Neyse.. Biraz sakinledim. izlenimlerimi aktarayım. Gerisini siz değerlendirin. Benim kafamda bir fikir oluştu. ama sizlerin düşünceleri neler onları öğrenelim. Herkesin bakış açısı elbette farklı, zaten piyasa dediğimizde bu değil mi?
DOAS ve TOASO gezdim. Sıfır otomobil fiyatları aslında normal gibi görünsede sıradan vatandaşların araba alması biraz zor görünüyor. Yeni araba alacak olanlar var ise eğer Ocak ayında gelmesi muhtemel zamlardan önce hareket etmesi lazım. Sıfır otoya el sürülmez bence. Ancak bu konu hakkında fikirler kişiden kişiye değişir. Eğer yatırım amacıyla bakıyorsanız ki bakılmaz. Araba yatırım aracı değildir. Adı üstünde araç. Bakmayın siz son dönemde otomobil fiyatları arttı diye , döviz kaynaklı ve aynı zamanda insanların kaçacak başka alanı kalmadı. Yetkili satıcıda çalışan arkadaşlarda aynı fikirdeler. Bu fiyatlardan araba satışı bizim açımızdan da zor olur diyorlar. Yani gelecek dönem satışlar tehlikeli. Bir önceki dönemdeki satışları yakalayamayacakları görünüyor. İkinci el satışları yapan kurumsal firmalardan borsada olan yeşil var. Ben uzak dururum. Çeşitli hikayeleri var. Ama ben uzak dururum.
Borsa açısından bakarsak.,bu arada sıfır olan araçların elektrikli olanlarında satışlar öyle ahım şahım bir adette değilmiş. Yani elektrikli araçların fiyatlarıda az buz değil. Yani eşarj falan filan hikayeleride yalan oldu. Elektrik işi de tırt . Benzinli ve dizel araçlar satış olarak eski düzeyde olmasa da aynı rakamlarda devam edecek. Bu da TUPRS TRCAS açısından olumlu. Fiyat grafiklerini iyi inceleyin ama, bunu fiyatlamış gibi görünüyor. TOGG ile ilgili beklentiler satışların düşüklüğünün sebeplerinden biri olabilir diye de bir fikir beyan eden oldu. Bu TOGG ile ilgili firmaların grafiklerini tekrar gözden geçirmek gerekebilir. (Fikir olarak )
Benden bu kadar ..
Bu arada biz NİSSAN da karar kıldık.
(Japon Yeni.usd /jpy pariteye dikkat)
Yer İmleri