kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
düzeltme yaptım , sayfayı yenile..
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Bugün kızımın okulundan (4 yaş) enflasyon sebebiyle hesaplanamayan zorunlu giderlerimizde artış olmuştur. Bu yüzden bir defaya mahsus okul ücreti sözleşmelerine 5000 tl ekleme yapılmıştır. Böyle bir mesaj geldi.
Bunu elbet ödeyeceğiz. Benim merak ettiğim böyle bir zorunluluk geçen sene başka okuldaykende olmuştu. Ücretler senenin ortasında yüzde 30 artış yapmıştı. Sanırım yine asgari ücret olayından sonra olmuştu.
Sözleşmelerin bir önemi kalmadı mı ? Yani bütçemi ayarladım bu okul uygun vereyim desen hep sürpriz olma ihtimali var gibi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
" Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "
ALTINS1 de spot has altından pahalıya alıp , piyasadaki alış fiyatının üstünden satabildiğimiz sürece sıkıntı yok. Bu hep böyle devam edecek mi ??? Bunu netleştirmeden yüklü alım pek rasyonel gelmedi bana. Altın fonu alırım daha iyi bu durumda. Ya olması gereken değeri çekilirse fiyat anlık has altın fiyatına inerse al sat fiyatı , küllüm zarardasın satarsan. Karla satsan bile karının bir kısmı gereksiz yere kırpılmış olur.
Ziraat yatırım şimdilik hep bir kademe altına ALIŞ dolduruyor piyasa yapıcı olarak da ya sonrası ? ziraat yatırımla çalışan varsa sorsa iyi olur
maliyekonomi
@maliyekonomi
·
2s
2022 yılı sonu itibariyle ABD nin borcu 30 Trilyon Dolar oldu. 2023 yılı sonu itibariyle 34 Trilyon Dolar olacağı öngörülüyor.
Kamunun tüm Dünyada küresel borcu artıyor. Küresel şirketlerin karları hızla artarken kamunun ise borcu artıyor.
Görsel: Hedgeye, WallStreet Silver
deryahekim, assoc. prof. ve diğer 5 kişi
maliyekonomi
@maliyekonomi
·
2s
Kamu borcunu topladığı vergilerle ödüyor. Verginin ana yükü ise çalışanlar ve tüketicilerde. Bu yükü çalışanlar ve tüketiciler karşılayacak. Görselde buna vurgu ile Good luck Kıd denilerek, gelecek nesillere bu yükün kalacağını ima ediyor.
https://twitter.com/maliyekonomi/sta...45911064395777
Yapilan sözleşmeye bakmak lazım.Eger orada,ukome vs.nin aldığı kararlar uygulanır,diyorsa %19,94 ek zam geliyor.
Bu madde yoksa itiraz edebilirsiniz.Genelde bu made var.Zam ,ödenmemiş taksitlere gelir.Mesela 5 taksit kalmışsa onların her biri %19,94 zamlı ödenir.
İşte buna Eyt diyoruz[emoji16][emoji16]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizim uyanıklarda..6 servis varken 5 e indirmişler.Her servise 3 er öğrenci olarak paylaşmışlar.Tasima kapasitesinin üzerine çıkarak 3 ek çıkma koltuk yapmışlar.. Hatta bir öğrenci ayakta..
Yer İmleri