Sayfa 133/250 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233 ... SonSon
Arama sonucu : 1995 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

1.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Botaş santral tarifesini indirmezse (zam yapmacağız demeleri bunu gösteriyor) Ptf�ler 1. çeyrekte de yüksek kalır. Ptf�ler, hes�lerin artan verimi nedeniyle 2. çeyrekte mevsimsel olarak düşüktür ama 3. çeyrek ve sonrasında asıl enerji krizi başlayacak gibi. Bu sene Avrupa depolarını Rus gazıyla doldurdu ve seneye o gaz yok. Ayrıca Çin kovid kısıtlamalarını kaldırıp açılma politikasına geçti.

https://t.co/HgMFRQjQRk

Avrupa doğalgaza 180 Euro sınırı koydu ama kriz derinleşirse bu sınır anlamsız kalabilir. GS, TTF�lerde yaz aylarında 250 Euro�ya artış yani bugünkü fiyattan %200�e yakın artış bekliyor. Bu da Botaş�ın maliyetlerini yükselteceği için 2023�te ptf�lerin genel olarak yüksek kalması demek. Yani Odaş ikili anlaşma ile yüksek fiyattan elektrik satmaya devam ederse bu seneden çok daha iyi bir sene bizi bekliyor gibi.
    Aydem elektriğinin yarısını ikili anlaşmalar ile spotta satacağım demiş 2023 te.
    Yekdem den çıkarmış bazı santrallerini.

CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

...

3. Herkes aynı hareketlere bakıp aynı anda alım ve satım kararları alıyorsa bilemem, ancak bu kadar benzer W hareketi tekrarı ve bunların ufak sapmalarla üç aşağı beş yukarı aynı simetrik uzunlukta ve zamanda oluşması bunun serbest piyasa aktörlerine göre izah edilmesini zorlaştırıyor. Bu kadar raslantısal sonuçlar da olamaz. Belli ki son dönemde tahtada birileri planlı bir hareket silsilesi içerisine girmiş. Eğer son hareket de benzerlik arz eder ve 29 Aralık gibi işaretli noktaya gelirse durum çok belli olacak. Aslında ellerini bu kadar açık etmeleri normal bir durum değil. O sebeple hareket tarzlarını değiştirmeleri de olası. Merakla takip ediyorum. Böyle bir hareketin olma ihtimalini tahmin etsem de ya olmazsa deyip son tepelerde dönüş olduğunu bellli ettikten sonra satış yapmamış olmaktan pişman oldum. Ancak kristal küremiz yok maalesef, sadece ana piyasa aktörlerinin fiyat hareketlerinin davranış modellerini anlamaya çalışıyoruz.

Bana göre Olası Senaryolar:
    a) Bir sonraki harekette ya mavi bölgeden satış yedirip yükselen üçgen görünütüsünü bir süre daha devam ettirecekler.

b) Ya da sarı trend bandı içerisinde hareket edecekler. (Tabi ikinci senaryo ilk senaryo limitleri içerisinde bir süre kalınarak da devam edebilir, illa ki hemen üst banda kadar götürecekler anlamı taşımıyor bu senaryo)

Kendi gözlemlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir..
    Son düzenleme : deva-i dert; 24-12-2022 saat: 07:46.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Herkes aynı hareketlere bakıp aynı anda alım ve satım kararları alıyorsa bilemem, ancak bu kadar benzer W hareketi tekrarı ve bunların ufak sapmalarla üç aşağı beş yukarı aynı simetrik uzunlukta ve zamanda oluşması bunun serbest piyasa aktörlerine göre izah edilmesini zorlaştırıyor. Bu kadar raslantısal sonuçlar da olamaz. Belli ki son dönemde tahtada birileri planlı bir hareket silsilesi içerisine girmiş. Eğer son hareket de benzerlik arz eder ve 29 Aralık gibi işaretli noktaya gelirse durum çok belli olacak. Aslında ellerini bu kadar açık etmeleri normal bir durum değil. O sebeple hareket tarzlarını değiştirmeleri de olası. Merakla takip ediyorum. Böyle bir hareketin olma ihtimalini tahmin etsem de ya olmazsa deyip son tepelerde dönüş olduğunu bellli ettikten sonra satış yapmamış olmaktan pişman oldum. Ancak kristal küremiz yok maalesef, sadece ana piyasa aktörlerinin fiyat hareketlerinin davranış modellerini anlamaya çalışıyoruz.

a) Bir sonraki harekette ya mavi bölgeden satış yedirip yükselen üçgen görüntüsünü bir süre daha devam ettirecekler.

b) Ya da sarı trend bandı içerisinde hareket edecekler. (Tabi ikinci senaryo ilk senaryo limitleri içerisinde bir süre kalınarak da devam edebilir, illa ki hemen üst banda kadar götürecekler anlamı taşımıyor bu senaryo)
    Ellerinize sağlık

Son 2 ayda Odaşta dikkat çeken dalga hareketleri, tepeler ve dipler... 7,30>>>12,51>>>10,01>>>12,14>>>10,46>>>12,66>>> 10,83>>>12,17>>>11,05(Cuma dokundu)>>>????
    ...

4 harekette toplam 11 tl marj vermiş,1.5 dan 12.50 ye zaten 11 tl verdi.Bu hafta 5.hareket,11.05 den başlattı.

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

Herkes aynı hareketlere bakıp aynı anda alım ve satım kararları alıyorsa bilemem, ancak bu kadar benzer W hareketi tekrarı ve bunların ufak sapmalarla üç aşağı beş yukarı aynı simetrik uzunlukta ve zamanda oluşması bunun serbest piyasa aktörlerine göre izah edilmesini zorlaştırıyor. Bu kadar raslantısal sonuçlar da olamaz. Belli ki son dönemde tahtada birileri planlı bir hareket silsilesi içerisine girmiş. Eğer son hareket de benzerlik arz eder ve 29 Aralık gibi işaretli noktaya gelirse durum çok belli olacak. Aslında ellerini bu kadar açık etmeleri normal bir durum değil. O sebeple hareket tarzlarını değiştirmeleri de olası. Merakla takip ediyorum. Böyle bir hareketin olma ihtimalini tahmin etsem de ya olmazsa deyip son tepelerde dönüş olduğunu bellli ettikten sonra satış yapmamış olmaktan pişman oldum. Ancak kristal küremiz yok maalesef, sadece ana piyasa aktörlerinin fiyat hareketlerinin davranış modellerini anlamaya çalışıyoruz.

a) Bir sonraki harekette ya mavi bölgeden satış yedirip yükselen üçgen görünütüsünü bir süre daha devam ettirecekler.

C) bu senaryoda olası bir ceza yeme durumu da gözönünde bulundurulmalıdır.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

...

8. sayın loruhlano
    maç 12-0 bitmiş ama bir yenilenebilir hikâyesi olmayınca olmuyor.
    bir kömürcü olarak yenilenebilir enerjiye inanmıyorlar mı?

Sayfa 133/250 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •