maltepe hak vermemek elde değil,
---
palmet yazarken iyide, konuşurken kimseye dinletemiyorum. Anlatma sanatı ayrı bir çalışma gerektiriyor.
---
Rehab'ın ilk yazısında "hangi ana baba çocuğunun deist, ateist veya eşcinsel, terorist vs" cümlesine çok güldüm kalanını okumadım. deist, ateist'i diğer ikisinin yanına koyması güldürdü. Bunu yazmasam iyiydi. 
---
Devamında palmet, Desidero ve ayhan din konusunda yazmış. ben girmeyeyim hepsine katılırım.
Bu sefer bişey yazmaya gelmedim. 
Normalde siyaset 10 yıldan fazladır okumam ama ekonomi veya diğer şeyleri okurken bazen anormal haberler gözüme çarpıyor bi bakayım diyorum bir kaç cümle okuyup hemen kapatıyorum.
Çakma gandi kılıçdaroğlu(sağcı ve dinCİ-sağcı partilere korkudan rahat yazamadığımdan mecburen eskiden sol olan bu partiye rahat rahat çakıyorum.) konuşmuş, "borsayı kim düşürüyorsa haddini bilsin hesabını soracağım" gibisinden bi cümle kurmuş. Ona şaşırdım bir kaç cümlesini okudum.
Sonra BIST grafiğine baktım hakkaten son dönem biraz düşmüş. "yaw" dedim, "BIST'i yükseltenler katar lı 6-7 şeyh. Bunları akp getirdi, karşılığında epey kâr vaad etmiş olmalı. akp de gidici göründüğüne göre, akp gitmeden bu katar lılar satar gidermi.? Zaten yabancı payı en son %29 a kadar düşmüştü ama o rakam göreceli. Yinede bir fikir veriyor. Yeni giren yerli yüzbinlerce insan var, onlara veriyor olmalılar. Acaba katarlılar malı verdikten sonra meydandan çekilirler ve BIST aşağı gitmeye başlar mı? O zaman borsada katliam olur."
Sonra aklıma geldi muhalefet kim.?
abd den emir alan bir grup parti denen şey. katar da abd uşağı değilmi.? fetullah BAE, suudi katiller, akp, mhp, iyi parti vb diğer partiler bunların hepsi abd nin çocuğu değilmi?
Evet. O zaman katarlılar yeni gelen muhalefetlede anlaşır TR de kalmaya devam ederler. Dedim. Buda bir ihtimal.
Sonra da düşündüklerimi yazmadım çünki para piyasalarını geçen Mart dan beridir ciddi takip etmiyorum, milleti yanıltmayayım dedim.
ONS 'a baktım, çıkışa geçmiş. Aralıkta bu çıkışa başlasaydı 2022 ons tahminim tuttu sayacaktım.
2022 nükleer dünya savaşının fidelerinin ekildiği yıl olabilir.
Haberler arada kaynıyor ama ülkeler birer birer saf seçiyorlar ve seçtikleri saf ile tatbikatlar yapıyorlar. Epey bir şekillendi ve silahlanma yarışı korkunç hızla ilerliyor. Ülkeler silaha hücum ettiler. abd cayır cayır silah satıyor. Ukrayna savaşından beridir yüzlerce milyar dolarlık sipariş aldı. İstedikleri buysa elde ettiler. Ama dünya savaşı istiyorlarmıydı.? Sadece silah satmak istiyorlar ise o dereceyi geçmek üzereyiz.
Çin taiwan konusunda geri çekilmiyor ve Rusya daha fazla sıkışırsa nükleer kullanmaktan çekinmez.
Yavaş yavaş ilerliyor ama ilerliyor. Yüzlerce uçak, tank ve binlerce iha siparişi veren ülkeler tonla.
Neden alıyorlar.?
Dünya savaşı çıkarsa diye.
Yaw dünya savaşı çıkarsa yüzde yüz nükleer savaş olur ve tank uçak iha hiçbir işe yaramaz. Sadece düğmelere basıp binlerce füzeyi gelişmiş ülkeler birbirlerine gönderecekler. Ayrıca bizim gibi topraklarında abd nin nükleer füzelerini taşıyanlarada gönderirler herhalde. Nükleer füzeler uçuşacak hepsi o. O füzelerin radyasyonu da rüzgarla tüm dünyaya yayılacak. Gelişmiş ülkeler ve nükleer bomba yiyen ülkeler yok olacak, diğer ülkeler de ise gelecek nesiller sakat doğacak. Birtek himalaya dağlarında yaşayanlar sağlıklı kalacak. Oda belki.
Nerden girdim nereye gittim.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri