Alıntı Originally Posted by acosar Yazıyı Oku
Hocam 5 sayfa önce %40 zamlı haliyle 2050 TL üzerinden analiz yaptığımı okuduysan görürsün, yine aynı analizde yılın son çeyrek bilançosunun en iyi bilançosu olacağını ama ikili anlaşma ile satış olmazsa 2050 TL üzerinden yapılan satış ile senin bahsettiğin 2023 Q1 için 2 milyar TL kar neredeyse imkansız, Özbekistan santralinden ne kadar FAVÖK geleceğini tahmin edemiyorum. Ama aynı ülkede iş yapan AKSEN Özbekistanda 740 MW kurulu güçte 3 santrali Mart 2022'den beri faal olduğunu ve 2022 yılı FAVÖK beklentisini 1320 milyon TL olarak ifade etmiş. Bu halde 174 MW kurulu güce sahip ODAŞ santrali yıllık ne kadar FAVÖK üretir. Çeyreklik senin dediğin gibi 350 milyon TL üretebilir mi? Ben tahmin edeyim çeyreklik maksimum 100 milyon TL olacaktır. Tekrar ifade ediyorum 2023 Q1'de çeyreklik 2 milyar TL kar neredeyse imkansız. YTD.
yahu kardeşim siz son çeyrekte özbekistandan ne kadar kar geldiğini görmüyor muusun.3. çeyrekte özbekistandan yaklaşık 450 milyon kar yazmış.ben bunu 350 kabul ettim. ama şimdi etmiyorum itiraz ediyorum.
ilk çeyrek kar rakamı da 2.1 milyardan az değil.hesap yapmasını bilmiyorsunuz ancak imkansız imkansız diyorsun. senin dediğin o şarkı. seni sevmem imkansız misali.özbekistandan bir çeyrekte 100 milyon diyorsan senle bişey tartışmam.100 milyonu orada 20 günde kazanıyor. bilanço okumasını bilmiyorsan aracı kurumuna sorsan iyi edersin.
ilk çeyreğin karı son çeyrek kadar gelecektir.en az hem de. 2 li anlaşma deyip durmayın. yüzde 40 zam almış neden 2 li anlaşma yuapsın ki. ben de olsam yapmam