Arama sonucu : 1961 madde; 1 - 8 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Mesela UKOIL 'e baktım bile demin

Haftalık grafikte bariz düşüş trendi var, ve orada işlem yapıyor olsaydım kesin satış için D1 grafikte pusuya yatardım

Hatta seviye de vereyim: Bu gece için 79,62 ye bekleyen SATIŞ Emri koyardım. SL seviyem de 83,75 olurdu...
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Mesela UKOIL 'e baktım bile demin

Haftalık grafikte bariz düşüş trendi var, ve orada işlem yapıyor olsaydım kesin satış için D1 grafikte pusuya yatardım

Hatta seviye de vereyim: Bu gece için 79,62 ye bekleyen SATIŞ Emri koyardım. SL seviyem de 83,75 olurdu...
    Tesekkurler

Bu da benim analizim..

https://www.hizliresim.com/5owcciz

Aşağı ve yukarı hedefler. Once bir beklerdim. Cunku ne tarafa gidecegini gercekten bilmiyorum. Ama hangisini once yaparsa diğer yone pozisyon acardım..

85.70 görürse 77 hedefli kısa
    77 görürse 85.70 hedefli uzun..

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Tesekkurler

Bu da benim analizim..

Aşağı ve yukarı hedefler. Once bir beklerdim. Cunku ne tarafa gidecegini gercekten bilmiyorum. Ama hangisini once yaparsa diğer yone pozisyon acardım..

İki yönlü stratejiniz olması çok güzel bence. Belli bir yönle duygusal bağ kurmamak açısından yani...

Tek yönlü stratejilerde bir süre sonra algıda seçicilik gündeme geliyor. İnsan hep kendi işlemini destekleyen şeyleri görüp, ters istikameti gösteren elementleri görmezden geliyor.

H4 'te işlem yapıyor olsaydım, bir üst zaman dilimindeki yönü (D1) filtre olarak kullanırdım şahsen. Yani ALIM işlemlerine odaklanırdım. 82,49 'a bekleyen ALIM koyardım yani.

Ama W1 grafik baskın şekilde düşüşte. Bu yüzden SL olursam hiç üzülmezdim

Telefon ekranında analiz yapmak zor olmuyor mu yaw?

İyi geceler

Tesekkurler

Bu da benim analizim..

Evet brent sanırım dünden onceki gun 86 gordu.. Yukarıdaki hedefim 85.70 di.. Ve düşüşe geçti.. Şu an 82 lerde.. Yani 86 dan kısa acsaydim 77 hedefli güzel olurdu. Fakat brentte kısa acmam

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Evet brent sanırım dünden onceki gun 86 gordu.. Yukarıdaki hedefim 85.70 di.. Ve düşüşe geçti.. Şu an 82 lerde.. Yani 86 dan kısa acsaydim 77 hedefli güzel olurdu. Fakat brentte kısa acmam
    0,25 Hacimle işlem açıcam.

SL: 90,94

Haftalık grafik baz alınarak açılan bir işlem olduğu için tüm ay sürecek büyük ihtimalle SL olmazsam.

Tesekkurler

Bu da benim analizim..

İşte bunu diyorum size.. Ben sabretsem çok kazanicam ama hep tehlikeye atlıyorum.. Erken çıkıyorum pozisyondan..

Yani misal 86l5 deb shortlasaydim ve bekleseydim şimdi koseydim..

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    İşte bunu diyorum size.. Ben sabretsem çok kazanicam ama hep tehlikeye atlıyorum.. Erken çıkıyorum pozisyondan..

Yani misal 86l5 deb shortlasaydim ve bekleseydim şimdi koseydim..
    Piyasa Yapıcının en büyük silahı bu zaten. Bir aşağı bir yukarı çıkan mumlar vesilesiyle psikolojimizle oynayıp adrenalin salgılattırıyorlar bize. Bu da sağlıklı karar almamıza mani oluyor.

İlk erken kapatmayışıızda da geri döner fiyat. Bu sefer de "kanaat edip kapatsaydım" keşke dedirtir

Bu arada tebrik ederim - valla kendim kazanmış kadar sevindim...

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Piyasa Yapıcının en büyük silahı bu zaten. Bir aşağı bir yukarı çıkan mumlar vesilesiyle psikolojimizle oynayıp adrenalin salgılattırıyorlar bize. Bu da sağlıklı karar almamıza mani oluyor.

İlk erken kapatmayışıızda da geri döner fiyat. Bu sefer de "kanaat edip kapatsaydım" keşke dedirtir

Bu arada tebrik ederim - valla kendim kazanmış kadar sevindim...
    Teşekkur ederim

Selim bey az pozisyon ile beklemek lazım. Ve bunu alışkanlık haline getirmek.. Hemen vazgeçmemeli. Fiyatı döndürüp duruyorlar aynı yerlerde

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •