Sayfa 668/993 İlkİlk ... 168568618658666667668669670678718768 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 5,337 - 5,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı adayı konusunda para babaları devlet ile iş yapanlar neden Kılıçtaroğlunu istemez. Kılıçtaroğlu muhtemelen son kez seçime girecek Cumhurbaşkanı olursa sermaye grupları para babaları devletle iş yapanlar rahat olmayacak daha çok halkçı politika izlemesi mümkün. Bu yüzden bunu istemezler gibi. Mansur Yavaş ile ilgili düşüncelerim de Kılıçtaroğluna benzer.
    Is'te tam da bu yuzden, millet bunlarin istemedigini getirecek.

Yukarda bir yerde yazdik, SGK ve Bagkur emeklilerinin durumunu.

Bu emekliler gecinecek kardesim..! dediginde bu halkci politikami olacak..?

1954'te bu gune surekli dinci, sagci, hirsiz iktidara geldi.

Her donemde gelen, Iscimizi, emeklimizi enflasyona ezdirmeyecegiz sloganiyla geldi.

Geldigimiz bu noktada SGK ve Bagkur emeklisine odenen aclik sinirinin cok altinda.

Simdi bunlarin durumunu duzeltmek, halkci politika mi olacak ? Adam ac kardesim ac.

2. Türkiye deki enflasyon sorununun, merkez bankası bağımsızlığının olmaması nedeniyle daha da arttığı, Erdoğan para politikasında ipleri elinde bulundurmaya ve faiz oranlarını düşük tutmaya devam ettikçe TL nin aşırı baskı altında kalmaya devam edebileceği belirtilen raporda, muhalefetin kazanması durumunda ortaya çıkabilecek tabloya dair şu ifadeler yer aldı:

Türkiye deki seçimler rejim değişikliğiyle sonuçlanırsa, TL yakın tarihin en güçlü yükselişlerinden birini yaşayabilir. Yeni bir yönetim, merkez bankası bağımsızlığı, enflasyonu kontrol altına almak için ortodoks bir yaklaşım ve potansiyel olarak TL ile TL cinsi varlıklara
    yönelik yabancı sermaye girişlerine neden olabilir.

https://www.sozcu.com.tr/2022/finans...hmini-7529032/

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Son Olarak Kendi Yaptığı Darbenin de Mağduru Olmayı Başaran AK Parti, Ulaşılması Güç Bir Rekora İmza Attı...

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=409527
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Türkiye deki enflasyon sorununun, merkez bankası bağımsızlığının olmaması nedeniyle daha da arttığı, Erdoğan para politikasında ipleri elinde bulundurmaya ve faiz oranlarını düşük tutmaya devam ettikçe TL nin aşırı baskı altında kalmaya devam edebileceği belirtilen raporda, muhalefetin kazanması durumunda ortaya çıkabilecek tabloya dair şu ifadeler yer aldı:

Türkiye deki seçimler rejim değişikliğiyle sonuçlanırsa, TL yakın tarihin en güçlü yükselişlerinden birini yaşayabilir. Yeni bir yönetim, merkez bankası bağımsızlığı, enflasyonu kontrol altına almak için ortodoks bir yaklaşım ve potansiyel olarak TL ile TL cinsi varlıklara
    yönelik yabancı sermaye girişlerine neden olabilir.

https://www.sozcu.com.tr/2022/finans...hmini-7529032/
    Abi bu da çok uzun sürmez ki. Bizim borç faizi 50 milyar dolar hadi cds düştü 250 ye 7,5 faiz 40 milyar dolar faiz işler yolunda gitti yıllık 40 da cari açık her sene bu kadar parayı bulamayız. Önce yastık altında ki USD altın ekonomiye kazandırılması gerekir. Bunun için de devlet küçülecek bu da çok ayrı bir sorun o kadar memuru nasıl işten atacaksın. Çalışan sayısı kadar emekliye nasıl insanca yaşamak için maaş vereceksin. Seçimden sonra boşanma davası beş yıl sürecek en az. Uluslararası arası hukukla zaman alır fetoculere çöküldüğü gibi direk çökmek lazım.

5. Kendimden örnek vereyim aldığım bir aylık maaş ile Bosch marka çamaşır bulaşık makinesi çeyiz için alıyorduk. Altın borcu vardı bir gremse alıp üste para artıyordu. Bugün bir gremse 18 bin. Bosch marka çamaşır bulaşık makinesi ikisi 20-30 bin. Benim maaş 6 bin. Benim parami kim çaldı lan çabuk çıksın.

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Seve seve deseydi farklı olurdu , seninde mi gözün kalktı ulan mit , derdim ama öyle dememiş bak ne demiş ,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında tatilcilere seslendi. "Masalarda oturup 'Ben oy kullanmayacağım' diye ahkam kesmek demokrasiye uymaz. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir" diyen ve yer yer kürsüye vurarak konuşan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız.
    O gün kendisini görseydim aslı dururken neden çakmasına oy vereyim. Sandığa mandığa gitmeyeceğim bilginiz olsun derdim.
    bir halt olacağı yok.

7. Hayatımın utançlarından biridir. Bir daha olmayacak..

8.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Kendimden örnek vereyim aldığım bir aylık maaş ile Bosch marka çamaşır bulaşık makinesi çeyiz için alıyorduk. Altın borcu vardı bir gremse alıp üste para artıyordu. Bugün bir gremse 18 bin. Bosch marka çamaşır bulaşık makinesi ikisi 20-30 bin. Benim maaş 6 bin. Benim parami kim çaldı lan çabuk çıksın.
    Yine senin emekli maasin iyi, emeklilerin % 80'i 4.687 TL. ve altinda maas aliyor.

Halkci politikalar dediginiz de bunu populist politikalar diye okuyor cogu.

Tum emeklileri, aralarinda ayrim gutmeden, satinalma gucunu esas alarak, gecinebilir hale getirmek halkci politikadir.

Ancak bu yetmez, yeni yapilan Yusufeli Barajinin mulkiyetini SGK kurumuna vermek ve SGK yasasinda, hesaplardaki paranin SGK'ye gelir yaratmak disinda kullanilmaz diye hukum koymak da lazim.

Yoksa bunlar gittiginde, necip turk milleti ne yapar eder, dinci tarikatci ve hirsizi secer, oraya oturtur, onlar da yeniden soyguna baslar.

Simdi bazilari, yok artik..! diyecektir, 1954 ten beri tum siyasi tarihimizde olanlar bunlar.

Biraz ders almak lazim, bilmediginde, biliyoru oynamamak lazim.

4 tane hirsiz bakan suc ustu yakalandi,bunlar goturdukleri ile kaldi, hatta, bunlarin caldiklarindan ele gecirililenler, islemis faizi ile geri verildi.Bunlardan biri Cek Cumhuriyetine Buyukelci atandi.

Hirsizlik yolsuzluk olur anlarim ama bu kadari da olmaz dediginiz her seyi yasadi bu millet, o is 10 Milyon dolara olmaz diyen telefon konusmalarini canli, kulagiyla duydu.

20 yildir bu soygun suruyor, adamin umrunda degil, hala Kilicdaroglu'nu AKP listesine koyabiliyor.

Cehalet deyip gecemeyeceginiz gunlere geldik.

Sayfa 668/993 İlkİlk ... 168568618658666667668669670678718768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •