Sayfa 658/1002 İlkİlk ... 158558608648656657658659660668708758 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,257 - 5,264 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Melihşah neyin yanlış olduğunu yazmış... benim fazla bir şey eklememe gerek yok... bu iktisatçıları hepimiz severiz ama borsadan maalesef pek anlamıyorlar, çünkü yıllardır uzaklar bu piyasadan... oturup ses getirmesi için, yazmış olmak için, baştansavma yazılmış bir yazı... mahfi hocanın şu an endeksin f/k'sından da, dolar bazlı değerinden falan da haberdar olmadığına eminim... ve ona bu yazıyı asla ve asla yakıştıramadım... anlamadığı ya da yıllardır uzak kaldığı bir konuda yazması gerekmezdi...

2. bugün faizleri yıllık %70 e çıkardık deseler borsa da pek kimse kalmaz , gider faize koşar (ben dahil), faiz hassasiyeti olan da altına hücum
    eee bu kadar insan hisse satarsa borsa 1 kere değil , bir kaç kez çöker , çökerken de şu hisse az düşmüş diye bakmazlar
    yani matematik gibi bir kural bu , adam bunu anlatmış

yarın olacak dememiş ama bir gün olacak demiş , bunda ben yanlış bir şey göremedim

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    https://www.mahfiegilmez.com/2022/12/paradan-kacs.html
    Şu yazıda bi tane politik yada siyasi bir şey yok, Adam genel hatları ile ekonomiden bahsetmiş. Ulan cahillik insana nasıl bir özgüven veriyor arkadaş.
    Ülkenin ve insanının niye her yıl daha çok fakirleştiğinin açık kanıtı.

4. decamercion cahillik sıfatını benim için kullandıysan sana fazlasıyla iade ediyorum... terbiyeni takın bence yorum yaparken saygısızlık etme hiç kimseye...

5. Yazısının bitişi şöyle,

Böyle bir ortamda ‘borsa rekorlara doymuyor, demek ki ekonomi iyi gidiyor’ demek gerçekçi değil. Günü gelip de faiz enflasyon düzeyine çıkarılmak zorunda kalınınca o rekorlara doymayan borsadaki hisse değerleri ve gayrimenkul fiyatları bu kez çöküşlere doymaz hale gelecek.

Ve bir yorum yazışması,

Hocam borsa için kaçınılmaz çöküş doğrudur. Ancak şahsen gayrimenkul fiyatlarında çöküş olacağını düşünmüyorum.. En fazla bir süre stabil kalır. Elbette Döviz bazında geri gelmesi mümkündür.

YANITLA

Mahfi Eğilmez10 Aralık 2022 17:11
    Ekonomik bakış açısından döviz bazında geri gelmesi çöküş demektir.

Adsız10 Aralık 2022 17:36
    Döviz bazlı bakılacaksa borsa da bir rekor yok o zaman zaten

mackolik10 Aralık 2022 19:01
    Hocam cevap verir misiniz? İşinize geleni yorumluyorsunuz galiba

Akademisyen kişilikli insanlar bunlar.. İllaki bir şekilde borsadan da anlıyordur, fon dan da bilumum yatırım araçlarından. Özellikle tahvil piyasasından. Ama anlamak bilmek demek o piyasada para kazanmak anlamına gelmiyor. Sonuçta risk almak, hayatın gerçeklerinden. Risksiz para +5 reel faizde olacak para kazanacak, komik yahu. Hangi ülke böyle bir reel faiz kazancı sağlıyor güncel durumda ?? Cevap ise yok öyle bir şey..
    Gerek ticaret olsun gerek finansal piyasalar olsun risk alan ve kazanan haklıdır. Bu Mahfi hocanın işi biraz siyasi gibi görünüyor.

Faiz hangi durumda artmak zorunda kalır? Döviz yukarı agresivlesirse , olma durumu yoksa ki seçime kadar böyle gidecek deniyor . Faiz artışını kale e almak ilginc

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yani inceliyorum ama yabancı tarafına pek aklım ermiyor, bundan sonra yükseliş olur mu olmaz mı kestiremiyorum, bir yandan da satsam ne alayım diyorum, ya riske girip bist fonlarını arttıracağım ya da değişkenlerde yerimde sayacağım.
    bankaların döviz miktarı %20 den %5 e indirildi.
    Eğer ben borsadaysam, kendime göre alıntılarım bunu.
    %9 dan kredi para alanlar napıyordu. alabildiği kadar dolar alıyordu. çünkü dolar şahlanmalıydı.
    %20 banka döviz alıp atamıyacak. %5 de o iş bitiridi. bu parayı nasıl değerlendirecek.gayrımenkul altın vs vs. de iş değil. Oda girecek borsaya. O zaman banada aynı yolu takip etmek düşer. elimdeki bütün döviz barındıran fonları satarım. remzi özdemir bile. dolar uçacak dediği zaman dolar 15 tl idi. garan DA 15 tl idi. herkese dolar al diyen adam niye kendisi garan aldı.şunun için aldı. garanı 31 e sattı. sonra tekrar dönüp dolar almadı herhalde. herkes işine bakıyor. kimsenin dövizinin bekçi si olacak değilim. herkes taş atsın kolu açılsın

8. Phillip Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu ve Ak Portföyün yönetim ücretleri artmış.

Haberin kaynakları;
    https://twitter.com/FonTakip/status/1599776927941730304

https://twitter.com/FonTakip/status/1601662834689314816

Sayfa 658/1002 İlkİlk ... 158558608648656657658659660668708758 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •