Sayfa 817/1312 İlkİlk ... 317717767807815816817818819827867917 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,529 - 6,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    yani, illa uç örnekleri baz almaya gerek yok.

güvenlik+otopark+temizlik+sabah akşam servis+çöp alma+ortak alan aydınlatma bu temel hizmetler için 420 tl ödüyorum..yılbaşında 600 olur...gayet makul bence...istanbulda yaşıyorsun bu tür bedelleri ödeyeceksin..önemli olan yiyici bir yönetim olmasın, aldığın hizmetin karşılığı ve makul ise aidat neden ödemeyelim.

bu işin sonu şuraya kadar gider..hatunlar dönüşümlü apartman merdivenlerini silsinler...hiç para ödemeyelim...imkanı olmayana bir şey demem, onu yapmak da ayıp değil...ama imkanım varsa aidatı, dediğim koşullar altında, seve seve öderim..sıkıntı yok benim için.
    ben yöneticiyim . klasik asansörlü apartman ,150 lira topluyoruz bozulan kırılan dökülen bu aidattan karşılanıyor . anca yetiyor . geçen gün sensörlü tavan lambası bozuldu işçilik dahil 350 tl verdim . yazın hidrofor bozuldu 3bin lira ödedik . şehirde yaşamaya adapte olamamış pislik insanlarla oturuyorsanız 20 lira bile aidat alsanız sorun olur .

istanbulda oturduğum sitede kuyu açtırmış yönetim. buna sayaç takmış. oradan sanki musluk suyu gibi kafasına göre fatura kesip cebe atıyordu. daha bilmediğimiz yakalanmayan neler var kim bilir. böyle olaylarda çok tabi.

2.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Nasıl bir mantık kurduğunuzu anlamadım. Site görevlisi hırsızı vursun mu istiyorsunuz? Sonuçta, hırsızı yakaladığında yine polise teslim etmeyecek mi?
    o bir caydırıcılık oluyor . adam düz ayak apartman varken onunla uğraşmak istemiyor .

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Istanbuldan Anadoluya manyak goc bekliyorum

buyrun okuyun

https://www.patronlardunyasi.com/hab...iyorlar/272330
    anadoluda ne iş yapacak sorması ayıp ? buyursun gelsin balıkesirin çanakkalenin ilçelerine . dükkanlar bile 25 senedir belli. iş yok fabrika yok . herşey 3 şehirde toplanmış.

4.  Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    anadoluda ne iş yapacak sorması ayıp ? buyursun gelsin balıkesirin çanakkalenin ilçelerine . dükkanlar bile 25 senedir belli. iş yok fabrika yok . herşey 3 şehirde toplanmış.
    İnsanlar büyük şehirlerlerde geçinemeyince küçük yerleşim yerlerine göçüyor, şirketler de çalıştıracak eleman bulamadığı için onların peşinden gidiyor.

https://ikmagazin.com/is-dunyasi/sir...ra-gocu-akimi/
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Sitenin balkon demirlerini aleminyum yapalım dediler daire başı 6 metre 390 daire gelen firmalardan en düşük veren metresi 350 tl daire başı 350*6= 2100 tl, 390 daire*2100 tl = 819000 tl
    Daha sonra bir site sakini başka birini buluyor aynı malzemeyi aynı işçilikle 600 bine yaparım diyor
    Basit bir işten yönetimin cebe atacağı 200 bin tl, ister mahkemeye git ister polise, faturalı ihaleli iş, zerre bir şey ispat edemezsin, sülalen hakim savcı olsa hiç bir şey tutturamazsın
    Siteye giren sucu dan, sütçüden bile para alırlar
    Kısacası sitede oturuyorsan site yöneticisini zengin edeceksin, kaçışın yok
    İnsanlar hizmet aşkıyla yönetime aday olmuyor, büyük rant var yönetim işinde

6.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    İnsanlar büyük şehirlerlerde geçinemeyince küçük yerleşim yerlerine göçüyor, şirketler de çalıştıracak eleman bulamadığı için onların peşinden gidiyor.

https://ikmagazin.com/is-dunyasi/sir...ra-gocu-akimi/

Anadoluya göçmek te kolay değil. Zaten emekli olmayanlar için mümkün değil. Emekliler de yıllarca yaşadıkları , düzen kurdukları, dostluklar edindikleri ortamdan ; genç yaşta çıktıkları, çoğunu tanımadıkları , kaloriferli evden sobalı eve geçişi istemedikleri vb. ortama gitmek istemiyorlar. hastane bile sorun oluyor.

Elbette her şeye rağmen geçinemeyen insanlar köyüne, ilçesine dönerek tarla da işçilik, lokantada garsonluk, küçük atalyölerde işçilik gibi yerlerde tutunmaya çalışıyor. Bu işler büyükşehirlerde konut sorununu çözmez. EN BÜYÜK ÇÖZÜM GÖÇMENLERİ geri göndermektir.

7. Benim şahsi fikrim, site açık cezaevinin konforlusu
    Avrupada amerikada apartman hayatı yaşayanların çoğunlugu alt ve alt gelir gurubuna yakın orta gelirli insanlar
    Bizde tam tersi zenginler apartmanda, fakirler müstakilde
    Gerçi son zamanlarda toki eliyle fakir kesimide apartmana tıkadılar
    Ben 600 m2 arsamda kaba inşaatımı bitirdim, az kaldı apartman cezaevinden tahliye olmama )))

Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Benim şahsi fikrim, site açık cezaevinin konforlusu
    Avrupada amerikada apartman hayatı yaşayanların çoğunlugu alt ve alt gelir gurubuna yakın orta gelirli insanlar
    Bizde tam tersi zenginler apartmanda, fakirler müstakilde
    Gerçi son zamanlarda toki eliyle fakir kesimide apartmana tıkadılar
    Ben 600 m2 arsamda kaba inşaatımı bitirdim, az kaldı apartman cezaevinden tahliye olmama )))
    500-600 m2 arsa müstakil ev için ideal.
    Nerede bu arsa (yanıtlamak isterseniz)
    Benim de arsa alıp müstakil ev yapma hayalim var.

Sayfa 817/1312 İlkİlk ... 317717767807815816817818819827867917 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •