Sayfa 814/1024 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864914 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,505 - 6,512 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Bankacılara gözdağı verildiği bence doğru tabir değil, onlarında işine geliyor faizin düşmesi, karları artacak. Müdahale eden birilerinin olması özellikle büyük bankalarını keyfini arttırıyordur bence.
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    aslında cümlemde veya ile devam eden bir kısım vardı, onu yazmışsın, bu daha kötü. bunun açıklaması şu; siz bankalar faiz konusunda anlaşın, monopol oluşturun, ben görmezden geleceğim demek. bunu yapmak suç çünkü.
    Oyun teorisine göre bankaların birbirleriyle anlaşmaları çıkarlarına değil. Hadi diyelim çıkarlarına olmadığı halde anlaştılar, bu durum eğer uzun süre devam ediyorsa anlaşma yapan grup içinde mutlaka ortalamanın üzerinde fayda sağlayan ve ortalamanın çok üzerinde zarar eden belirli gruplaşmalar meydana gelecektir.
    Bu gruplaşmaların dinamiği ve kimlerin hangi gruba dahil olacaklarının önceden bilinememesi nedeniyle aslında bankaların bu tür bir istikrarsızlığa sürüklenmesi uzun vadede devlet için de zararlıdır. (bakınız: nash dengesi)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yalnız nash sizofrendi.ne yapacağı belli olmayan davranış sergiledi.bizimde belli değil.

3. Bence yalan haber

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bloomberght:

Yüksek faiz almak amacıyla mevduatını bankalar arasında taşıyan 50.000 mudi tespit edildi ve izleniyor.
    Faiz avcısı mudileri yüksek faizle kapmak isteyen bankalar uyarılacak.

Banka oluşturulan listeye bakacakmış, eğer mudi bu listedeyse ona düşük faiz teklif edilecekmiş.

Oyun teorisini ayrıntılarıyla inceleyip tartışmanın zamanı geldi bence.

4.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Bence yalan haber
    Ben bloomberght sabah haberlerinin yalancısıyım, noktasına dokunmadan aktardım. İnşallah yalan haberdir. Yoktur öyle bir şey.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5. bugun burada ve medyada yazılanları okuyunca 30K daha usd aldım, 3.6280 den.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Oyun teorisine göre bankaların birbirleriyle anlaşmaları çıkarlarına değil. Hadi diyelim çıkarlarına olmadığı halde anlaştılar, bu durum eğer uzun süre devam ediyorsa anlaşma yapan grup içinde mutlaka ortalamanın üzerinde fayda sağlayan ve ortalamanın çok üzerinde zarar eden belirli gruplaşmalar meydana gelecektir.
    Bu gruplaşmaların dinamiği ve kimlerin hangi gruba dahil olacaklarının önceden bilinememesi nedeniyle aslında bankaların bu tür bir istikrarsızlığa sürüklenmesi uzun vadede devlet için de zararlıdır. (bakınız: nash dengesi)
    Neden risk alıp odea da burganda para tutar insan

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Ben hep burada bunu anlattım ama anlamak istemeyenler anlamadı.
    Neresi mantıklı ise oraya gitmeli.
    Neden benim parama çok fiyat biçmiyorlar neden çok faiz vermiyolar diye ağlayıp zırlamak çok saçma.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bloomberght'nin web sitesi kırpılmış olabilir ama sabah bülteninde direk olarak yayıncılar açık bir şekilde bu konuyu tartıştılar. Zaten ben de bire bir oradaki jenerikten aktardım. Ancak daha sonra tepkiler artınca yayında da jenerikleri yumuşatmış olabilirler.

TL devletin parası, istediğini yapabilir. Kanunen buna hakkı var. Bizler tasarruflarımızı ve birikimimizi geçici olarak imkanlar doğrultusunda TL ile değerlendirebiliriz. Şartlar uygun gelmediğinde de alternatif araçlar ararız. Biz karar verici değiliz. Devlet ve onun kurumu olan tcmb kendi malı olan TL için ne karar verirse ona saygı duymalıyız.

8.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Neden risk alıp odea da burganda para tutar insan

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aslında nadir bulunabilen reel getiriyi sundukları için olabilir. Zira verdikleri 0.5 ekstra puan tam da reel getiriye tekabül ediyor. eğer enflasyon %2 olsaydı kimse %12 ile %12.5 arasındaki farka takılmazdı. Ancak enflasyon %12 olunca o verilen (%12.5) 0.5 ek puan aslında size sunulan bir getiri oluyor. Diğerleri negatif reel faiz vermiş oluyorlar. Yani pratik anlamda diğer bankalara vade başında verdiğinizden vade sonunda daha azını alıyorsunuz. Konunun psikolojik altyapısı bu bence.

Sayfa 814/1024 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864914 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •