Artan

3,85 10 17:02
173,80 10 17:03
445.060,00 10 13:55
363,50 9.98 17:01
16,00 9.97 17:02
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 13:55
12,60 -10 17:03
583,50 -9.95 16:59
31,50 -9.95 17:03
115,10 -9.94 17:03
Azalan Hisseler

İşlem

7.681.983.062,88 17:03
6.121.452.890,30 17:03
5.188.965.041,20 17:03
4.458.916.109,82 17:03
4.227.135.232,80 17:03
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6822 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. tüm kutsal dinlerde sevgi var hoşgörü var, bu dinlere mensup olanların bu hoşgörü ve sevgiyi nasıl , ne kadar uygulayabildiklerine bağlı..kur'an , tevrat , zebur , incil gibi kutsal kitaplarda; sevgi ve hoşgörü var. hatta budizm de sevgi var. ateist olan kişide de sevgi var. ailesini çocuklarını annesini babasını herkes sever. .çiçeği,ağacı, hayvanları, doğayı temız havayı herkes sever....biz müslümanız diye diğer dinden olanlar . sevgisiz diyemeyiz... sevgi ve din konusu farklı seyler. Ancak hangi dine mensup olursa olsun dindar insanların sevgi ve merhametli olması gerekir..Gercek dindarların sevgi ve merhametli olduklarına inanırım..
    aşagıdaki şiir bunu çok güzel açıklamış..''ŞU TOPRAĞA SEVGİDEN BAŞKA BİR TOHUM EKEMEYİZ BİZ''
    Son düzenleme : palmet; 13-01-2023 saat: 19:30.

2.  Alıntı Originally Posted by palmet Yazıyı Oku
    tüm kutsal dinlerde sevgi var hoşgörü var, bu dinlere mensup olanların bu hoşgörü ve sevgiyi nasıl , ne kadar uygulayabildiklerine bağlı..kur'an , tevrat , zebur , incil gibi kutsal kitaplarda; sevgi ve hoşgörü var. hatta budizm de sevgi var. ateist olan kişide de sevgi var. ailesini çocuklarını annesini babasını herkes sever. .çiçeği,ağacı, hayvanları, doğayı temız havayı herkes sever....biz müslümanız diye diğer dinden olanlar . sevgisiz diyemeyiz... sevgi ve din konusu farklı seyler. Ancak hangi dine mensup olursa olsun dindar insanların sevgi ve merhametli olması gerekir..Gercek dindarların sevgi ve merhametli olduklarına inanırım..
    aşagıdaki şiir bunu çok güzel açıklamış..''ŞU TOPRAĞA SEVGİDEN BAŞKA BİR TOHUM EKEMEYİZ BİZ''
    Bence dindar ile dinci ayrımı doğru yapılmalı , gerçek inançlı olan insanlardan zarar gelmez ama bu kimdir bilemeyiz , o yüzden insanları değerlendirirken somut noktaları ele almalıyız.Doğru tartar mi , doğru konuşur mu gibi.

Kuran kurslarında öğrenci döven , taciz eden hacı hoca da var ayni şey manastır rahibelerini düzen , eşcinsel veya pedofil sapık papazlarda var , veya hahamlarda .

Tabii simdi şöyle , kutsal metni yayan olmak , onun emrinde görünmek avantajlı hem para hem saygınlık kazandırıyor insanlar bunu bilir bu bedava ekmeği yiyen münafıklar çoktur , düzgün insanlarda vardır mutlaka ancak bence sayısı bayağı bi azdır.

Kısaca dinin amacı ile din adamının amacı uyuşmaz pek. Bir dizi izledim shitisel diye israilde hahamları ortodoks yahudileri anlatıyor heriflerin tek isi tevrat ezberlemek para siyonistlerden geliyor kendi filmlerinde acayip yalancılar iki haham biri kardeşinin evleneceği kadını araklamaya çalışıyor. Düzenbazlık has safhada
    Bilemedim biz de böyleyiz bizi böyle sevin filan diyorlar çok numaracidirlar.Ha bibtane tam iyi haham yapmışlar filmde , yersen , ben yemedim.

Yani ben artık din adamlarından korktum , arkadaş .Samimi inanan başımın üstünde benimde inancım var ama bunu vır vır konuşan adamlara acayip ayar oluyorum ve hemen acaba ne yürütecek diyorum .

O yüzden önce din adamlarını bi temizlemek lazım , yani yıkamak anlamında.

3. Dinin emrine uyana; Müslüman,Hıristiyan,Yahudi denir. Namaz kılan, oruç tutan, kimse Müslümandır, Kiliseye giden, Noel, Epifani, Paskalya, Haç Yortusu, Meryemana Gününü kutlayan Hıristiyandır. Şabat, Yom Kipur,..ibadetleri yerine getiren Yahudi'dir..bunları çoğaltmak mümkündür.

Ateistler de zaten bir Tanrı veya Allah inancı yoktur.

Müslümanlara, Hırıstiyanlara, Yahudilere , dinci yaftası takarak hakaret edenlere, dinci ne diye sorulsa, Müslümanı ,Hırıstiyanı ve Yahudiyi tarif ederler. Yani namaz kılar, oruç tutar, içki içmez, Kiliseye gider, Paskalya kutlar, Meryem Ana gününü kutlar, Şabat Ayini ve Yom Kipur ibadetlerini yapar derler. Bu ibadetleri yapanlara dinci derler. Bu ritüellerin hiç birini yapmasın, kalbi temiz olsun, düşünceleri pak olsun yeter derler.

Dinci, onlara göre Müslüman, Yahudi, Hıristiyan, olduğuna göre, niye açıkça, Müslümanlık kötüdür, Hırıitiyanlık kötüdür, Yahudilik kötüdür demiyor da, dincilik kavramı üzerinden, aslen hedeflediği dindarlara, saldırıyor?

Eğer ona göre dindar, dinin emirlerine uyup yasaklarından kaçan kimse ise, din adamlarına neden hücum edip dinci diye nitelendiriyor.? Dindar dinin emrine daha iyi sarılan kimse olur. Din iyi ise dindarlık iyidir, din adamları kötüyse , din de kötüdür!!!!, Çoğu zaman, dünyanın her yerinde, Müslümanlığı, Hırisitiyanlığı Yahudiliği kötülemek için, dinci tabiri kullanılıyor.

Dindarlar kutsal kitapların kendilerine emrettiği ibadetler, haram ve helallere uyarak bir kazanım elde etmeye çalışıyor. Bu kazanıma da Cennet deniyor.
    Dinci, din ticareti yapan, din alıp din satan kimseye denmesi gerekir veya ne zaman bu kavram cıktı bilmiyorum. Din üzerinden, dini kullanarak kendisine paye, yarar, menfaat, sağlayana denir.

Ateistlerde kendi dünya görüşleri ve siyasi düşüncelerle , bu görüşleri yayma ve dikte etme üzerine yoğunlaşırsa, onlarda dincinin, önde gideni olur.

TDK'ya göre; Dinî Görüşleri Her Alana Yaymak İsteyen Kimse
    Son düzenleme : palmet; 14-01-2023 saat: 18:23.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •