardı seminerde.
    Örnek: koç iştirakleri bes fonu olsun. Bu fon yöneticisi kadro koç grubunda hangi hissenin temeli daha sağlam ise o hissenin bu fondaki ağırlığını artırıp ötekilerin ağırlığını azatıyor. Yani çürük elmaları ayıklıyor.o yüzden toplam gelire odaklanıyorum.

Ama getirisi yüksek fonların kesintisinin yüksek olduğunu biliyorum. Özetle :
    Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez.
    Kesintiye değil getiriye bakalım…

5.  Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku
    Açıkçası ben kesintilere hiç kafa yormadım. Her fonu yöneten yerine göre departman büyüklüğünde kadro olduğunu anlatmışlardı seminerde.
    Örnek: koç iştirakleri bes fonu olsun. Bu fon yöneticisi kadro koç grubunda hangi hissenin temeli daha sağlam ise o hissenin bu fondaki ağırlığını artırıp ötekilerin ağırlığını azatıyor. Yani çürük elmaları ayıklıyor.o yüzden toplam gelire odaklanıyorum.
    kesinlikle bende aynı mentalitedeyim. Sadece bunca senelik bir hesap üzerinden bu dataları görmek iyi olurdu. Uçuk kaçık birşey çıkacağını düşünmüyorum çıksa da bu getiri geldikten sonra dediğiniz gibi dikkate alınmasına gerek yok helali hoş olsun.

Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Hangi tarihte nereye ne kadar yatırdığınızı paylaşırsanız son getiriniz ne oldu görebilirsek daha iyi fikir sahibi oluruz. Ben bese yatırım yapıpta ciddi kazanç elde eden görmedim.
    Asagidaki linkten yonettigim babamin adina olan BES detaylarini bulabilirsiniz. XIRR sayfasinda, gun gun ne kadar para yatirdigimi gorebilirsiniz. Hem dolar hem euro cinsinden.

Summary sayfasinda yillik ortalama getirimi de hesaplanmis sekilde gorebilirsiniz.

TL cinsinden yillik ortlama getirim: 54%
    DOlar cinsinden: 13.4%
    euro cinsinden: 15.7%

yillik ortalama 13.4% dolar cinsi getiri, dunyanin her yerinde basarili bir performanstir. BES baslangici 2013 eylul.

Kendi adima olan BES de ise daha iyi bir getirim var. babam seneye emekli olacagi icin, vaktinden once hisselerden ciktim maalesef.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Asagidaki linkten yonettigim babamin adina olan BES detaylarini bulabilirsiniz. XIRR sayfasinda, gun gun ne kadar para yatirdigimi gorebilirsiniz. Hem dolar hem euro cinsinden.

Summary sayfasinda yillik ortalama getirimi de hesaplanmis sekilde gorebilirsiniz.

TL cinsinden yillik ortlama getirim: 54%
    DOlar cinsinden: 13.4%
    euro cinsinden: 15.7%

yillik ortalama 13.4% dolar cinsi getiri, dunyanin her yerinde basarili bir performanstir. BES baslangici 2013 eylul.

Kendi adima olan BES de ise daha iyi bir getirim var. babam seneye emekli olacagi icin, vaktinden once hisselerden ciktim maalesef.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

Allianzin hesaplamasina gore yillik ortalama getirim 56%

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by anti panik Yazıyı Oku

Masallah diyelim sayin anti panik!

Sayfa 395/491 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •