Originally Posted by
cennetyolu
Bu TKE indikatörünü bist30 dan rastgele sectiğim THY, Koç holding ve Tuprasta -4 saatliklerde- kontrol ettiğimde 20 nin altındaki değerlerde 0 ve özellikle negatif değerlerde yapılan alımların sonrasında genellikle yükselişler yaşandığını gördüm. Alım kararlarını verirken teknik analizle ilerlemiyorum ama bu TKE indikatörü bana oldukça faydası olabilecek bir gösterge gibi geldi.
Peki en uygunu/ideali hangi zaman aralıklarında bakmak olabilir sn devai dert? belli bir fikriniz var mı?
Grafikte 4 saatlik bakınca farklı günlük bakınca farklı değerler geldiğini gördüm doğal olarak..
Bunun net bir cevabı yok, ne kadar sıklıkla işlem yaptığınıza bağlı.. Çok fazla alım satım ile meşgul olabilecek zamanınız ve enerjiniz yoksa günlük periyotla izlemek daha makul. İşlem aralıkları sıklaşacaksa 1 saatliğe kadar da inebilirsiniz. Bu size kalmış bir şey. Ayrıca tek başına indikatörlere tüm kararlarınızı bağlamanız sağlıklı sonuçlar vermeyebilecektir. Bunu da akılda bulundurmakta fayda var. buna ilaveten 20'nin altında dip yapmış görünürken siz alım yapabilirsiniz, ama zaman zaman fiyatlar oralarda kalmayıp çok daha aşağılara inebilir, 0'ın altına doğru. Bence en sağlıklı kullanımı 0-20 arasında 2'li ya da 3'lü dip durumundan sonra yukarı ivmelenince almak daha sağlıklıdır.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri