Sayfa 800/1011 İlkİlk ... 300700750790798799800801802810850900 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 6,393 - 6,400 arası.

Konu: Viop XLVI

1. ANKARA SIHHIYE SGM önü mahser-i cümbüş

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    3600 gibi tamamen sonradan kazanılan, siyasilerin vaatleri ile ortaya çıkan bir konuda hiç tepki göstermeyip, EYT de gasp edilen hakların 20 yıl sonra geri iadesinde ortalığı yıkanlar, az insaf.

3600 ün toplam maliyeti de eyt düzenlemesinden az değildir. Bugün emekli olacak 2,2 milyonun 2 milyonu 4-5 yıl içinde zaten emekli olacaktı. Ama 3600 ile bu hakkı kazananlar, vefat edene kadar belki 20-30 yıl bu haktan yararlanacak.

Ama ilkesel olarak 3600 e de itiraz etmedim. Sonuçta çalışan kesim, ben faydalanamasam da, benim gibi başka bir çalışan faydalanıyor diye düşündüm. Bu ülke çalışanlara sağlanan ek faydalar nedeniyle zora düşmez, çalınan paralarla, zaten zengin olan kesime aktarılan yeni zenginliklerle zora düşer.
    emeklilik yaşı 30 olursa da çalışana verilen hak olarak mi goreceksin?
    benim 3600 çıkarsa direkt menfaatim var. ve hala karşıyım.
    ona da karsiyim. kendime menfaati olmasina ragmen karsiyim.
    kazanilmis hak demissin de zamaninda bir siyasetcinin olmadik isleri hak mi oluyor?
    dunyada bu isler boyle mi donuyor?

3.  Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Bence olayı fazla kişişelleştirdin sevgili Çağrı.
    İçinde bulunmadığın durumu anlamaya çalışman daha iyi olurdu.
    Abi nasıl içinde değilim? Tahteravallinin bir ucunda biz bir ucunda bunlar oturuyor. Bunlar erken emekli olduğu zaman bizim nesile 85 yaşına kadar çalış denilecek böyle giderse. Nesiller arası adaletsiz bir düzenleme bu.

4. EYT lilerin erken emekli olması değildi ana sorun. Sorun kanunun çıktığında anayasaya aykırı olarak geriye doğru işletilmesiydi. EYT liler bu konuda haklılar. Çünkü onlar işe girdiğinde emeklilik koşulları öyleydi ve o koşulları da onlar koymamıştı.
    EYT nin bütçeye yaratacağı etkiler vs den öncelikli konu tamamen hakların gasbıydı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    emeklilik yaşı 30 olursa da çalışana verilen hak olarak mi goreceksin?
    benim 3600 çıkarsa direkt menfaatim var. ve hala karşıyım.
    ona da karsiyim. kendime menfaati olmasina ragmen karsiyim.
    kazanilmis hak demissin de zamaninda bir siyasetcinin olmadik isleri hak mi oluyor?
    dunyada bu isler boyle mi donuyor?
    Sen kendi açından tutarlısın, ben de...Mevzu kişisel menfaat olup olmaması değil yani. Benim açımdan sıkıntı yok, senin görüşüne de saygı duyuyorum, istersen sen de benim görüşüme saygı duy, duymayabilirsin de tabi.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    EYT lilerin erken emekli olması değildi ana sorun. Sorun kanunun çıktığında anayasaya aykırı olarak geriye doğru işletilmesiydi. EYT liler bu konuda haklılar. Çünkü onlar işe girdiğinde emeklilik koşulları öyleydi ve o koşulları da onlar koymamıştı.
    EYT nin bütçeye yaratacağı etkiler vs den öncelikli konu tamamen hakların gasbıydı.
    Yorumlarını hep rasyonel buldum, eyt konusunda bazı arkadaşların yaklaşımı beni hayal kırıklığına uğrattı. Farklı düşünseydin acaba derdim, bu yorumun çok değerli benim için.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. Arkadaslar bu ALARKO bedavanın bedavası degil mi bu kagıt uzun da 3 x olur bence ytd )

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yorumlarını hep rasyonel buldum, eyt konusunda bazı arkadaşların yaklaşımı beni hayal kırıklığına uğrattı. Farklı düşünseydin acaba derdim, bu yorumun çok değerli benim için.
    Olayın doğruluğu yanlışlığı bir kenara.
    Kanun geriye işlemez.
    O yüzden hakedilmiş bir durum var.
    Hayırlı olsun.

Sayfa 800/1011 İlkİlk ... 300700750790798799800801802810850900 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz