yeni yila girdigimiz fiyata bak
her yýl 20 sent artsa.... allah bereket versin
Ayný þekilde ilginç bir bilgi olarak daha bir iki hafta önce 450 Eur/MWh olan Alman toptan elektrik fiyatlarý þu anda -0.79 Eur/MWh...
Dünya dengezsizlikten daha büyük dengesizliðe gidiyor...
Germany
EUR/MWh
-0.79
https://tradingeconomics.com/commodities
Son düzenleme : Chetuo; 30-12-2022 saat: 18:30.
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Hayýr aksen için ayný þeyi söyleyemeyiz. aksen halka arz edildiðinde þu anki türkiyedeki tüm santralleri vardý.sadece halka arz esnasýnda afrikaya açýlma kararý aldýlar. Zaten halka arz gelirleri ve goldman sack dan aldýklarý kredi ile birlikte afrika projesini tamamladýlar
Avrupa'daki bu günlerde oluþan fiyatlar bir gösterge deðildir.
Bilindiði üzere Almanya dahil tüm Avrupa noel tatilinde.. Dolayýsý ile tüm sanayi kapalý. Tüketim yoðunlukla sanayi kaynaklý olduðundan ve havalarda sýcak geçtiðinden dolayý oluþan bir fiyat bu. Nükleer ve eski nesil kömür santrallerin durmasý daha pahalý. Ayrýca rüzgar ve güneþ gibi yenilenebilir enerji kaynaklarda regülasyon yapamadýðýndan ürettiðini anýnda sisteme vermek durumunda. Dolayýsý ile fiyat belirleme kapasiteleri yok. Vb. sebeplerden dolayý bu dönemde böyle bir fiyat oluþuyor. Bir gösterge deðil..
Türkiye'de de benzer durumlar ramazan ve kurban bayramlarýnda oluþur. Çünkü sanayi durur. Ticari iþletmeler kapalýdýr. Tüketim çok azalýr. Rüzgar iyi eserse ve hidrolarda o dönemde yoðunsa fiyatlar sýfýr ve sýfýra yakýn seyreder. Mesela geçmiþte ramazan bayramýnda 3 gün boyunca sýfýrdan tam kapasite enerji verdiðimi hatýrlarým...
Teþekkürler Hocam. Yeni bir þeyler öðrenmiþ oldum. Ýstanbul'daysanýz bir yemek borcum olsun size...:ok:
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Yer Ýmleri