Sayfa 135/892 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon
Arama sonucu : 7135 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Ömür Yazıyı Oku
    Patronun dedigini iyi ihtimalle yorumlayip yilsonu 4 mil. diyelim.
    2022 üçüncü çeyreği yaklasik 1 milyardi.
    Bu son çeyrek 1.5 mil. olup bir önceki çeyreğe göre %50 artış kaydetmiş olacak ki ciro büyümesi açisindan hiç fena değil.
    (Elbette bu senaryoda yıl sonunu 4 mil. kabul ettm. Yıl sonu 3.5 mil. olursa herhangi bir gelişim olmayacak)
    FK hesaplamasinda son dört çeyrek karı hesaplaniyor. 2021 son çeyregi yerine bu gelecek olani ekleyince yine de FK mevcut durumdan düşecektir. Tabi net hesaplamalari bilmiuorum. Ama kabaca durum bu.
    Zaten şu oyun değiştirici "enerji yönetmeliği"nin değisimi çok olmadi. Asıl onun etksiisyle son dönemde artan ve gelecek yılla patlama yapmasi beklenen talebi de hesaba kat. İşte panel üretiminden,sunjunior'dan,artan trafo kapasitesinin yansimasindan falan da pay biçince hasılat ciddi biçimde artmaya devam edecektir.
    Siemensle birlikte gecekte tedricen artarak ihraç edilmesi planlanan aksamların katkısı, ERCB işi falan filanlar da olacak.
    Aslında sabredene ciddi ekmek var ama gel de Cuma efsane KAP'ı,bugünkü ekstra efaane KAP'ı, pattonun ılımlı açıklamaları ve patlayan endekse rağmen seans sonuna doğru utanmasa eksiye gidecsk fiyat hareketlerine maruz kalıp da geleceğe odaklanabiliyosan odaklan!
    hocam bu kadar tezcanlı olmayın ama, zira kısadaki hareketler büyüklerin oyun alanıdır sadece seyretmek yeterli diye düşünüyorum. bizim için hisse fiyatındaki olay, en kötü ihtimalle aylık yahut 2 aylık hareketleri takip etmek olacaktır. gerisi palavra.

2.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Yanlış hatırlamıyorsam 2021 son çeyrek net karı 220 mio yani fk yükselecek. Aslında çok sorun değil, 2023'ün 2 3 çeyreğinde artık ihtiyarlar yazmaya başlar inşallah. Ancak tek poz kağıt taşımak insanı yoruyor biraz azaltıp yükümü hafifletmem lazım. Yoksa obsesif olup çıkıyorsun.
    Hele o kağıt endeksin patlama yapıp kendisinin de 500 milyonluk iş açıkladığı günün sonunda devre kesince valla billa allak bullak oluyor insan! Ben komple Gesan'dayim. En azindan Aralik sonuna kadar böyle olacak. Aralik sonrasi duruma göre sepet yapacağım insallah. Ama bu gelgitli hallerine ay sonuna kadar bile sabır göstermek cidden zor iş.

3.  Alıntı Originally Posted by ikasemre Yazıyı Oku
    burada fiyatlanan şey 4. çeyrek bilanço olsa incik boncuk edelim hocam fakat şu seviyede o kadar gerekli görmüyorum. fk aynı bile kalsa muhim değil. zaten patron 3,5-4 bandında ciro gelecek dedi. buradan %15-20 arası net kar gelir, hesap az çok ortada. ha biraz üstü ha biraz altı hiç fark etmeyecek benim için. almanya yatırımı kararı ile benim için işler değişti. minumum 2023/4 de bilançoda ne olmuş bitmiş diye didik-didik kontrol edeceğim.
    Aynı fikirdeyim, buraya kadar gelmiş ortalama maliyetli bir yatırımcının en azından 2023 sonunu görmesi gerektiğini düşünüyorum.

Beni en çok heyecanlandıran Almanya yatırımı, en nefret ettiğim de ortaklık yapısı.

Ali bey biraz ekranda heyecanlanmış gibi, kar marjınıda geçiştirdi gibi sanki ama emin olarak söylediği şey 2023 yılında talep patlaması olacağı.

4.  Alıntı Originally Posted by ikasemre Yazıyı Oku
    hocam bu kadar tezcanlı olmayın ama, zira kısadaki hareketler büyüklerin oyun alanıdır sadece seyretmek yeterli diye düşünüyorum. bizim için hisse fiyatındaki olay, en kötü ihtimalle aylık yahut 2 aylık hareketleri takip etmek olacaktır. gerisi palavra.
    Borsadaki tüm mazisi 1 ay olan bir adam için hazmı zaman alacak bir deneyim evresindeyim. Aslında fiyat hareketlerinin zaman zaman kendi mecrasının doğallığında ilerlemediğini (bugünkü gibi) kestirmek güç degil ama ne olursa olsun şu düşünce derinlerde bir yerde hep ses ediyor bana: :Lan oglum trene atlayan atlamış,hissenin geleceği fiyatlanmış. En baba haberde bile hisse artik adamakıllı tepki vermez olmus. Herkes gözlerini iştirakin arzına ve dolayisyla yeni oğlana çevirmis. Ne demeye beklentiye giriyosun ki? Sen de trene zamaninda binenler gibi kendine uygun,yolun başında tren bul ve bu sevdadan yol yakinken vazgec!"
    Valla bu sesi bastırsam çok mutlu olacağım ama işte...

5. Ayrıca her şeyden bağımsız olarak da tamam KAP bombardımanı olacak diye iddia eden de benim. Nitekim bugün ikinci KAP da geldi ama.
    Allah aşkına, yok bedelsiz kararı aldık, oğlum yolla KAP'ı! Yok Şimdi Bedelsizin başvurusunu yaptık,oğlum yolla KAP'ı! Yok şimdi SPK'nin kapısindan girdik,yolla KAP'ı! Yok dosyayi memura verdik,yolla KAP'ı!
    Yani bayağı byaği uyuz oluyorum sırf coşku versin diye milleti enayi yerine koyan sözümona bu bilgilendirmelerden!

6. Çek Cumhuriyetine 500 bin dolarlık trafo satacaz KAP'larından da hiç hazzetmemiştim. Sanki aslinda bi halt yapabildiğimiz yok maksat iş yapiyor görünelim amacı güdüyordu ama aslinda şirketi komik göstrriyordu. Tam dedik ne güzel Turkcell,bugün Başkent Elktr. toplam 30 mil. dolar,hah şöylee. Şimdi de bu Bedelsiz tiyatrosu dönecek

7.  Alıntı Originally Posted by mehmetyun Yazıyı Oku
    oraya hiç girme 2 li tepe değildir değildir diyorum ama bariz var umarım çalışmaz..

2li tepe formasyonu en son kontr de çok iyi çalıştı ama şu sıra şu endeks yükselişinde çalışmasını ummuyorum olmasında :D
    Kap haberiyle Info satiyorsa hemen satıp alttan almak mantıklı imiş. .

8.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Hocam haklısınız bedelsiz bölünme şirketin dramatik bir şekilde büyüdüğünü gösteriyor. Hatta büyümenin en önce göstergelerinden bu olumlu ancak gerçekten uçuk bir şekilde abartılıyor.

Ben bütün gruba sordum, bu vesileyle de size de sorayım son çeyrek beklenen ciro ve net kar arji düşük değil mi ? Sizin görüşünüz ya da beklentiniz neydi acaba? Keko gelsin ona da soralım 🙂
    Syn,Gueno_33, son çeyrek derken 3 çeyreği kastediyosanız, bunun yeni açılacak fabrikalardan dolayı finansal giderlere aktarıldığından bilançodada finansal giderlerin artışının çok fazla olduğu görüldü,kekoda bunu kaçırdım hesaba katmadım dedi o yüzden beklenen kar gelmedi,eğer 4 çeyreği kastediyosanız bugün Y.K Başkan yardımcısı açıklıyo satılan hisselerden gelen parayı buraya aktardık 3,5-4 mlyr ciro bekliyoruz diyo bunu düşük görmek biz yatırımcılara kalmış artık kararımızı kendimiz vermeliyiz.

Sayfa 135/892 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •